45 találat a(z) vállalkozás gyed mellett cimkére

Passzív gyed alatt munkavégzés Kérdés

Heti 36 órát meghaladó munkaviszonnyal rendelkező egyéni vállalkozás csed, gyed mellett Kérdés

Gyed és gyes melletti egyéni vállalkozás Kérdés

Gyed mellett egyéni vállalkozó munkavégzése Kérdés

Katás egyéni vállalkozó csed ideje alatt hogyan értékesítheti korábban készített termékeit? Cikk

Szülés előtt készített termékeket hogyan lehet katásként forgalmazni már a csed ideje alatt? Olvasónk kérdéseire Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Átalányadózó egyéni vállalkozó csed, gyed, gyes alatt Kérdés

Gyed mellett átalányadózó egyéni vállalkozó Kérdés

Ügyvezető cseden, gyeden, gyesen: így folytatható a vállalkozói tevékenység Cikk

Sok kérdés érkezik az Adózónához ahhoz az élethelyzethez kapcsolódóan, amikor a gazdasági társaság társas vállalkozónak minősülő ügyvezetője a számára megállapított gyermekgondozást segítő ellátásra tekintettel nem, vagy csak járulékfizetés mellett (ami alól szeretne mentesülni) láthatja el az ügyvezetést. A következőkben e problémakört, illetve a lehetséges megoldásokat járjuk körbe.

Egyéni vállalkozás indítása gyed mellett Kérdés

Egyéni vállalkozás indítása gyed mellett Kérdés

Másodállású egyéni vállalkozás gyed mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! Heti 36 órát elérő munkaviszony mellett egyéni vállalkozóként is dolgozó kismama jelenleg gyeden van. Míg a főállásban fizetés nélküli szabadságon van a gyed ideje alatt, addig milyen fizetési kötelezettségek terhelnék, ha folytatná egyéni vállalkozói tevékenységét ezen időszakban? Kell-e fizetnie a minimálbér után az adót és a járulékokat, vagy csak a tényleges bevétele után kell járulékot fizetnie? Kell egyáltalán bármit fizetnie, mivel másodállásban végzi a vállalkozói tevékenységet? Vállalkozói kivétje sosem volt az egyéni vállalkozásában. Illetve milyen közterhei lesznek az egyéni vállalkozásban, amennyiben a gyed lejár és gyest kap a kismama? Főállásába a gyermek 3 éves koráig nem szeretne visszamenni. Köszönöm a választ!

Gyed melletti munkavégzés kata szüneteltetése mellett Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következőben szeretnénk a szakmai segítségét kérni. Gyeden lévő kismama szünetelteti katás egyéni vállalkozását. Főállású kisadózó. Egyéni vállalkozásában fő tevékenység az oktatás. Gyed alatt a kismama megbízásos jogviszony és egyszerűsített foglalkoztatás keretében munkát szeretne végezni oktatási területén. Kérdésünk, hogy a megbízásos jogviszonyban és egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonyban végzett munkavégzés esetén, amely munkavégzésekben az ellátott munkakör meghatározása megegyezik a vállalkozási tevékenység meghatározással, azaz oktatás, keletkezik-e katafizetési kötelezettség a 2012. évi CXLVII. törvény 8. §. 9. bekezdése alapján?

Egyéni vállalkozás szüneteltetése alkalmazott mellett Cikk

Szüneteltetheti-e a tevékenységét az egyéni vállalkozó, ha nem végez tevékenységet, és a munkát végző alkalmazottja gyeden van? – kérdezte olvasónk. Dr. Radics Zsuzsanna társadalombiztosítás szakértőnk válaszolt.

Gyed melletti ügyvezetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Heti 36 órát meghaladó munkaviszony mellett a várandós kismama tag és ügyvezető egy kft.-ben, személyesen közreműködik. A kérdésem pedig a következő: a 36 órát meghaladó munkaviszony esetében gyeden van, akkor a saját kft.-ben a személyes közreműködés esetén fennáll-e a járulékfizetési kötelezettség? Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Egyszemélyes kft. ügyvezetője gyeden Kérdés

Egyszemélyes kft. ügyvezetője (tagi jogviszonyban) gyedre megy, de tovább végzi, intézi a cég ügyeit. A kft.-ben nincs alkalmazott, egyedül dolgozik, jövedelmet nem vesz fel. Kell-e járulékokat fizetnie? A 1708-as bevalláson hogyan kell jelenteni?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rokkantsági ellátás

Széles Imre

tb-szakértő

Vasárnap, ünnepnap

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Személygépkocsi-beszerzés nyílt végű pénzügyi lízingre

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 március
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31