90 találat a(z) tranzakciós illeték cimkére

Mit hozhatnak az adómódosítások a pénzügyi szolgáltatóknak és a fogyasztóknak? Cikk

A Parlament költségvetési bizottsága november 8-án módosító indítványokat nyújtott be a 2013-as adóváltozásokat tartalmazó törvényjavaslathoz, amelyekről már november 12-én szavazhatnak. Ezek a Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által októberben bejelentett két csomagot tartalmazzák, ám ahhoz képest is jelentős módosításokat tartalmaznak. A legújabb korrekciók egyik leginkább érintett területe a pénzügyi szolgáltatások, illetve pénzügyi szervezetek. Jövőre a pénzváltás és a hiteltörlesztés után is meg kellene fizetni a pénzügyi tranzakciós illetéket, ami 2014-től az értékpapírügyletekre is.

Duplájára emelik a tranzakciós adót és nem változik a bankadó Cikk

Nem felezi meg a kormány a bankadót 2013-ban, és a duplájára, 2 ezrelékre emelik a tranzakciós adót - jelentette be Matolcsy György szerdán. Az újabb lépésekről az után döntött a kormány, hogy az EU szerint a két hete bejelentett korábbi csomag várt eredményei nem elegendőek, írja a hvg.hu.

A bankok döntik el, hogyan terhelik az ügyfelekre a tranzakciós illetéket Cikk

Minden bank a saját üzleti döntése alapján osztja meg a tranzakciós illetéket, de a gazdaság alaptörvénye, hogy minden egyes adót végül a fogyasztó fizet meg - mondta Kovács Levente, a Bankszövetség főtitkára, a keddi Világgazdaságban közölt interjúban.

Tranzakciós adó: jövőre fizetni fogjuk Cikk

A Fidesz szerint a pénzügyi tranzakciós illeték alól a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Államkincstár sem kaphat mentességet, míg Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a parlamentben arról beszélt: a kormány az európai államok többségénél jobban kezeli a válságot, és összességében csaknem ezermilliárd forinttal csökkentette, illetve csökkenti a munkát terhelő adókat.

A biztosítási adóról és a tranzakciós illetékről dönt ma a parlament Cikk

A pénzügyi tranzakciós illeték és a biztosítási adó bevezetéséről is szavaz az Országgyűlés mai ülésén, amelyen további tizenkét másik előterjesztést is elfogadhatnak a képviselők. A Ház a héten tartja utolsó két ülését a nyári szünet előtt, csütörtökön egyebek mellett a jövő évi költségvetés fő számainak elfogadásával érhet véget a nyári rendkívüli ülésszak.

Vizsgálja az EKB a tranzakciós illeték jegybanki kiterjesztését Cikk

Az Európai Központi Bankot (EKB) felkérte a magyar kormány annak a törvénymódosító javaslatnak a vizsgálatára, amely a Magyar Nemzeti Bankra (MNB) is kiterjesztené a tranzakciós illetéket - erősítették meg kedden az MTI-nek az EKB sajtóosztályán az index.hu információját.

Tranzakciós illeték: kiterjesztenék a jegybankra és a kincstárra is Cikk

A parlament hétfőn támogatta azt a bizottsági módosító javaslatot, amely a pénzügyi tranzakciós illeték fizetésére kötelezettek körébe bevonná a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) és kiterjesztené annak hatályát a Magyar Államkincstár körében végzett pénzforgalmi szolgáltatásokra is. Az illeték fizetési műveletenként legfeljebb hatezer forint lehet.

Mennyi adót fizet az átlagpolgár? Cikk

Milyen hatással vannak a kisadók az életünkre, pénztárcánkra? Cikkünkben ennek jártunk utána.

Tranzakciós illeték: a hatás bizonytalan Cikk

A megkérdezett banki elemzők szerint egyelőre nehéz megítélni, átlátni, milyen hatással járnak a tranzakciós illetékre vonatkozó jogszabállyal kapcsolatos, csütörtökön közzétett javaslatok.

Balog Ádám: az áfával kapcsolatban lehet egyszerűsítés Cikk

A pénzügyi tranzakciós illeték szabályozásába "védő" korlátokat építenek be, a Robin Hood adót pedig hosszú távon fenn kívánja tartani a kormány - nyilatkozta Balog Ádám adóügyekért felelős helyettes államtitkár a szakma.hu-nak.

Varga a tranzakciós adóról: Magyarországon belül kell tartani a pénzmozgást Cikk

A belső pénzmozgással működő cégcsoportoknál fennáll a veszélye annak, hogyha túlságosan nagynak érzik a tranzakciós illeték terhét, akkor külföldre helyezik ki pénzforgalmukat - mondta a Magyar Hírlap szerint Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter az Echo Tv Heti mérleg című műsorában.

Szijjártó: alacsony mértékű teher lesz a tranzakciós illeték Cikk

Szijjártó Péter szerint nem csak Magyarországon, hanem egész Európában nagyon komoly vita zajlik a tranzakciós adó bevezetéséről, különböző elképzelések futnak, de alacsony mértékű illetékről van szó, az "ebből fakadó bevétel pedig egy egyszerű számtani művelet eredménye".

Indul az egyeztetés a pénzügyi adókról Cikk

A kormányzat megkezdi a tárgyalásokat a tranzakciós illetékről és a biztosítási adóról az érintettekkel - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.

Érdekességek a rövidesen bevezetni kívánt új adókról és illetékről Cikk

Elnevezés ide vagy oda, a rövidesen bevezetni kívánt pénzügyi tranzakciós illeték is valójában tartalma szerint adó jellegű elvonás. Mindhárom új elvonási forma (az előbb említett mellett még a távközlési és a biztosítási adó) lényeges pontjaiban azonos vonásokat mutat, így részben kimondva, részben kimondatlanul igaz rájuk, hogy forgalmi típusú közvetlen adók. De miben különböznek a közvetett adóktól?

Tranzakciós illeték: kész az 1 ezrelékről szóló törvényjavaslat Cikk

A kormány pénteken késő délután nyújtotta be az Országgyűlésnek a tranzakciós illetékről szóló törvényjavaslatot; az illeték mértéke 1 ezrelék lesz.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes mellett egyéni vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

Airbnb adószámos magánszemély

Széles Imre

tb-szakértő

Járulékkedvezmény

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs