5 találat a(z) zenekar cimkére

Zenei szolgáltatás Kérdés

Több mint másfél milliárd forintra pályázhatnak előadó-művészeti szervezetek Cikk

Több mint másfél milliárd forintra pályázhatnak 2018-ban a nyilvántartásba vett, kiemelt vagy nemzeti minősítéssel nem rendelkező színházak, táncegyüttesek, illetve zenekarok és énekkarok működésük és szakmai programjaik megvalósításának támogatására.

Zenekar - katás adózás Kérdés

A zenekar egyik tagja egyéni vállalkozást indított katás adózási móddal. Főtevékenység: előadó-művészeti tevékenység (zenei). A zenekar 5 főből áll. Ha fellépnek, akkor az a személy számláz a megrendelő felé, aki egyéni vállalkozó, a fellépés napjára bejelenti a zenekar többi tagját egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Kérdés: a fentiek alapján ez helyes eljárás-e? Tudnak-e tanácsolni más eljárást (adózást), hogy egy esetleges ellenőrzés során a fellépőknek ne legyen gondjuk egy esetleges ellenőrzés során? Mit tanácsolnának a zenekarnak, hogy járjanak el?

Zongorázni lehet a bérkülönbséget Cikk

A szimfonikus zenekarokban dolgozó zenészek számára egységes bérrendszer kialakítását, ágazati kollektív szerződés megkötését szorgalmazza a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete – mondta el Gyimesi László, a szakszervezet főtitkára a Népszavának.

Gépjármű-költségtérítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Intézményünk többnapos konferenciát szervezett, amelyen egy estére egy zenekart is meghívott a résztvevők szórakoztatására. A zenekar tagjaival magánszemélyenként külön-külön kötöttünk szerződést, melyet a bérszámfejtésre továbbítottunk. Az együttes tagjai szeretnének gépjármű-költségtérítést is elszámolni, mindezt kiküldetési rendelvényen. A problémám abból adódik, hogy a velük kötött szerződés nem az intézményünk szakmai tevékenységével összefüggő munkavégzésre irányul, így nem vagyok benne biztos, hogy ilyen formában (illetve egyáltalán) kifizethetnénk nekik az oda-vissza út költségét. Ráadásul ezt az igényüket nem jelezték előre, így a megbízási díjba sem tudtuk beépíteni ezt a kiadást. Azt tudom, hogy a kiküldetési rendelvény nem csak a munkaviszonyra tekintettel állítható ki, azonban véleményem szerint nem volna életszerű, hogy gépjármű-költségtérítést olyan tevékenységért fizessen ki egy cég, amely nem a megbízó cég érdekkörébe tartozó szakmai munkával függ össze. Tisztelt Szakértő, kérem, hogy segítsen a megoldásban! Fizethetünk-e nekik költségtérítést, ha igen, akkor az intézményünknek van-e ezután is adó- és járulékfizetési kötelezettsége, illetve az együttes tagjainak keletkezik-e adófizetési kötelezettsége? Köszönettel! Andrea

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Termékimport Ukrajnából

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Csoportos taoalany fizetési kedvezménye

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31