52 találat a(z) áfa visszaigénylés cimkére

Bérelt ingatlanon végzett beruházás áfakezelése ingatlan értékesítésekor Kérdés

Okosórák elszámolása napjainkban Kérdés

Ingatlanépítés Kérdés

Haszongépjármű közösségen belüli beszerzése Kérdés

Céges üdülő költségeinek elszámolása/adózása Kérdés

Elektromos autótöltő állomások kiépítésének és az áram áfája Kérdés

Autómegosztó szolgáltatás Kérdés

Tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Horvátországi áfa Kérdés

Bérelt ingatlan építésiengedély-köteles átépítése Kérdés

Kiküldetés – áfa-visszaigénylés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cégnél elég gyakori a külföldi kiküldetés, amikor az alkalmazottak külföldi szállást vesznek igénybe, és az adott ország áfájának összegével történik a számla kiállítása, akkor a magyar cég elszámolhatja költségként, és az áfát esetleg az ELEKÁFA nyomtatványon tudná visszakérni? Ha belföldi kiküldetésre megy a dolgozó, akkor a szállás áfaösszegét vissza lehet igényelni? Kivéve, ha a reggeli külön van feltüntetve? Vagy mivel napidíj is elszámolásra kerül, ezért nem lehet?

Idegen ingatlanon végzett beruházás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. az ügyvezető és a felesége tulajdonában lévő gazdasági épületet szeretné átalakítani. Az ingatlan egy panzió, melyben közösségi teret és újabb szobákat szeretne kialakítani a társaság. A beruházás finanszírozására a kft. hitelt vesz fel, majd annak elkészülte után aktiválja a saját könyveiben, mint idegen ingatlanon végzett beruházást. A későbbiekben a kft. fogja a panziót kereskedelmi szálláshelyként működtetni. A beruházás áfája ebben az esetben visszaigényelhető-e a kft.-nél? Válaszát előre is köszönöm.

Új építésű ingatlan értékesítése, használt vásárlása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy ingatlanforgalmazással foglalkozó (de áfakörös) vállalkozás. Az új építésű ingatlan elkészült (alvállalkozó generálkivitelezésben), eladásra került, 5%-os kedvezményes áfával. Ez a kft. használt ingatlant vásárolt magánszemélytől, melyet a felújítás után bérbe szeretne adni. Kérdés: a most vásárolt használt ingatlan felújításához vásárolt anyagok, igénybevett szolgáltatások áfája visszaigényelhető-e?

Lízingelt személygépkocsi értékesítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kft. személygépkocsit lízingelt, melyet a lízing lejárta után maradványértéken megvásárolt. A lízingdíj áfatartalmát visszaigényelte, a maradványértékben szereplő áfát nem igényelte vissza. Ha most értékesíteni kívánja a kft. az autót, megteheti e az értékesítést maradványértéken vagy az autó jelenlegi piaci értékhez kell igazodni az árképzésben? Az értékesítést áfamentesen vagy áfásan kell a cégnek számlázni?

Adóterhelés: harminc hellyel jobb pozícióban a listán Magyarország Cikk

Harminc helyezéssel előrébb lépett Magyarország a Világbank Paying Taxes rangsorában a tavaly közzétetthez képest, így az 56. helyen áll.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Vállalati elismeréshez kapcsolódó jutalom kifizetése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink