125 találat a(z) áfafizetés cimkére

Magyar kereskedő, román vevő: ki, mikor, hol fizeti meg az áfát? Cikk

A magyar kereskedő (A) Szlovákiából rendeli meg az árut, amit elad magyar vevőnek (B). A magyar vevő továbbadja egy másik magyar vevőnek ( C ), aki végül Romániába (D) adja tovább az árut. Olvasói kérdésre Csobánzy Péter, az Adózóna áfaszakértője válaszol.

Láncügylet Kérdés

A Penta -Unió nemzetközi konferenciáján adtam le kérdésemet, melyre eddig nem találtam sem a választ sem a megválaszolatlan kérdések között a kérdéseket. Kérem szíves segítségüket a kérdés megoldásában.1,( A) magyar kereskedő Szlovákiában élő állatot vásárol .(A) eladja (B) magyar kereskedő cégnek, aki eladja (C)magyar feldolgozónak. A fuvart (C) termékfeldolgozó rendeli meg. A láncügyletben kinek kell számlát ÁFA felszámításával kiállítani. (A) és (B) nem rendelkezik Szlovákiában adószámmal.2. A magyar kereskedő (A) Szlovákiából rendeli meg az árut, amit elad magyar vevőnek(B). A magyar vevő továbbadja magyar vevőnek(C), aki Romániába(D) adja tovább az árut. A fuvart a román vevő rendeli meg.Hol keletkezik ÁFA fizetési kötelezettség? Kinek kell kimenő számlájában ÁFÁ-t felszámítani?

EU-s áfafizetés – több országon keresztül Kérdés

Egy magyarországi Kft Olaszországból árut (nem mezőgazdasági) vásárol, melyet kamionnal Romániába szállítanak. A kamionon szállított árunak csak egy részét vásárolja meg, amelyet majd Bulgáriában kíván értékesíteni.Az értékesítés időpontjáig bizományban annál a cégnél őrzik az árut, amely a rakomány többi részét megvásárolja. Kell-e romániai telephelyet létesíteni az ügylet miatt, vagy értékesítheti háromszög-ügylet keretében Bulgáriában az áruját? Kell-e a magyar kft-nek Romániában adószámot kérni? 1.) variáció 2.) variáció A- Olaszország eladó A- Olaszország eladó B- Magyar Kft közbenső vevő B- Románia tárolás helye C Magyar cég?????? C- Bulgária Végső vevő D-Bulgária Végső vevő. Hogyan kell a magyar kft-nek az áfával elszámolni? Milyen dokumentumok szükségesek az áru útjának igazolására?Köszönettel

Az áfa és az ingatlan bérbeadása: mit kell fejben tartani? Cikk

Komoly következménye lehet annak, ha az ingatlan-bérbeadó elmulasztja az áfabejelentést. Mit kell tudni az érintetteknek, s mire érdemes odafigyelni?

Áfafizetés céges lakóingatlanok után: sokba kerülhet, ha nem vigyázunk Cikk

A magyar általános forgalmi adó törvény olyannyira bonyolult, hogy aki képes hibátlanul eligazodni benne, annak minden elismerés kijár. Ennek kitűnő példája a lakóingatlanok eladására vonatkozó áfakörösség ki- vagy bejelentése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Online értékesítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Jetski utáni áfalevonás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs