86 találat a(z) tranzakciós illeték cimkére

A biztosítási adóról és a tranzakciós illetékről dönt ma a parlament Cikk

A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről is szavaz az Országgyűlés mai ülésén, amelyen további tizenkét másik előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet előtt, csütörtökön egyebek mellett a jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.

Vizsgálja az EKB a tranzakciós illeték jegybanki kiterjesztését Cikk

Az Európai Központi Bankot (EKB) felkérte a magyar kormány annak a törvénymódosító javaslatnak a vizsgálatára, amely a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) is kiterjesztené a tranzakciós illetéket - erősítették meg kedden az MTI-nek az EKB sajtóosztályán az index.hu információját.

Tranzakciós illeték: kiterjesztenék a jegybankra és a kincstárra is Cikk

A parlament hétfőn támogatta azt a bizottsági módosító javaslatot, amely a pénzügyi tranzakciós illeték fizetésére kötelezettek körébe bevonná a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és kiterjesztené annak hatályát a Magyar Államkincstár körében végzett pénzforgalmi szolgáltatásokra is. Az illeték fizetési műveletenként legfeljebb hatezer forint lehet.

Mennyi adót fizet az átlagpolgár? Cikk

Milyen hatással vannak a kisadók az életünkre, pénztárcánkra? Cikkünkben ennek jártunk utána.

Tranzakciós illeték: a hatás bizonytalan Cikk

A megkérdezett banki elemzők szerint egyelőre nehéz megítélni, átlátni, milyen hatással járnak a tranzakciós illetékre vonatkozó jogszabállyal kapcsolatos, csütörtökön közzétett javaslatok.

Balog Ádám: az áfával kapcsolatban lehet egyszerűsítés Cikk

A pénzügyi tranzakciós illeték szabályozásába "védő" korlátokat építenek be, a Robin Hood adót pedig hosszú távon fenn kívánja tartani a kormány - nyilatkozta Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár a szakma.hu-nak.

Varga a tranzakciós adóról: Magyarországon belül kell tartani a pénzmozgást Cikk

A belső pénzmozgással működő cégcsoportoknál fennáll a veszélye annak, hogyha túlságosan nagynak érzik a tranzakciós illeték terhét, akkor külföldre helyezik ki pénzforgalmukat - mondta a Magyar Hírlap szerint Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter az Echo Tv Heti mérleg című műsorában.

Szijjártó: alacsony mértékű teher lesz a tranzakciós illeték Cikk

Szijjártó Péter szerint nem csak Magyarországon, hanem egész Európában nagyon komoly vita zajlik a tranzakciós adó bevezetéséről, különböző elképzelések futnak, de alacsony mértékű illetékről van szó, az "ebből fakadó bevétel pedig egy egyszerű számtani művelet eredménye".

Indul az egyeztetés a pénzügyi adókról Cikk

A kormányzat megkezdi a tárgyalásokat a tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról az érintettekkel - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Érdekességek a rövidesen bevezetni kívánt új adókról és illetékről Cikk

Elnevezés ide vagy oda, a rövidesen bevezetni kívánt pénzügyi tranzakciós illeték is valójában tartalma szerint adó jellegű elvonás. Mindhárom új elvonási forma (az előbb említett mellett még a távközlési és a biztosítási adó) lényeges pontjaiban azonos vonásokat mutat, így részben kimondva, részben kimondatlanul igaz rájuk, hogy forgalmi típusú közvetlen adók. De miben különböznek a közvetett adóktól?

Tranzakciós illeték: kész az 1 ezrelékről szóló törvényjavaslat Cikk

A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot; az illeték mértéke 1 ezrelék lesz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs