209 találat a(z) élelmiszer cimkére

Így érzékelik a fiatalok az inflációt Cikk

A fiatalok negyede úgy érzi, hogy több mint 40 százalékkal nőttek az árak az elmúlt egy évben, 22 százalékuk szerint pedig 25–39 százalékos volt az éves infláció februárban. Az élelmiszereknél 76 százalékuk érzékelt jelentős drágulást, de a többi terméknél és szolgáltatásnál is hasonló volt a helyzet a K&H ifjúsági index felmérés szerint.

Szinte mindenért többet kell majd fizetnünk egy új uniós szabály miatt, mégis sokan örülni fognak neki Cikk

A fogyasztói árakra és a globális fémkereskedelemre is jelentős hatással lesz az EU új karbonvámja. Az uniós kibocsátáskereskedelmi rendszer szigorodása pedig lemaradásuk miatt a magyar kibocsátókat is igen hátrányosan érintheti – írja a hvg.hu.

Mélyponton az infláció Kínában Cikk

Áprilisban a várakozásoknál jobban, több mint kétéves mélypontra lassult az infláció Kínában a nemzeti statisztikai hivatal csütörtöki jelentése szerint.

Ráfizethetnek a boltok a kötelező akciós rendelet miatt – mutatjuk a részleteket Cikk

Pár napja jelent meg a 162/2023. kormányrendelet a háborús élelmiszerár-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről, azonban számos részlet még nem tisztázott, sok értelmezési kérdés várható ezzel összefüggésben – figyelmeztet a Niveus Consulting Group.

Júniustól kötelező akciózni az élelmiszerboltokban, itt vannak a részletek Cikk

A kötelező akciózást 2023. június 1. és 2023. szeptember 30. között kötelesek bevezetni a kereskedők. Akciós időszaknak minősül a hét csütörtöki napján 0 órától a következő hét szerdai napján 24 óráig terjedő időtartam, vagy a kereskedő által szabadon választott, egybefüggő 168 óra időtartam – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

Konganak az üzletek, óriási a visszaesés a boltokban, a benzinkutak a legnagyobb vesztesek Cikk

Márciusban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint 12,6, naptárhatástól megtisztítva 13,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Februárhoz képest érzékelhető volt némi javulás, a kiskereskedelmi forgalom volumene 0,8 százalékkal nőtt, a szezonális és naptárhatással kiigazított adatok szerint.

Több mint 10 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek forgalma Cikk

2023. februárban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers és a naptárhatástól megtisztított adatok szerint egyaránt 10,1 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest. Februárban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 8,6, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 9,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 14,5 százalékkal kisebb lett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2023. január–februárban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 7,3 százalékkal kisebb volt az előző év azonos időszakinál, tette közzé honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Orbán Viktor: ahogy csökken az infláció, kivezetik az ársapkákat Cikk

Az élelmiszerek esetében ahogy jön lefelé az infláció, úgy fogják majd kivezetni a most még létező ársapkákat – mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, tájékoztatott az MTI.

Áfacsökkentés: több tucat alapvető élelmiszer forgalmi adóját törli el Portugália Cikk

Összesen 44 élelmiszer áfájának ideiglenes eltörlésével próbál küzdeni a magas infláció ellen a portugál kormány, a korábban bejelentett inflációellenes, családtámogatási intézkedések mellett – jelentette be António Costa kormányfő.

Agrárminiszter: életbe lépett a rovarfehérjékkel kapcsolatos új szabályozás Cikk

Szigorúbb szabályozás lépett életbe, a rovarfehérjét tartalmazó élelmiszereken fel kell tüntetni a „Figyelem! Az élelmiszer rovarfehérjét tartalmaz!" kifejezést, és azokat a többi terméktől elkülönítetten kell kihelyezni – jelentette be az agrárminiszter pénteken a közösségi oldalán – közölte az MTI.

Új rendelet: kötelező a tájékoztatás az élelmiszerben lévő rovarfehérjéről Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 40. számában március 21-én megjelent agrárminiszteri rendelet szerint a jogszabály kihirdetését követő harmadik naptól élelmiszer-értékesítés esetén tájékoztatni kell a fogyasztót a késztermékben jelen lévő rovarfehérjéről.

Átlagosan 43,3 százalékkal nőttek az élelmiszerárak 2022 februárjához képest Cikk

Idén februárban a fogyasztói árak átlagosan 25,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

DK: kétszer annyiba kerül a kenyér, a vaj és a zsír, mint egy éve Cikk

Kétszer annyiba kerül a kenyér, a vaj és a zsír, mint egy évvel ezelőtt – mondta hétfői, online sajtótájékoztatóján a Demokratikus Koalíció (DK) képviselője, közölte az MTI.

Több mint 25 százalékkal nőttek az árak januárban Cikk

2023. januárban a fogyasztói árak átlagosan 25,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Az elmúlt egy évben a háztartási energia és az élelmiszerek ára emelkedett a leginkább. A fogyasztói árak egy hónap alatt átlagosan 2,3 százalékkal nőttek – közölte honlapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Csökkentek a globális élelmiszerárak januárban Cikk

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint januárban az átfogó árindex 131,2 pont lett, ami 1,1 pont (0,8 százalék) csökkenés decemberhez képest. Ez volt a 10. egymást követő havi csökkenés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Beruházási költségek utólagos aktiválása

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Tb-audit és adatvédelem

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Átálányadó és munkaviszony csed, gyed

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs