150 találat a(z) áremelés cimkére

Megszorításokat hozhat a világban az orosz-ukrán háború Cikk

A világ számos országában megszorítások várhatók az orosz-ukrán háború hatásai, illetve az ellátási láncok szakadozásai és az eleve is magas energiaárak miatt, amely tovább növeli az amúgy is emelkedő nyersanyagárakat, így az inflációt is – derül ki az Atradius hitelbiztosító előrejelzéséből.

Elszálltak a budapesti ingatlanárak: ennyit kérnek az építtetők egy négyzetméterért Cikk

A Budapesten épülő új lakások átlagos négyzetméterára 21,8 százalékkal nőtt az egy évvel ezelőttihez képest, és meghaladta az 1,3 millió forintot az első negyedévben, eközben 13,1 százalékkal kevesebb új lakás épül a fővárosban, mint egy évvel korábban – közölte az Otthon Centrum.

Égbe szökő energiaárak: a hetvenes években sem volt a mostanihoz mérhető drágulás Cikk

Az 1970-es évtized egyetlen évében sem élt át világ az ideihez hasonló mértékű energiaársokkot – mondta Andrew Bailey, a Bank of England kormányzója.

Áremelkedés 2022: akár a 10 százalékot is megközelítheti az átlag az MNB szerint Cikk

A jegybank 7,5-9,8 százalékra emelte idei inflációs prognózisát, továbbá 2,5-4,5 százalékra csökkentette GDP-várakozását a legfrissebb inflációs jelentésében. Az előző, decemberi Inflációs jelentésben 4,7-5,1 százalékos idei infláció és 4-5 százalékos GDP-várakozás szerepelt.

Egekbe szöktek a termelői árak az egy évvel ezelőttihez képest Cikk

Az ipar belföldi értékesítési árai 35,7, a forintban mért exportárak 15,5 százalékkal emelkedtek januárban. Az ipari termelői árak átlagosan 22,3 százalékkal magasabbak voltak, mint egy évvel korábban. Az áremelkedés ütemét elsősorban az alapanyag- és energiaárak, valamint a munkabérek növekedése befolyásolta – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Egyre drágább az albérlet: Budapesten és vidéken is 15 százalék fölötti az áremelkedés Cikk

Országosan 15,1, a fővárosban pedig 15,7 százalékkal nőtt az albérletek ára januárban az előző év azonos időszakához képest – közölte ma a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Felére csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját Románia Cikk

Jóváhagyták a bukaresti kormánypártok, hogy Romániában ideiglenesen a felére csökkentsék az üzemanyagokra kivetett jövedéki adót – jelentette be Facebook-oldalán Adrian Caciu pénzügyminiszter. Ez a megoldás több mint egy lejjel (72 forint), "elviselhető szintre" csökkenti az üzemanyag árát.

Tetemes áremelésre készülnek az éttermek Cikk

Egyes piaci szereplők szerint 15-20 százalékos, mások szerint pedig akár 30-50 százalékos is lehet az áremelkedés a közeljövőben a vendéglátóhelyeken – írja a Portfolio.hu.

Árat emel az IKEA Magyarországon is Cikk

A magyarországi IKEA-áruházakban is áremelkedésre kell számítani az ellátási láncok akadozása, illetve az általános infláció miatt – értesült a Pénzcentrum.

Sorozatos kamatemelésre kell készülni az MNB-alelnök szerint Cikk

Az infláció leszorításáig még hosszú, kiszámítható pályán haladó kamatemelési ciklusra kell készülni – szögezte le Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Világgazdaságnak adott interjújában.

10-20 százalékos áremelésre készülnek az építőanyag-gyártók Cikk

Az építőanyag-gyártók költségeit hónapok óta növeli az energia és a fuvarozás drágulása, ráadásul az alap- és nyersanyagpiaci árak az első fél évben tapasztalt magas szinten stabilizálódtak, így a gyártók több terméküknél (épületgépészeti termékek, szálas hőszigetelő anyagok) 10-20 százalékos áremelésre kényszerülnek 2022-ben – közölte a Magyar Építőanyag és Építési Termék Szövetség.

Drágul a karácsonyfa: 10-20 százalékos áremelés várható Cikk

Idén várhatóan 10-20 százalékkal emelkedik a karácsonyfa ára, elsősorban a szállítási- és a munkabérköltségek növekedése miatt – közölte a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete. A legnépszerűbb fajta, az import nordmann fenyő az árfolyamváltozás miatt akár 20 százalékkal is drágulhat, méterenkénti ára így elérheti a 7-8000 forintot.

Árbefagyasztás: hiába várnak a tarifaemelésre a taxisok Cikk

A taxis szervezetek szerint egy minimum 18 százalékos azonnali tarifaemelés lenne indokolt, ám a főváros vezetése szerint a veszélyhelyzeti jogszabály nem teszi lehetővé semmilyen, önkormányzat által meghatározott díj emelését – írja a Világgazdaság.

Építőanyagárak: 20 százalékos drágulás januártól Cikk

Átlagosan 20 százalékkal drágulhatnak januártól az építőanyagok a gyártókat sújtó költségemelkedések miatt, de áruhiány most nem lesz – írja mai számában a Világgazdaság.

Újabb üzemanyagár-emelés jön pénteken Cikk

Péntektől tovább emelkednek a hazai üzemanyagárak, olvasható a holtankoljak.hu oldalán.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Készpénzes számla

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Tárgyi eszköz elmaradt nyilvántartásba vétele

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Megtérített perköltség könyvelése

Kis Gábor

számviteli és adótanácsadás

Finacont Kft

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs