5 találat a(z) vetélkedő cimkére

Televiziós vetélkedőn nyert pénz Kérdés

Tisztelt Szakértők! Televizióban megrendezett vetélkedőn nyert pénz összeg után kinek, milyen adót kell befizetni? A levont szja-n felül kell-e nyereményadót is fizetnie a nyertesnek? Egyik nyertes jelezte, hogy a NAV az szja-tervezetben előírt 16 százalék nyereményadót is a levont az szja-n felül. Gyors válaszukat előre is köszönöm

Vetélkedőn szerzett nyeremény adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni. Cégünk vetélkedőt, versenyt szervez a munkavállalói részére, a nyertesek tárgyjutalomban részesülnek. Milyen adó- és járulékifzetési kötelezettségek keletkeznek a munkáltatónál és a munkavállalónál? Segítségét és válaszát előre is köszönöm

Milliókat visz a győztes: na, de mennyi adót fizet? Cikk

Egymásra licitálva tűznek műsorra a tévécsatornák különféle vetélkedőket, versenyeket, amelyek mesés díjakkal kecsegtetnek. Munkahelyek, vagy akár külső partnercégeik is meghirdethetnek versenyeket az alkalmazottak között. De vajon bruttó vagy nettó összeg az a díj, mikor kell utána adózni, egyéb közterheket fizetni, és mikor nem? Összefoglaljuk a tudnivalókat.

Nyeremény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Koncertszervező cég koncertjegyeket adna rádiónak, televiziónak játék kisorsolásra. Mennyi adót kell utána fizetni? Lehet nulla forintos jegy? Illetve ha teljes árú a jegy, akkor annak milyen adóvonzata van? Köszönöm válaszukat előre is.

Középiskolásokat versenyeztet az APEH Cikk

Lezajlott a RangAdó országos döntőjének első fordulója, így pénteken már csak a legjobb négy csapat verseng egymással. Az APEH középiskolások számára indított országos vetélkedőjének döntője kétfordulós, a csütörtöki első fordulóban – amit a Kiemelt Adózók Igazgatóságán rendeztek – 7 csapat, a 7 régió egy-egy győztese mérkőzött meg. A pénteki második fordulóban már a 4 legjobb csapat között dől el a végső sorrend, amit az MTV rögzít, és az m1-es csatornáján szombat délután sugároz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs