9 találat a(z) éjszakai műszak cimkére

Gyes melletti munkavégzés Kérdés

Munkába visszatérés gyes alatt, háromműszakos munkarend Kérdés

Éjszakai műszak Kérdés

Éjszakai műszak pótlékai Kérdés

Vagyonőrzéssel foglalkozó cég takarítókat is foglalkoztat. A takarítók munkaideje állandó éjszaka 22-6 óráig szól. Milyen pótlékokat kell a bérük után fizetni?

Éjszakai műszak áthúzódása ünnepnapra Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság, amelynek a könyvelőirodánk könyvel, a bérelszámolás során havi munkaidőkeretet alkalmaz, 168 óra/hó, illetve 176/hó stb., ahogy az adott hónapra kijön az óraszám. Kérdésünk, hogy az október 22-ére beosztott éjszakai műszak szabályos-e, mivel az átnyúlik az október 23-ai ünnepnapra. 10:40-6:20 a munkaidejük. Dolgozhatnak-e a dolgozók ilyen beosztás esetén október 23-án, ünnepnapon? Ha igen, milyen elszámolás vonatkozik rájuk? Milyen pótlékot kell megfiztni az éjszaka és az ünnepnap miatt? Illetve az sem elhanyagolható, hogy műszakpótlék járna nekik, mert a műszakpótlék szabályai vonatkoznak rájuk az adott hónapban. Köszönettel:

Munkarendváltozás miatti felmondás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves válaszát: Termelő cég vagyunk. Jelenleg jellemzően 2 műszakos munkarendben foglalkoztatjuk fizikai dolgozóinkat. A tulajdonosok döntése alapján, az egyik termék gyártása megszűnik. A cég úgy próbálja elkerülni a létszámleépítést, hogy a másik termékének a gyártását megnöveli. Viszont a gyártóberendezések és helyek korlátozott száma miatt ezt csak az éjszakai műszak bevezetésével tudja megoldani, mely a cég összes fizikai dolgozóját érintené. Mi a munkajogi megítélése, ha a munkavállalók egy része nem fogadja el ezt a munkaidő-beosztást? Ha a munkavállaló felmond, rendes munkavállalói felmondásnak számít, vagy a munkavállaló jogosult mindazokra a juttatásokra, amelyek munkáltatói felmondás esetén járnának? Mi a teendő akkor, ha a munkavállaló nem akar felmondani, de az éjszakai műszakot sem vállalja? Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Átnyúlhat-e az éjszakás műszak munkaszüneti napra? Cikk

Olvasónk még október 23-a előtt tette fel éjszakai műszakkal és munkaszüneti nappal kapcsolatos kérdését és kapta meg a választ dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvédtől. A válasz tanulságos lehet más munkaszüneti napoknál is.

Éjszakás műszak átnyúlna munkaszüneti napra Kérdés

Egy termelő, csomagoló cég (rendeltetése folytán nem működik munkaszüneti napon) többműszakos munkarendben foglalkoztat munkavállalókat. Szombat, vasárnap mindig pihenőnap. A héten éjszakás műszakunk is van, mely 22 órától másnap reggel 6 óráig tart. Október 23-a munkaszüneti nap. Kérdésem, hogy ezen a napon dolgozhat-e a műszak reggel hatig, vagy csütörtökön éjfélig be kell fejezni a műszakot, így csak 2 órát dolgoznának. Ilyen esetben teheti-e a cég, hogy a műszakot vasárnap este 10-kor indítja, és nem a hétfői napon? Köszönöm válaszát.

Kisgyermekes éjszakai műszak Kérdés

Lehet-e 3 év alatti kisgyermekes anyát éjszakai műszakra, illetve rendkívüli munkára beosztani, ha a dolgozó ezt kéri?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Átalányadózás szeptember 1-jétől

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadóban költséghányad választása

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadó – járulék

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs