72 találat a(z) államadósság cimkére

Ezért nőtt az államadósság Cikk

A pénzügyi számlák adatai szerint 2014 második negyedévében az államadósság a március végi 84,5 százalékról 85 százalékra nőtt – jelentette a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Hatalmasra nőtt az államadósság Cikk

Soha nem látott szintre emelkedett 2014 második negyedévében a magyar államadósság, amely az első negyedévit 0,7 százalékponttal, 2011 második negyedévét pedig 6,1 százalékkal haladta meg – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb jelentéséből.

Ezek teszik sebezhetővé a magyar gazdaságot az IMF szerint Cikk

A magyar gazdaság kikerült a 2012-es recesszióból és főleg a kormányzati beruházásnak, fogyasztásnak és nettó exportnak köszönhetően tavaly 1,1 százalékos növekedést produkált, ám továbbra is jelentős kockázatot jelent a bizonytalan globális környezet, a még mindig magas államadósság, a nagy finanszírozási igény és a külföldi finanszírozásra való széleskörű támaszkodás - állapította meg a Nemzetközi Valutaalap (IMF) pénteken kiadott éves országjelentésében.

Sikeres a görög kiigazítás, de még nincs vége Cikk

Görögországnak mostanra sikerült visszanyernie gazdasági stabilitását és pénzügyi fenntarthatóságát – állapítja meg a görög program végrehajtásáról készült bizottsági jelentés. Athénnak ugyanakkor 2014-ben és 2015-ben majdnem 15 milliárd eurós lyuk betöltéséről kell gondoskodnia, különben jön az újabb program.

Kisebb a hiány, nagyobb a magyar államadósság a prognózisnál Cikk

Az államháztartás hiánya tovább csökkent, az államadósság szintje viszont növekedett az EU egészében 2013-ban az előző évhez képest. Magyarországon tavaly GDP-arányosan 2,2 százalékos volt a deficit és 79,2 százalékon állt az államadósság – derül ki az Eurostat 2013-as adatokra vonatkozó első jelentéséből. Görögországnak tavaly 1,5 milliárd eurós elsődleges költségvetési többlete keletkezett.

Csökkent a GDP-arányos államadósság Cikk

Az államadósság a GDP 79,0 százalékának megfelelő értékre csökkent tavaly év végére a szeptember végi 80,2, és az egy évvel korábbi 79,8 százalékról - derült ki a pénzügyi számlák előzetes adataiból, amelyeket hétfőn közölt honlapján a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Nyugdíjalapok államosítása Cikk

Nyugdíjreformot hajt végre a lengyel kormány. A nyugdíjalapok kötvényállományát egy az egyben átveszi az állam, amit államadósság-csökkentésre fordít, illetve lehetővé teszik, hogy az emberek visszalépjenek az állami rendszerbe.

Újabb államadósság-csökkentés bejelentésére készül Orbán Cikk

Újabb, néhány százalékos államadósság-csökkentés bejelentésére készül a következő egy hétben a miniszterelnök. Orbán Viktor erről az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában beszélt szerdán, közölve, hogy a csökkentés forrása ismét a nyugdíjrendszer átszervezéséből felszabaduló pénz lesz.

Egykulcsos adó: "azoknak nem növeli a jövedelmét, akiknek a fogyasztása a hazai piacon nagyobb" Cikk

A magán-nyugdíjpénztári vagyon felhasználásával el lehet ugyan indítani az államadósság csökkentését, de ez az explicit adósságcsökkentés implicit, a nyugdíjrendszert érintő adósságnövekedéssel jár együtt - mondta Petschnig Mária Zita közgazdász, a Pénzügykutató Zrt. tudományos főmunkatársa a kedden Budapesten, a Táncsics Alapítvány rendezvényén.

Az LMP szerint Orbán álszent Cikk

Az LMP a kormány álszentsége újabb megnyilvánulásának tartja a miniszterelnök keddi bejelentését arról, hogy a kabinet a magán-nyugdíjpénztári átalakításokból származó forrásokból 1345 milliárd forinttal csökkenti az államadósságot.

Orbán: "volt értelme az elmúlt egy év erőfeszítéseinek" Cikk

A magán-nyugdíjpénztári átalakításból származó forrásokkal 1345 milliárd forinttal csökkenti a kabinet az államadósságot - közölte a keddi kormányülés előtt a miniszterelnök az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Orbán Viktor bejelentette azt is, ősszel törvény születhet annak ütemezéséről, hogyan csökken az államadósság mértéke 50 százalék alá.

Vészforgatókönyv mélyebb recesszióra Cikk

A kormánynak van vészforgatókönyve arra az esetre, ha a magyar gazdaság visszaesése nagyobb lesz mint 3,5 százalék - mondta Veres János pénzügyminiszter egy hétfő reggeli televíziós műsorban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink