17 találat a(z) állás cimkére

A magyar munkavállalók több mint fele könnyen találna új állást Cikk

A magyar munkavállalók 52 százaléka nyilatkozott úgy, hogy könnyen találna magának új állást, ha a jelenlegit elveszítené – derül ki a BNP Paribas Cardif biztosító és a Medián legfrissebb, 1200 ember megkérdezésén alapuló, májusi reprezentatív munkaerőpiaci kutatásából, amit kedden juttattak el az MTI-nek.

Kamu álláshirdetés – a külföldi munkavállalás veszélyeire figyelmeztet a BM Cikk

A Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa kampányt indított a külföldön munkát vállalók tájékoztatására, a munkavállalással kapcsolatos veszélyek felhívására.

Több száz üres álláshelyre keresnek dolgozókat a bankfiókok Cikk

A fővárosban és vidéken is sok a betöltetlen álláshely a bankfiókokban, a mérlegfőösszege alapján legnagyobb 10 hazai banknál több mint 300 ilyen pozíciót tartanak nyitva – értesült pénteki száma szerint a Világgazdaság.

2200 állást kínálnak állami cégek Cikk

Állásbörzét, karrierexpót tartanak az állami cégek szerdán délelőtt 11 óra és délután 18 óra között a fővárosban, a Magyar Vasúttörténeti Parkban, ahol 26 állami vállalat mutatkozik be, és 2200 betölthető állásra várják a jelentkezőket – közölték a szervezők az MTI-vel.

Ötödével csökkent az álláskeresők száma Cikk

Egy év alatt 18,9 százalékkal csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon; a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a márciusi zárónapon 284 600 álláskereső szerepelt, több mint 66 ezerrel kevesebb, mint egy éve.

Állások tízezrei szűnhetnek meg a Brexit miatt a Cityben Cikk

A brit jegybank szerint állások tízezrei kerülhetnek veszélybe a londoni City pénzügyi szolgáltatási központjában a brit EU-tagság megszűnése miatt.

Állásbörze lesz szerdán Cikk

Rekordszámú, csaknem hetven kiállító vesz részt a Szegedi Tudományegyetem szerdai állásbörzéjén, amely a régió legnagyobb ilyen rendezvénye – tájékoztatta a felsőoktatási közkapcsolati igazgatósága az MTI-t.

Fiktív állások – megindult az eljárás a francia elnökjelölt ügyében Cikk

Független vizsgálóbírók fognak eljárni és az esetleges vádemelésről dönteni a két hónap múlva esedékes francia elnökválasztás konzervatív jelöltje, Francois Fillon családtagjainak állítólagos fiktív parlamenti állásai ügyében – közölte péntek este a pénzügyi visszaéléseket vizsgáló párizsi ügyészség.

Egyre több az üres állás – esély a megváltozott munkaképességűeknek Cikk

Becslések szerint akár 30 százalék közelébe is emelkedhet idén a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási aránya az öt évvel ezelőtti 18 százalékról. Mindez az elmúlt évek foglalkoztatáspolitikai lépésein túl annak is köszönhető, hogy immár az egész országban, egyre több szakmában komoly munkaerőhiány tapasztalható.

Így bújnak ki az adó- és járulékfizetés alól Cikk

Minden évben több mint 500 ezer munkahely megszűnését és közel 13 ezer-milliárd forintnyi kárt okoz a hamisított divatcikkek forgalmazása az EU területén. Az uniós országok közül leginkább a fejlett divatiparral rendelkező Olaszország gazdaságát sújtja a nemzetközi bűnbandák által irányított divattermékek hamisítása.

Állásidő: mikor jár díjazás és mikor nem? Cikk

Ha a munkáltató nem teljesíti a foglalkoztatási kötelezettségét, köteles a beosztás szerinti időre alapbért fizetnie a munkavállalónak. Az állásidőre helyezés egyoldalú munkáltatói aktus, azaz nem kell hozzá a munkavállaló hozzájárulása. A jelenlegi szabályozás nem tér ki arra, hogy mi a konkrét oka az állásidőre helyezésnek, kizárólag a díjazás kérdéseire tartalmaz előírásokat (Mt. 146. §).

Szabadság kalkulátor 2014 Kalkulátor

A kalkulátor a munkavállaló részére a munkaviszonya alapján kötelezően járó fizetett szabadság napjainak a számát határozza meg.

Gyes-gyed első éve utáni szabadság kalkulátor 2014 Kalkulátor

A GYES/GYED 2014 kalkulátorral kiszámolhatja, hogy a gyes és gyed igénybevétele után mennyi szabadság jár Önnek vagy ügyfelének.

Felére csökken az álláskeresési járadék Cikk

A legfontosabb változás, hogy a munkanélkülivé válók az eddigi 270 helyett átlagosan 90 napig kaphatnak majd álláskeresési járadékot. A jelenlegi rendszerhez képest fokozottabban érvényesül a biztosítási elv: 10 munkanap szükséges 1 járadéknap megszerzéséhez és az eddigi 4 éves referencia időszak helyett 5 éves időszakot kell figyelembe venni a járadékra való jogosultság vizsgálatakor. Eddig öt nap munkaviszony kellett egy járadéknap megszerzéséhez.

Gyes melletti járadék: kinek, mikor jár? Cikk

Gyes folyósításával együtt igényelhető-e álláskeresési járadék? Ki lehet-e utólag fizettetni a munkáltatóval az utazási költségtérítést? Olvasóink kérdéseire Viszló László munkajogi szakértő válaszol.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlaneladás adókötelessé tétele

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan bérbeadása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Exportszámlák árfolyama

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close