97 találat a(z) tevékenység cimkére

Számlázás, hulladékgazdálkodás Kérdés

Cégünk alanya a környezetvédelmi termékdíjnak. A lebontott csomagolást a környezetgazdálkodási társaság nem szállítja el, azt értékesítjük egy kft.-nek. Kérdésem: van-e jogosultságunk papírhulladék, üveghulladék értékesítéséhez? Köszönettel: Bálint Piroska

Használt ingatlan bérbeadása, értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelünk egyéb ingatlan bérbeadásával foglalkozik, mely tevékenységet „áfásította”, azaz bejelentkezett az áfa általános szabályai szerinti adózásra és ennek megfelelően áfával növelten állította ki folyamatosan a bérleti díjakról szóló számlákat. A bérlő és a bérbeadó közös megegyezése (írásos megrendelés) alapján az ingatlanon felújítási munkákat végeztek folyamatosan, mely munkálatokról egy összegben (természetesen a munkák elvégzését a bérbeadó részéről is leigazoló mellékletekkel) állítottak ki elszámoló számlát, természetesen áfával növelt értékben. Ezen munkálatok építési engedélyhez nem voltak kötve. Időközben a bérbeadó úgy döntött, hogy értékesíti a bérbeadott ingatlant egy másik gazdasági társaságnak (tehát nem az eddigi bérlőnek adta el). Mivel a használt ingatlan értékesítését nem az áfatörvény általános szabályai szerint teheti meg (azaz nem jelentette be áfa hatálya alá az értékesítési tevékenységet), ennek megfelelően áfamentesen állította ki a számláját. A fentiekben leírt felújítási számla teljesítési időpontja nagyon közel van az értékesítési időponthoz (7 nap múlva lett eladva az ingatlan áfamentesen), ugyanakkor az akkor még érvényben lévő bérleti szerződés utolsó napjával esett egybe a felújítási számla teljesítésének napjára. Kérdésünk: levonásba helyezheti a bérbeadó a felújítási számlában lévő áfát, annak ellenére hogy 7 nap múlva értékesítették az ingatlant? Várom válaszukat. üdv: Fülöp Péter

Nonprofit kft. Kérdés

Kérdésem, hogy nonprofit kft. nyithat-e virágboltot?

KATA ás a teáor Kérdés

Egyéni vállalkozó 2012-ben végzett olyan tevékenységet, amit a KATA kizár. 2013-ban már nem végez. Ebben az esetben választhatja-e a KATA-t?

Saját írás kiadása Kérdés

Tisztelt Szakértő!Tudna-e nekem abban segíteni, hogy készítettem magamnak egy összefoglalást egy szakmai adózási témában, de szeretném másoknak is elérhetővé tenni. kb 20 oldalas e-jegyzet lett belőle. Értékesíthetem-e én saját honlapomon, ha igen milyen teaor szám alatt? Találtam néhányat, de nem tudom melyik a jó erre (900302, 7490119).Tisztelettel köszönöm válaszát.

Marketingkutatói innovációk: tanácsadás, kütyük, célcsoporthoz igazított módszerek (x) Cikk

A Piackutatók Magyarországi Szövetsége (PMSZ) és a Professzionális Piackutatók Társasága (PPT) adatgyűjtése szerint...

Tevékenység piaci értéke avagy mit takar a placebo törvénymódosítás? Cikk

A 2010-es adóváltozások egyik sokak által vitatott eleme a tevékenység piaci értéke fogalmának törvénybe iktatása. A jogalkotó bizonytalankodása végig nyomonkövethető és bár a cél valószínűleg a járulékalap és az szja bevételek növelése volt a társas vállalkozók személyes közreműködőjénél illetve az egyéni vállalkozónál, végül hiába. Valójában egy placebo hatású törvénymódosítás született két felvonásban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NTAK adatszolgáltatás számlázás esetén

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Megbízási díj

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink