231 találat a(z) élelmiszer cimkére

Veszélyekre figyelmeztet az agrárkamara, és szigorúbb EU-s szabályozást sürget Cikk

Gyökeres fordulatra van szükség az európai agrárpolitikában a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint. Miközben az Európai Bizottság a saját termelőitől a világ legszigorúbb élelmiszerbiztonsági előírások betartását követeli meg, a szalmonellával fertőzött ukrán csirkehúst korlátozások nélkül beengedi. A kamara szerint meg kell követelni, hogy az import termékekre is vonatkozzanak az uniós előírások.

Hiába „kényszerítette térdre" a kormány az inflációt, továbbra is alig költünk a boltokban Cikk

Havi alapon még csökkent is a kiskereskedelem a KSH legfrissebb összesítése alapján. Kicsivel több benzint, de sokkal kevesebb használt cikket vásároltak a magyarok, mint egy éve – írja a hvg.hu.

Hiába olcsóbb a sajt, ha a szerelésért sokkal többet kell fizetni – alig lassult az infláció Cikk

3,7 százalékos inflációt mért februárra a KSH. Az év eleje óta sok minden drágult, leginkább az üzemanyagok és a szolgáltatások, de az élelmiszerboltokban normalizálódik a helyzet. És persze az is segített egy jobb számot kihozni, hogy a vezetékes gáz a hivatalos inflációs adat szerint majdnem ötödével olcsóbb, mint tavaly ilyenkor volt – írja a hvg.hu.

Megkezdődött a tavaszi élelmiszerellenőrzés Cikk

A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében megkezdődött a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés, melyet dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára rendelt el. Az országos ellenőrzés hagyományosan a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó élelmiszerek köré fonódik. Az egy hónapig tartó ellenőrzési időszakban a hatóság szakemberei egyebek mellett étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat vizsgálnak majd – olvasható az agrártárca honlapján.

7000 termék lett olcsóbb idén az Auchan üzleteiben Cikk

Tavalyhoz képest egy diszkontboltnyi termék lett akcióktól függetlenül olcsóbb az Auchan hipermarketekben. A több mint 7000 árucikk között alapélelmiszerek, tej- és tejtermékek, sajtok, felvágottak, húsok éppúgy szerepelnek, mint tisztálkodási és tisztítószerek, mosóporok, ruhanemű és elektronikai cikkek vagy háztartási gépek – adta hírül közleményében az Auchan.

Váratlan helyről jött a drágulás: 140 termék árain mutatjuk, hogyan állt össze az infláció 2023-ban Cikk

5,5 százalékkal volt drágább az élet 2023 decemberében, mint 2022 utolsó hónapjában – tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal. Az inflációt 140 termék, illetve szolgáltatás árának változásából számolják ki, ezeket mutatjuk be most részletesen – írja a hvg.hu.

Megjelent az élelmiszer-infláció csökkentése érdekében szükséges intézkedésekről szóló rendelet Cikk

Az 1/2024. kormányrendeletet a Magyar Közlöny 2024. évi 2. számában hirdették ki január 9-én.

Tovább lassult az infláció, lement 8 százalék alá Cikk

7,9 százalékos inflációt mért a KSH novemberre, alacsonyabbat, mint 2022 januárja óta bármikor. Októberről novemberre a benzinár nagyot esett, az elmúlt egy évben a használt autók ára csökkent látványosan, az élelmiszerek viszont újra drágultak. A leginkább pedig az segített az infláció csökkentésében, hogy a KSH módszertanja szerint, amelyről folyik az egyeztetés az Eurostattal, a rezsi 18 százalékkal olcsóbbra jön ki, mint tavaly ilyenkor – írja a hvg.hu.

Ennyivel csökkent szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene Cikk

Szeptemberben a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 7,8 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 7,3 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakihoz képest – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Szeptemberben tovább csökkent az infláció Csehországban Cikk

Szeptemberben 6,9 százalékra csökkent az éves infláció Csehországban az augusztusi 8,5 százalékról – közölte a Cseh Statisztikai Hivatal kedden Prágában, tájékoztatott az MTI.

December 31-éig meghosszabbították a kötelező bolti akciózást Cikk

A gazdasági tárgyú veszélyhelyzeti kormányrendeletek módosításáról szóló 440/2023. kormányrendelet a Magyar Közlöny 2023. évi 134. számában jelent meg.

EPR kötelezettség nagykereskedőnél Kérdés

Kockázatelemzés alapján fülelt le két áfacsaló céget a NAV Cikk

Adóelkerülő számlázási láncolatot tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két vállalkozásnál is: csaknem 100 millió forintnyi élelmiszert foglaltak le.

Romániában egyszámjegyűre lassult az infláció júliusban Cikk

Romániában tavaly február óta először ismét egyszámjegyűre lassult az éves infláció júliusban: az országos statisztikai intézet (INS) pénteken közzétett adatai szerint a múlt hónapban 9,4 százalékkal voltak magasabbak a fogyasztói árak, mint egy évvel korábban – közölte az MTI.

Figyelem! Az élelmiszer-vállalkozásokat is érinti az új kiberbiztonsági törvény Cikk

Az élelmiszer-vállalkozások egy részére is vonatkoznak a 2024. 01. 01-jétől életbe lépő kiberbiztonsági szabályok. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az érintettek figyelmét, hogy időben tájékozódjanak kötelezettségeikről – írja honlapján a Nébih.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Revolut

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink