18 találat a(z) termőföld értékesítése cimkére

Termőföld-értékesítés 2022-ben Kérdés

Családi gazdálkodó termőföld-, illetve ültetvényértékesítése Kérdés

Termőföld értékesítése Kérdés

Termőföld ingatlan értékesítésének szja-mentessége Kérdés

Termőföld értékesítéséből származó jövedelem adózása Kérdés

Őstermelő, termőföld eladása Kérdés

Termőföld értékesítése Kérdés

Őstermelőként termőföld értékesítése Kérdés

Termőföld értékesítése földműves részére Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. decemberben egy 2019. novemberben örökölt termőföld értékesítésére került sor. A földműves vállalta, mogy legalább 5 évig műveli a földet. A vételár kifizetésére 2020. januárban került sor. Kérdésem, hogy a termőföld értékesítéséből származó jövedelem ebben az esetben adóköteles-e?

Termőföld-értékesítés Kérdés

Magánszemély a 2012. évben kárpótlásként kapott termőföldjét 2017-ben értékesítette. A földet a köztes időben a saját családi gazdaságában hasznosította, ebből a családi gazdaságnak bevétele keletkezett, melyet az érvényes adóügyi szabályok szerint leadózott. A 2017-ben értékesített termőföld bevétele hogyan adózik? Válaszát előre is köszönöm!

Őstermelői termőföld-értékesítése Kérdés

Tisztelt Lepsényi Mária! 2019.12.02-én feltett kérdésemre köszönöm a válaszát. (https://adozona.hu/kerdesek/2019_12_2_Ostermeloi_termofold_ertekesitese_hgb) Mivel az adásvételi szerződés nem jött létre, és az eladó sem szüntette meg az őstermelői tevékenységét, kérdésemet kiegészíteném. Ha a termőföld értékesítése 2020-ban jönne létre, akkor az eladónak elegendő az adásvételi szerződés megkötése előtt megszüntetnie az őstermelői tevékenységét, hogy az értékesítésből származó jövedelmére a magánszemélyek ingatlanértékesítésére vonatkozó szábályai legyenek a vonatkozóak? Ha az értékesítés igy zajlik le, akkor a föld eladásából befolyó összegre ugye nem vonatkoznak az szja-törvény 2. számú mellékletének II. pontjának őstermelői tevékenység megszüntetésének rendelkezései? Válaszát előre is köszönöm.

Őstermelői termőföld értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nem főálllású őstermelő a 2020-as évre már nem váltana ki betétlapot, tevékenységét ez év végével megszüntetné, igazolványa egyébként 2021. 12. 31-éig hatályos. 2010-ben vásárolt termőföldjeit 2020. 01. 01-én értékesítené. Ebben az esetben az ingatlan értékesítésére már az Szja törvény magánszemélyekre vonatkozó szabályai az érvényesek? Milyen adózás alá esnek a földterületek után 2019-re igényelt mezőgazdasági támogatások 2020-ban érkező részletei? Köszönöm a segítségét.

Szja: mentesség sportolóknak, termőföld-értékesítőknek Cikk

Változik a hitelintézeti tag részjegyszerzésének adóztatása, újabb mentességet kapnak a sportolók és az edzők, meghatározott esetben adómentes lesz a termőföld értékesítése, ha az Országgyűlés megszavazza a nyári adócsomagot.

Termőföld értékesítése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Magánszemély, aki őstermelőként áfakörös és termőföldet értékesít, számlát állít ki az értékesítésről. Kérdezem, hogy áfaköteles-e az értékesítés és mennyi az áfatartalom? Az önkormányzatnak adja el a földet. Szja szerint adózik mint ingatlanértékesítés, illetve a bevétel őstermelői bevétel-e? Köszönöm a válaszát!

Katás egyéni vállalkozó mezőgazdasági földterület értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó, aki mezőgazdasági tevékenységet folytat, értékesítené a szántó művelési ágban nyilvántartott földterületét, melyet tulajdonában és használatában tart. A tulajdonjogot még a vállalkozás megkezdése előtti időszakban szerezte, de a vállalkozásában gazdálkodást végez rajta. Az értékesítésből származó bevételt magánszemélyként kell figyelembe vennie a termőföld értékesítésére vonatkozó szja-szabály szerint, vagy katás bevétel lenne? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kiküldetésnél használt üzemanyagár

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Elektromos autó – norma

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs