90 találat a(z) videó cimkére

Az Adózóna válaszol: az adóregisztráció új szabályai Cikk

Mit mond az adózás rendjéről szóló törvény (Art.) az ügyvezetői, tagi eltiltásról? Kik lehetnek az akadályhordozók az Art. értelmében? Kik lehetnek azok a magánszemélyek, akik cégbejegyzés, illetve változásbejegyzés esetén érintettek lehetnek az adóhatóság vizsgálata során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Az Adózóna válaszol: külföldi befektetések bevallása Cikk

Közeleg az szja-bevallás határideje. Érdemes átgondolni, milyen külföldről származó jövedelemben részesülünk magánszemélyként. Melyek azok a külföldi befektetésekből származó jövedelmek, amelyeknél külön érdemes odafigyelni a helyes bevallásra? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: számlák kontírozása Cikk

Mi minősül elektronikus számlának, miben különbözik ettől a távnyomtatású bizonylat? Mit mond a jogszabály a számlák nyilvántartásáról, kontírozásáról az egyes számlatípusok esetén? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: tőkeleszállítás – számviteli kérdések Cikk

A tőkekivonás és a tőkekivonáshoz kapcsolódó tőkeelemek arányos részének kivonási kötelezettsége számviteli törvényben, valamint a „sajáttőke-megfelelésre” vonatkozó polgári törvénykönyvben előírt szabályait – osztalékfizetésre és tőkekivonásra vonatkozó konkrét példa szemléltetésével – Kis Gábor a Finacont Kft. adó- és számviteli partnere ismerteti.

Az Adózóna válaszol: új felszámolási szabályok Cikk

Mekkora tartozástól indítható felszámolás? Mennyibe kerül a felszámolás elindítása? Hogyan lesz a kényszertörlésből felszámolás? Hitelezőként mit tehetünk egy felszámolás során? Dr. Szeiler Nikolett ügyvédet hallhatják.

Videósorozatot indít a NAK a gazdáknak az új Közös Agrárpolitikáról Cikk

Közel 20 részes videósorozatot indít a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az új Közös Agrárpolitikáról (KAP). A néhány perces rövidfilmekben a gazdák és az érdeklődők megismerhetik a KAP történetét, finanszírozását, a közvetlen támogatások rendszerét a zöld felépítménnyel, közte az agro-ökológiai programmal, de tájékozódhatnak a fiatal gazdák támogatásáról, a termeléshez kötött támogatásokról, illetve a minden eddiginél nagyobb vidékfejlesztési forrás részleteiről is – írja honlapján a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

Az Adózóna válaszol: dolgozói ajándékok adózása Cikk

Munkaviszonyból származó jövedelemnek számít-e az ajándék? Mit érdemes szem előtt tartania a munkáltatónak a dolgozó részére adott ajándék esetében adófizetési kötelezettség szempontjából? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: kedvezményezett rezsi bérbeadáskor Cikk

Saját lakás bérbeadása esetén alkalmazhatja-e a bérbeadó a kedvezményezett rezsi elszámolását a villamos energia és a gáz tekintetében, és ha igen, milyen esetekben, milyen módon? Greff Magdolna okleveles adószakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a vámeljárás helye és időpontja Cikk

Milyen rugalmassággal lehet megválasztani a vámkezelés helyét időben és térben a vámjogszabályok figyelembevételével? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: SZÉP-kártya-juttatás arányosítása Cikk

2022. év végén napvilágot láttak a SZÉP-kártyával kapcsolatos – kormányrendeletbe foglalt – változtatások. Mit jelent az arányosítás? Mire érdemes odafigyelnie a munkáltatónak adózási szempontból? Horváthné Szabó Beáta adószakértőt hallhatják.

2029 júniusáig folytatódhat a tao-program Cikk

Az Európai Bizottság határozata értelmében további hat évig, 2029 júniusáig folytatódhat a látvány-csapatsport támogatási adóprogram (TAO) – jelentette be Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár pénteken, közölte az MTI.

Az Adózóna válaszol: export láncügyletek Cikk

Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a harmadik országba kiszállításra kerülő termékek vám- és áfaszabályaival kapcsolatban? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják.

Az Adózóna válaszol: a közhasznúság feltételei Cikk

Mit mond a jogszabály a közhasznú jogállásról, milyen feltételek esetén minősül egy szervezet közhasznú szervezetnek? Greff Magdolnát, a Finacont Kft. okleveles adószakértőjét hallhatják.

Az Adózóna válaszol: láncértékesítések specialitásai Cikk

Áfafizetési kötelezettség szempontjából milyen speciális szabályai vannak az import beszerzésekkel összefüggő láncügyleteknek? Tüske Zsuzsanna vámszakértőt hallhatják, aki konkrét példa szemléltetésével ad választ a kérdésre.

Az Adózóna válaszol: fejlesztési tartalék képzése, feloldása Cikk

A fejlesztési tartalék mint előrehozott értékcsökkenés számviteli értelmezését, a fejlesztési tartalék képzésének és felhasználásának, feloldásának feltételeit, szabályait Kis Gábor a Finacont Kft. számviteli és adótanácsadó szakértője ismerteti.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Eb-jegyértékesítés – Németország áfa

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Közösségen belüli beszerzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink