5 találat a(z) terület alapú támogatás cimkére

Alanyi adómentesség értékhatára Kérdés

Tisztelt Szakértő! Amikor év közben az áfa alanyi adómentesség értékhatárát vizsgálom mezőgazdasági őstermelőnél, aki a 600 ezer forintos értékhatárt már elérte, a számításnál figyelembe veszem-e a kapott terület alapú támogatások összegét, ami több millió forint? Ha a támogatásokat és az árbevételt együtt vizsgálom, akkor be kell jelentkezni az áfakörbe. Ha a támogatásokat nem veszem figyelembe, akkor nem éri az alanyi mentesség értékhatárát. Hogyan járok el jogszerűen? Válaszát előre is köszönöm.

Terület alapú támogatás elszámolása Kérdés

A kft. által 2018. évi terület alapú támogatáselőleg címén kapott támogatást kapott előlegként kell-e könyvelni, vagy – mivel a 2018. évre vonatkozik – egyéb bevételként? A végleges elszámolás még nem történt meg.

Terület alapú támogatás adózása Kérdés

Terület alapú támogatást kap egy magánszemély (nem őstermelő, semmi kiadása nincs), 8 órában dolgozik. A kapott támogatás milyen formában adózik? Én úgy gondolom, hogy ez adóalap-növelő tétel, mint önálló tevékenységből származó bevétel, és eszerint adózik.

Év végi támogatás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Egyéni vállalkozó területalapú támogatást fog kapni. Ha jól tudom, a támogatásokat bevételként kell könyvelni. Az utalás december utolsó napjaiban várható. Az lenne a kérdésem, hogy a teljes összeget kell bevételként kezelni (így nagy év végi nyereséggel számolva), vagy van-e rá lehetőség, hogy ne a teljes összeg legyen bevételként elszámolva? Milyen lehetőségek, szabályok vonatkoznak a területalapú támogatásra, a tejtámogatásra a vállalkozás könyvvezetésében a bevétel és költség elszámolásában? Nagyon köszönöm a segítségüket. Várom válaszukat. Üdv Éva

Terület alapú támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha magánszemély vagy mezőgazdasági őstermelő terület alapú támogatást kap a földekre, bevételként szükséges-e kazt ezelni az szja-törvény szerint? Nem tudom, ezek a támogatások jövedelempótlóak? Mivel nem költségek fedezésére adják a földterület használójának. Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Letiltás automatikusan?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkakör

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Fejlesztés jogviszony – letiltás kapcsolata

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close