220 találat a(z) továbbszámlázás cimkére

Téves tankolás továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk sofőrje tévesen egy másik cég üzemanyagkártyájával tankolta meg a kamiont (gázolajjal). A számla beérkezése után vettük észre a hibát. Tekintettel arra, hogy a gázolaj jövedéki termék, alkalmazhatjuk-e a 2003. évi CXXVII. törvény 103. § (6) pontját, és ez alapján továbbszámlázhatjuk az összeget? Áfásan? Ha ez nem járható út, akkor mit tegyünk? A gázolajat kiszámlázó társaság elzárkózik attól, hogy ő adjon a másik társaság nevére a gázolajról számlát. Köszönettel! NV

Cégtelefon Kérdés

Tisztelt Szakértő! Telefon magánhasználat továbbszámlázásával kapcsolatosan szeretnék érdeklődni. Ha a 30 %-a van továbbszámlázva, akkor az áfa 100%-a levonható. Az lenne a kérdésem,hogy ez magánszemélynél egyéb jövedelemnek minősül-e, s kell -e adózni utána? Segítségét előre is köszönöm .

Kötelezettségek viszonteladóként Kérdés

Informatikai végzettséggel rendelkező, informatikai tanácsadással, javítással foglalkozó egyéni vállalkozó viszonteladóként is szeretne tevékenykedni: a javításaihoz kapcsolódó anyagokat, alkatrészeket, stb. viszonteladóként megvásárolni és vevőinek továbbszámlázni. Szükséges-e ehhez kereskedelmi végzettség, netán online pénztárgép? Ha esetenként egy-egy, készen vásárolt számítógépet szeretne értékesíteni, van-e valamilyen egyéb kötelezettsége?

Közérdekű tevékenység adómentes szolgáltatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság szerződés keretében humán-egészségügyi szolgáltatást vesz igénybe dolgozói részére, egészségügyi alkalmassági vizsgálatok elvégzése céljából. A humán-egészségügyi szolgáltatásról kapott számla –a tevékenység közérdekű jellegére tekintettel – mentes az adó alól. A szolgáltatást nem csak saját dolgozói, hanem a cégcsoporthoz tartozó további társaságok dolgozói részére is igénybe veszik ugyanezen szerződés keretében. A nem saját dolgozó részére nyújtott szolgáltatást tovább kívánják számlázni az érintett társaságok felé. Kérdésem, hogy a továbbszámlázás során a számlákat áfamentesen vagy áfa felszámításával kell kiállítani? Válaszukat előre is köszönöm!

EU-s vásárlás és annak továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérdésem az lenne, hogy Lengyelországból gépkocsi-alkatrészeket hozok be ügyfelem számára. Ez történt egy alkalommal. A vásárlást úgy kell elképzelni, mint Magyarországon a piacot (Gyál). Ezen a helyen több eladótól vettem árut. Megdöbbenésemre számlát nem kaptam ,csak a pénztárgépbe beütött blokkot. Egy helyen ugyan kaptam számlát, de nincs rajta sorszám, amin ugyancsak megdöbbentem. Az eladó azt mondta, hogy számlát akármelyik boltban vehetek. Kíváncsiságomat, hogy kielégítsem, elmentem a boltba, és tényleg kaptam számát, igaz, ezek üres nyomtatványok voltak. Itthon első dolgom az volt, hogy megnézzem az adószámokat. Hét helyen vásároltam, ebből három be van jelentve, mint közösségi áfás, négy nincs. Kérdésem az lenne, hogyan tudom ezt ügyfelem felé számlázni? Hiszen a nevemre szóló vásárlási számla nincs, csak blokk. Ezek nem nagy értékű vásárlások voltak, összesen forintra átszámítva 80 ezer forint értékről van szó, mert nem mertem vásárolni. Hiszen Magyarországon hozzá vagyok szokva, hogy ha vásárolok, és kérek számlát, de nem is kell kérnem, kapok, sorszámmal, megfelelő adattartalommal. Azt nem tudtam eldönteni, hogy Lengyelországban hogyan működik az adózási rend. Ami érdekes volt, hogy a blokk nagyon hasonlított a Magyarországon is bevezetett új pénztárgép blokkjához. Feltüntetve: BAV, vagy AEB. További kérdésem az lenne, ha az árut nem is tudom ügyfelem számára továbbszámlázni, akkor az ügynöki tevékenységet ebben az esetben számlázhatom-e? Köszönettel: Margit

