36 találat a(z) állás cimkére

K&H felmérés: a fiatalok többsége számít fizetésemelésre Cikk

A fiatal munkavállalók többsége, 69 százaléka számított arra, hogy 12 hónapon belül emelkedik a fizetése a K&H ifjúsági index legfrissebb, tavaly novemberben készült mérése szerint – közölte a K&H az MTI-vel csütörtökön.

Kevesebb üres pozíció, több álláskereső Cikk

2023 végén is tartott még az év során tapasztalt élénk munkavállalói aktivitás Magyarországon. Az utolsó negyedévben 20,9 százalékkal több pályázat érkezett a meghirdetett állásokra, mint az előző év azonos időszakában. Az ország két vármegyéjét leszámítva mindenhol nőtt a jelentkezések száma, a legnagyobb arányban Tolna, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest vármegyében – derült ki a Profession.hu legújabb negyedéves jelentéséből. Elkészítette 2023 utolsó negyedévére vonatkozó munkaerőpiaci elemzését a Profession.hu.

Több mint 60 ezer befektetési banki állás szűnt meg idén Cikk

Több mint 60 ezer állás szűnt meg az idén a globális befektetési banki szektorban a Financial Times szerdán ismertetett ágazati felmérése szerint – írja a HRportál.hu.

Elindult az online rendőrségi karrierportál Cikk

Online felületen lehet tájékozódni és jelentkezni a rendőrség állományába – írja az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata a police.hu oldalon.

Minden harmadik munkavállaló felmondana Cikk

Minden harmadik munkavállaló nagy valószínűséggel fel fog mondani a következő egy évben, miközben a cégek arra számítanak, hogy könnyebb lesz megtartani a kollégákat a jelenlegi gazdasági helyzetben – derül ki az EY 17 000 foglalkoztatott és közel 1600 munkaadó bevonásával készült nemzetközi felméréséből. A rugalmas munkavégzés feltételei is feszültséget keltenek a vezetők és az alkalmazottak között, az irodai dolgozók ugyanis csupán heti egyszer járnának be a cégükhöz.

Tartalommenedzser-szerkesztőt keres az Adózóna Cikk

A HVG adózással, számvitellel, társadalombiztosítással, munkajoggal, társasági joggal foglalkozó szakportálja tartalommenedzser-szerkesztőt keres.

K&H: a fiatalok túlnyomó része fizetésemelésre számít Cikk

Az állással rendelkező 30 év alattiak 69 százaléka fizetésemelésre számít jövőre, csupán 6 százalékuk tart csökkenéstől – közölte novemberi felmérésére hivatkozva a K&H pénteken az MTI-vel.

Home office, távmunka – lehetőségek és kötelezettségek Cikk

A távmunkavégzés intézményének szabályrendszere jelentős változáson ment át: a veszélyhelyzet átmeneti szabályait a jogalkotó átemelte a normál jogrendbe. A módosítás következményeként a távmunkavégzés korábbi szabályozási rendszerével szemben a jelenleg hatályos – rugalmasabb – rendelkezések lehetőséget biztosítanak arra, hogy a felek szabadon határozzák meg távmunkavégzés feltételeit. Cikkünkben a távmunkavégzés szabályozási módszerét mutatjuk be majd lehetőségeket a távmunkavégzés kereteinek kialakítására példákon keresztül.

Felmondana a munkahelyén? Ezekre figyeljen! Cikk

Magas infláció, elégedetlen munkavállalók, fluktuáció nyomja rá a bélyegét a hazai munkaerőpiacra. A munkavállalók egy része jobb fizetésért arra is hajlandó, hogy azonnal faképnél hagyja a munkáltatóját, amennyiben jobb bérajánlatot kap máshol. Ezt azonban nem feltétlen tanácsoljuk. Cikkünkben a munkavállalói felmondás buktatóit mutatjuk be.

Béremelést tervez jövőre a cégek többsége Cikk

A magyarországi vállalatok várakozásai pesszimistábbak lettek a 2023-as gazdasági évet illetően, ám a cégek fele még így is bővülésre számít jövőre, és nagyobbik hányaduk tervez bérfejlesztést – állapítja meg a Profession.hu friss HR Körkép 2022 tanulmánya.

A pályaelhagyók háromnegyede nem tervezi a visszatérést eredeti szakmájához Cikk

Magyarországon csaknem kétmillió pályaelhagyó van, háromnegyedük biztos benne, hogy többé már nem fog az előző szakmájában dolgozni, a visszatérést csupán a pályaelhagyók negyede tervezi – közölte a Profession.hu szerdán az MTI-vel tavaly ősszel készült reprezentatív online felmérése alapján.

Több mint nyolcvan állást hirdetett meg a NAV Cikk

Pozíciók sokaságára keres embert a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), a több mint nyolcvan álláshirdetésben megjelölt szakmák skálája rendkívül széles – írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

Ingyenes informatikai képzés és álláslehetőség az Ukrajnából érkező menekülteknek Cikk

A PROGmasters programozóiskola és IT képzési központ ingyenes informatikai képzéseket indít az Ukrajnából Magyarországra érkező menekültek számára, akik legkésőbb 2022 végéig szoftverfejlesztő, manuális tesztelő vagy alkalmazás-üzemeltető képesítést szerezhetnek, akár IT-előképzettség nélkül is. A 2–6 hónapig tartó, online és személyesen is elvégezhető képzések résztvevői – a választott képzéstől függően – akár már az idei év második felében munkába állhatnak a PROGmasters több mint 80 partnercégénél, minimum bruttó 400 ezer forintos (azaz körülbelül ezer eurós) kezdő fizetésért. Az érdeklődők április 15-éig adhatják le előjelentkezésüket, a felvételit követően pedig összesen 20 fő kezdheti meg a tanulmányait.

Papír- és ruhagyári állásajánlatok az Ukrajnából menekülőknek Cikk

A Vajda-Papír csaknem 100, a szombathelyi Styl Ruhagyár pedig 70 munkahelyet ajánl fel az Ukrajnából menekülőknek.

Szerkesztőt keres az Adózóna Cikk

A HVG adózással, társadalombiztosítással, munkajoggal, társasági joggal foglalkozó szakportálja szerkesztőt keres.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély rendszeres jogdíj bevétele 2.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Építőipari munkások elszállásolása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Alvállalkozói számla könyvelése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink