101 találat a(z) vizsgálat cimkére

Beléptetőrendszer jön a finanszírozott egészségügyi szolgáltatóknál, szigorítások a CTI-MRI vizsgálatoknál Cikk

A Magyar Közlöny 66. számában jelent meg 2024. évi XXIX. törvény, amely többek között egészségügyi és egészségbiztosítási törvényeket is módosít. Ezen módosítások kapcsán – ahogy azt előző cikkünkben is jeleztük – az alábbiakban az egészségügyi szolgálati jogviszonyban dolgozókra (kitérve a beléptetőrendszerre és a struktúra átszervezésére), valamint a CTI-MRI-re vonatkozó új szabályokról adunk tájékoztatást.

Madárinfluenza-fertőzést igazolt egy macskánál a Nébih Cikk

Több más országhoz hasonlóan, hazánkban is kimutatták emlősállatból a magas patogenitású madárinfluenza vírusát. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében elhullott házimacskánál azonosította a kórokozót. Az emberi fertőződés kockázata továbbra is elhanyagolható – írja honlapján a Nébih.

Munkaügyi ellenőrzések – mutatjuk a vizsgált jogsértések tanulságait Cikk

A foglalkoztatásfelügyelet közzé tette a 2023. évi országos hatósági ellenőrzési tervének megvalósulásáról szóló jelentést, melyből értékes tapasztalatok vonhatóak le. Cikkünkben a jelentés fontosabb elemeit ismertetjük.

15 millió forintra bírságolta az Erste Befektetési Zrt.-t az MNB Cikk

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 15 millió forint bírságot szabott ki az Erste Befektetési Zrt.-re az ügyfelek alkalmasságának értékelése, az ügyfélkommunikáció rögzítése, kiszervezések, javadalmazás, IT-sérülékenységvizsgálat és a panaszkezelés terén feltárt hiányosságok miatt – közölte a jegybank szerdán az MTI-vel.

Vizsgálatot indított kínai tulajdonú napelemgyártókkal szemben az EU Cikk

Az Európai Bizottság szubvencióellenes vizsgálatot indított kínai tulajdonú napenergia-ipari vállalatok ellen – jelentette be a brüsszeli testület szerdán.

10 millió forint bírság – az Equilor továbbra sem tesz eleget az előírásoknak Cikk

Az MNB 10 millió forint bírságot szabott ki az Equilor befektetési szolgáltatóra, mivel folyamatos felügyelése során megállapította: a társaság nem teljesítette maradéktalanul a korábbi vizsgálatában előírtakat. A felügyelet ismételten feltárta, hogy a társaság befektetési tanácsadását több esetben alkalmassági teszt, illetve a szolgáltatás végzését megalapozó szerződés nélkül nyújtotta, továbbá egyes esetekben olyan pénzügyi eszközöket ajánlott az ügyfelek részére, amelyek nem alkalmasak azok számára.

Tüdőszűrő vizsgálat elrendelhető-e? Kérdés

Nehezen értelmezhető a zöld állítások tartalma Cikk

Nemzetközi szinten is előre mutatóak a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) piacelemzésének megállapításai, amelyben a versenyhatóság vizsgálói a környezetvédelemhez kötődő állításokat vették górcső alá – derült ki a GVH angol nyelvű workshopján. A január közepén nyilvánosságra hozott tanulmányban a GVH vizsgálói arra a következtetésre jutottak, hogy sok esetben nem egyértelműek, zavarosak a vállalkozások által alkalmazott zöld állítások, a fogyasztók jelentős része pedig nincs tisztában az egyes állítások és jelölések pontos tartalmával, jelentésével.

Országos kéknyelvbetegség-vizsgálat – az eredmények óvatosságra intenek Cikk

Hollandiában 2023. szeptember elején kitört, majd országszerte rendkívül gyorsan elterjedt a kéknyelvjárvány. Október elején, a korábban mentes státuszú tagállamok közül, Németország és Belgium is bejelentette a betegség holland határhoz közeli megjelenését. A magyar állatállomány védelme, valamint mentes státuszunk megőrzése érdekében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elrendelte a Magyarországra szállított szarvarmarhák vizsgálatát – írja honlapján a Nébih.

Újabb Kúria döntés született a K+F projektek elszámolásáról Cikk

A K+F költségek elszámolása számos vállalat számára kritikus jelentőséggel bír. Ezen költségek elszámolását az adóhatóság is kiemelten vizsgálja. A tapasztalatok mégis azt mutatják, hogy sok esetben a cégek nem számolnak el minden költségelemet, amire jogszabályi lehetőségük nyílik – bizonyos esetekben pedig túl sokat számolnak el. Az adóbírság elkerülése és a jogszerű adómegtakarítási lehetőség kiaknázása közötti egyensúlyozásban jelenthet támpontot a Kúria egy friss ítélete – derül ki az EY hírleveléből.

Állattartók és állatorvosok, figyelem! Támogatás igényelhető a rezisztenciavizsgálatok elvégzésére Cikk

2023. január 1-jétől lehetőség nyílt a rezisztenciavizsgálatok pénzügyi támogatással történő megvalósítására. A támogatás a kis létszámú állattartó telepek élelmiszertermelő állatai esetében elvégzett mintavételre, a laboratóriumi bakteriológiai vizsgálatra és az érzékenységi teszt elvégzésére vonatkozik, mértéke a vizsgálat típusától függ, olvasható a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) honlapján.

Gyorsított vizsgálatot indít a versenyhivatal a Booking.commal szemben Cikk

Gyorsított ágazati vizsgálatot tart szükségesnek a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a holland Booking.com szálláshely-közvetítő cég magyar szálláshely-szolgáltatók felé fennálló tartós tartozásának vizsgálata ügyében, a turisztikai ügynökség pedig jogsegélyszolgálatot indított az érintetteknek – derült ki az Országgyűlés gazdasági bizottságának turisztikai albizottságának mai ülésén.

Eltett a munkahelyén két pénzes tasakot, sikkasztás miatt kell felelnie Cikk

A balatonfüredi nyomozók a napokban zárták le az ügyben folytatott vizsgálatot – közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

Rejtett költségekkel befolyásolhatja a fogyasztókat az egyik legismertebb jegyértékesítő oldal Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálatot indított az egyik legnépszerűbb jegyportál, az Eventim hazai üzemeltetőjével szemben, mivel bizonyos költségekről vélhetően nem tájékoztatja kellő időben a felhasználókat.

Ingyenes szív- és érrendszeri vizsgálatok – újabb vádemelés csalás miatt Cikk

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség újabb vádiratot nyújtott be egészségügyi vizsgálatokat színlelő és "gyógyító" csodatermékeket üzletszerűen értékesítők ellen – közölte a Fővárosi Főügyészség szerdán az MTI-vel.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfabevallás az özvegyi jogon folytatott vállalkozónál

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Pénztárgépbe be nem ütütt forgalom

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Visszamenőleges számlázás teljesítési dátuma

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink