8 találat a(z) állattartás cimkére

Őstermelő: bértartás – kihelyezett állattartás Kérdés

Újabb állami támogatás az állattartó telepek korszerűsítéséhez Cikk

Március végéig újranyitja az Agrárminisztérium (AM) a Vidékfejlesztési program (Vp) állattartótelepek korszerűsítését támogató pályázatait; az intézkedéstől a különböző járványos állatbetegségek visszaszorítását és megelőzését várja a minisztérium – közölte Nagy István agrárminiszter ma a hivatalos Facebook-oldalán megjelent videóbejegyzésben.

Péntektől szigorodtak az állatszállítás feltételei az extrém hőség miatt Cikk

Az Agrárminisztérium – az időjárási előrejelzések ismeretében – az extrém hőségre való tekintettel 2019. június 21-étől további utasításig – a tavalyi évhez hasonlóan – ismét megtiltotta a hosszú távú, Magyarországról Törökországba tartó kérődzőállat-szállítmányok indítását – írja honlapján a Nébih.

Madárinfluenza: a baromfitartás feltételeinek betartására figyelmeztet a Nébih Cikk

Európa több tagállamában, szórványosan továbbra is előfordul a magas patogenitású madárinfluenza megbetegedés házi és vadon élő madaraknál. A legújabb eseteket Bulgáriából jelentették, amelynek különös jelentősége, hogy hazánk ebbe az irányba élénk kereskedelmet folytat. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) ismét felhívja az állattartók figyelmét a telepek járványvédelmi zártságának fontosságára.

Szabálytalanságokat talált egy állattartó kistermelőnél a Nébih Cikk

Egy főváros közeli kistermelő állattartó telepein és gazdaságában tartottak ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei. Az ellenőrök a két helyszínen összesen 89 háziállat forgalmi korlátozását, 530 kilogramm élelmiszer és több mint 2000 kilogramm élelmiszer-hulladék forgalomból való kivonását rendelték el azonnali hatállyal. A hatósági eljárás és a bírság kiszabása folyamatban van.

Állattenyésztés Kérdés

Állattartással foglalkozó bt. 2017. évben befogadja a napos állatot, megkapja a napos állatról és a kiszállított takarmányról a számlákat, a felnevelt állatot viszont csak 2018. január hónap elején fogja elszállítani és kiszámlázni az értékét. A kérdésem az, hogy a befogadott napos állat, illetve takarmányszámlákat készletre (261-es főkönyvi számlára) könyvelhetem-e, és majd 2018-ban – amikor lesz belőle árbevételem –, akkor könyvelem költségre? Az áfát visszaigénylem, mely következő időszakra átvihetőként fog szerepelni az áfabevallásban. Helyesen könyvelek-e így? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Baloghné

Tojótyúk könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. tojótyúkokat vásárol, majd ezek szaporulatait, a tojásokat értékesíti. Az állatállományt évente cseréli, a letojt tyúkokat értékesíti. 1) A tojótyúkvásárlást 15-ös számlaosztályba kell könyvelni, majd az értékesítését tárgyi eszköz értékesítésként, vagy mivel 1 évig "használja" a vállalkozás, akkor anyagköltségként? 2) Ha tárgyi eszközként kell könyvelni, tekintve, hogy 1 darab tyúk bekerülési értéke 100 ezer forint alatti, így az egész beszerzésre elszámolhatok egyösszegű értékcsökkenést a vásárláskor? 3) A vásárolt etetőanyagot, tápot anyagköltségként kell könyvelni? (A cég nem könyvel 6-7-es számlaosztályban.)

Lerántjuk a leplet a nagy mumusról: így készítsen mezei leltárt! Cikk

Még a tapasztalt könyvelőknek is okoz némi fejfájást a mezei leltár összeállítása. Nem véletlenül, hiszen a mezőgazdasági befejezetlen termeléshez kötődő közvetlen költségek meghatározása sem könnyű feladat. Az alábbiakban e munka előkészítéséhez adunk támpontokat.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU állampolgár kirendelése

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Megváltott fizetett szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Műszakpótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close