Nemzetközi fuvardíj továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen módon számlázhatja tovább a magyar megrendelő az alábbi fuvart a német partner részére (termékbeszerzéshez kapcsolódik a fuvarozás): Indulás: Németország (eladótól), érkezés a fuvart megrendelőhöz (vevő) Magyarországra. A fuvarozó magyar cég belföldi áfás számlát állított ki. A német eladó a magyar megrendelő részére megtéríti a fuvardíjat. Mit kell a számlán feltüntetni? Kell-e szerepeltetni a továbbszámlázást az uniós jelentésben? Köszönettel: Szné

Terembérlet továbbszámlázása Kérdés

Egy (megrendelő) kft. partnere számára szakmai rendezvény céljára termet bérel. A bérbeadó áfásan számláz, mert a bérbeadásra az áfakötelezettséget választotta. A megrendelő kft. tovább számlázza partnere számára a terembérleti díjat. (Ugyanis az ügyletben a szerepe csak annyi, hogy biztosítsa a helyszínt az előre megbeszélt időpontban és foglalja le/fizesse ki előre a bérleti díjat.) A megrendelő kft. nem jelentkezett be az áfakörbe ingatlan bérbeadás tekintetében. Nem végez bérbeadási tevékenységet, nincs is erre alkalmas ingatlanja. Továbbszámlázáskor áfásan, vagy áfa nélkül köteles kiállítani a számlát partnere felé? Válaszukat előre is köszönöm.

Üzemanyag továbbszámlázása Kérdés

A kérdéses cég személygépjárművek bérbeadásával foglalkozik (főtevékenység 7711). A bérbeadott gépjárművek mellé üzemanyag kártyát is biztosít. A bérlő ezen üzemanyag kártyán keresztül használja a járművet, a megvásárolt üzemanyag a bérbeadónak kerül kiszámlázásra. Jogszerű-e a bérbeadó részéről az üzemanyag továbbszámlázása a bérlő felé? Milyen módon kell ezt neki megtennie (számlázási jogcím, Áfa kezelése)?

Mentes közvetített szolgáltatás továbbszámlázása Kérdés

Ügyfelem szerződést kötött arra, hogy merendelőjének elintézi bizonyos krém nyílvántartásba vételét, és TID értékelését. Az eljárásért -megállapodás szerint -150 000 Ft-ot kap ügyfelem, és áthárít megrendelőjére minden egyéb - az eljárás során - felmerülő kiadást.Az eljárás végén kiszámlázásra került a 150 000 Ft+ 27 % áfa, valamint egy külön számlában továbbszámlázásra került az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet számlája, amely tartalmaz: Kozmetikai készítményekkel kapcsolatos nylvántartásba vételt, és TID értékelést. A számlán feltüntetett SZJ 75.11.1; a számla "Adókörön kívül" megjegyzéssel 0 % ÁFA-t tartalmaz. A szállító adószáma 2-es az áfa jogállásra vonatkozóan.Ügyfelemmel 27 % általános forgalmi adó felszámításával számláztuk tovább a OÉTI díját. Megrendelőnk az áfa alapját átutalta, és kérte a számla stornózását, és áfa nélküli továbbszámlázását. Vitánk lezárásához kérjük szakértésüket. Úgy ítéltük meg, hogy az eljárás bonyolításához szorosan hozzátartozik ezen díjak megfizetése ügyfelünk helyett; továbbá ilyen értékelést és nyílvántartásba vételt kizárólag az OÉTI végezhet, ügyfelemnek nincs hozzá jogosultsága. (Mind ügyfelem, mind a megrendelője "2-es" ÁFA alany.Válaszükast köszönöm: Szilasné

Személygépkocsi-bérbeadás költségeinek továbbszámlázása közösségen belül Kérdés

Magyar leányvállalat magyarországi rövid távú szgk. bérlést számláz tovább a német anyavállalatnak. Mi ennek a formája?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi beszerzés

Bunna Erika

adótanácsadó

Levonható áfa önrevíziója

Bunna Erika

adótanácsadó

Fuvarozás láncügylet esetén

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close