178 találat a(z) élelmiszer cimkére

Tizenkét ábra szemlélteti, mennyire elképesztő a magyar drágulás más országokhoz képest Cikk

Nagyot futott az interneten a grafikon, mennyire durván drágul a kenyér nálunk, és valóban sokkoló azzal szembesülni, hogy amíg nálunk 82,8 százalékos a kenyér egy éves áremelkedése, addig az EU második legnagyobb kenyérinflációja, a lett is csak 36,6 százalékos. Pedig a kenyér csak egy tétel a sok közül, amire rengeteg pénzt elkölthet egy átlagos magyar család – megnéztük néhány más példán is, hogy áll a mi inflációnk más európai országokéhoz képest – írja a hvg.hu.

Az uniós adatok szerint is brutálisan drágult a kenyér Cikk

Közzétette az Eurostat honlapján az októberi inflációs adatokat, melyből kiderül, hogy Magyarország a pénzromlás terén a dobogós harmadik helyen áll az uniós országok között.

27 ezer tonna hamisított élelmiszert és italt foglalt le az Europol Cikk

Mintegy 27 ezer tonna hamisított élelmiszert, köztük legkevesebb 15 millió liter hamisított, vagy módosított minőségű alkoholt, köztük főként égetett szeszt és bort foglaltak le átfogó nem-zetközi művelet keretében Európában – közölte az Európai Unió hágai székhelyű rendőrségi együtt-működési szervezete (Europol) csütörtökön.

KSH: szeptemberben jelentősen felgyorsult a mezőgazdasági termelői árak emelkedése Cikk

Szeptemberben a mezőgazdasági termelői árak átlagosan 61,0 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban, az emelkedés üteme az augusztusi 2,2 százalékpont után 8,1 százalékponttal ugrott meg – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken megjelent legfrissebb adataiból.

Tojáshiány alakulhat ki az árstop miatt a tojástermelők szerint Cikk

A termelők teljes erővel dolgozva mindent megtesznek, hogy legyen elég tojás karácsonyra, de az árstop miatt hosszabb távon nem lehet kizárni az ellátási hiányt – közölte az MTI-vel pénteken a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetsége

Nem jelölt glutén miatti termékvisszahívásra hívja fel a figyelmet a Nébih Cikk

Snack Day Bio lencse pálcika visszahívásáról tett közzé tájékoztatót csütörtökön honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Az élelmiszerek áfájának csökkentését, eltörlését sürgetik ellenzéki pártok Cikk

Ideiglenesen, legalább az év végéig töröljék el az alapvető élelmiszerek áfaterhét – szorgalmazza a Demokratikus Koalíció. Az LMP az alapvető élelmiszerek áfájának 5 százalékra csökkentését javasolja.

Jön az új árstop, milyen termékekre vezetheti be a kormány? Cikk

Újabb termékekre terjeszti ki a kormány az árstopot – jelentette be péntek reggel a Kossuth rádióban Orbán Viktor, írja a hvg.hu.

Árstopos élelmiszerekkel üzletelő céghálózat bukott le Cikk

Nemzetközi akcióban számolták fel azt a céghálózatot, amely milliárdos kárt okozott árstopos élelmiszerekkel – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön a Facebook-oldalán.

A megélhetési nehézségek miatt tüntettek Bukarestben Cikk

A magas energiaárak, a megnövekedett megélhetési költségek és a lakosság elszegényedése ellen rendezett tüntetést csütörtökön Bukarestben az Alfa szakszervezeti szövetség a kormány székháza előtt.

Hagymás tortilla visszahívásáról tett közzé tájékoztatót a Nébih Cikk

Hagymás tortilla visszahívásáról tett közzé tájékoztatót csütörtökön honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

Kevesebbet költöttünk élelmiszerre, többet üzemanyagra augusztusban, mint egy évvel korábban Cikk

2022. augusztusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 3,3, naptárhatástól megtisztítva 2,4%-kal meghaladta az előző év azonos időszakit, közölte honlapján a KSH. Augusztusban az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes üzletekben 2,4%-kal csökkent, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 0,5, az üzemanyag-kiskereskedelemben 18,4%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. 2022. január–augusztusban a forgalom volumene – szintén naptárhatástól megtisztított adatok szerint – 8,4%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakinál.

Azt ígéri Orbán, marad az inflációkövető nyugdíjemelés Cikk

Orbán Viktor két hónap kihagyás után ismét interjút adott a Kossuth Rádiónak péntek reggel – írja a hvg.hu.

Még mindig 25 kiló élelmiszert dobunk ki évente Cikk

2016 és 2021 között 24 százalékkal csökkent az élelmiszerpazarlás a háztartásokban – derült ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) harmadik alkalommal elvégzett hulladékfelmérése során. A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

Szalámik versenye a Termékmustrán Cikk

Az egészben kapható, valamint a szeletelt szalámik összehasonlítása volt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) legutóbbi, sorban az ötödik Termékmustrájának a középpontjában. A minősítés során végül 22 termék kapott lehetőséget arra, hogy kiérdemelje a Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) arany fokozatát – tette közzé honlapján csütörtökön a Nébih.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készpénzes számla

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs