13 találat a(z) ázsiós tőkeemelés cimkére

Tőketartalék árfolyam különbözete Kérdés

Ázsiós tőkeemelés üzletrész apportálással_2 Kérdés

Ázsiós tőkeemelés üzletrész apportálással Kérdés

Ázsiós tőkeemelés Kérdés

Tagi kölcsönből saját tőke rendezése Kérdés

Ázsiós tőkeemelés az adó oldaláról Kérdés

Tőkeleszállítás adóvonzata ázsiós tőkeemelés után Kérdés

Be nem fizetett tőketartalék Kérdés

Ázsiós tőkeemelés apporttal Kérdés

Tőkeemelés Kérdés

Tőketartalék végelszámoláskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyszemélyes kft. egyszerűsített végelszámolást határozott el 2019.12.31-ei fordulónappal. Ez a kft. 2018. december hónapban ázsiós tőkeemelést hajtott végre. (A cégbíróságon a jegyzett tőke változása bejegyzésre került, a tőketartalékba helyezett összegről mindössze taggyűlési határozat van.) A tőketartalékba került a tag által az évek során betett tagi hitel és a tag egyéni vállalkozása által nyújtott hitel. 2019. február hónapban az áru szállítását végző külföldi partner a közreműködést felmondta, azóta a kft. tevékenységet nem végzett. A tevékenységet záró beszámolóban az eszközoldalon tárgyi eszköz és pénzeszköz szerepel, melynek összes értéke 589 ezer forint, a forrásoldalon a jegyzett tőkén felül mínusz eredménytartalék és jelentős összegű tőketartalék szerepel. A vagyonfelosztás során a tag az 589 ezer forint értéket veheti ki a vállalkozásból (ez eddig rendben van), azonban felmerült bennem az a kérdés, hogy egy esetleges NAV-ellenőrzés alkalmával elfogadható-e az egy évvel ezelőtt végrehajtott ázsiós tőkeemelés? Nem minősül ez adóelkerülésnek? Miért kérdezem ezt? Amennyiben ázsiós tőkeemelés helyett (annak idején) a tagi hitel és az egyéni vállalkozás által adott kölcsön elengedésre került volna, akkor az (az egyéb bevétel elszámolása miatt) taoalapot növelő tétel lett volna, és illetékkötelezettség is terhelte volna. Felmerül-e az egyszerűsített végelszámolás zárásakor a meglévő tőketartalék megadóztatása? Szné

Ázsió könyvelése a tőketartalékba befizető cégnél Kérdés

A kft. tulajdonosa két jogi személy. A tőkehelyzetüket ázsiós tőkeemeléssel kívánják rendezni. A kft.-tulajdonosok cégeinél a tőketartalékba befizetett összeg végleges pénzátadásnak minősül? Van-e adófizetési kötelezettsége a befizető cégnek?

Ázsiós tőkeemelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem az lenne, hogy egy zrt. esetében ázsiós tőkeemelés esetén van valamilyen előírás, hogy az emelésnél milyen arányban kell emelni a jegyzett tőkét hozzá vagy az szabadon dönthető el, csak az a fontos, hogy valamennyi jegyzett tőkeemelés is legyen?Illetve ilyen fajta tőkeemelést lehet tagi kölcsönből végrehajtani? Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kéményellenőrzés költsége

Nagy Norbert

adószakértő

Osztrák biztosítás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szociális tűzifa juttatás kiszállítása

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs