4 találat a(z) viber cimkére

Tovább bővül az elektronikus pénzforgalom Cikk

2023 első negyedévében tovább bővült az elektronikus pénzforgalmi infrastruktúra. A több mint 50 ezer új számla mellett az aktívan használt kártyák száma is növekedett. Elfogadói oldalon pedig mind fizikai, mind internetes térben 4-5 százalékkal nőtt az elfogadóhelyek száma egy negyedév alatt. Az elektronikus pénzforgalom továbbra is biztonságos, a kártyás tranzakciókhoz kapcsolódó visszaélések terén az adathalászathoz köthető módszerek a leggyakoribbak, a kártyabirtokosokra terhelt kár értéke pedig tovább emelkedett. 2023 első negyedévében a fizetési rendszerek forgalma tekintetében számottevő bővülés érzékelhető – közölte honlapján az MNB.

A GVH versenyfelügyeleti eljárásában vizsgálja a Viber-t Cikk

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított annak kiderítésére, hogy a Viber alkalmazással kapcsolatos egyes kereskedelmi gyakorlatok tisztességtelennek minősültek-e.

Pénzt küldhetnek egymásnak a Viber felhasználói Cikk

Azonnali pénzküldő szolgáltatás indul a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével. A Viber felhasználói már a közeljövőben könnyen és biztonságosan küldhetnek egymásnak kisebb-nagyobb, havonta legfeljebb 125 ezer és évente maximum 780 ezer forintos összeget a magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével – jelentették be a cégek képviselői egy csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Internetes telefonálás: magáncélú használat, áfa Cikk

A vállalkozások működéséhez nélkülözhetetlen, hogy telefonos elérhetőségekkel rendelkezzenek, legyen ez akár „vonalas”, akár mobiltelefon. Már nem újdonság a telefonálás utáni adókötelezettség a vállalkozások körében, azonban az még viszonylag új helyzet, hogy interneten keresztül is lehet telefonálni, és ez egyre elterjedtebb. De mi van akkor, ha az internetet magáncélú telefonálásra is használja a munkavállaló? Csorbul-e az internet utáni adólevonás joga és magánhasználatot kell-e itt is feltételezni, vagy vélelmezhető az adóköteles célú használat és nincs magánhasználat feltételezése sem?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Indiai áru árutovábbítása – áfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Belföldi ingatlanvagyonnal rendelkező társaságban tőkeemelés illetékkérdése

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

EPR-díj könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 november
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3