43 találat a(z) teljesítési hely cimkére

Előző kérdéssel kapcsolatos kérdés Kérdés

Közösségen belüli szolgáltatásnyújtás áfa megitélése Kérdés

Teljesítési hely megállapítása ingatlanhoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatás áfájánál 2. Cikk

Az áfatörvény és a mögötte álló uniós irányelv a szolgáltatásnyújtások teljesítési helyét általában az igénybe vevő adójogi státusza alapján határozza meg. Amikor azonban a szolgáltatásnyújtás valamely ingatlanhoz közvetlenül kapcsolódik, akkor az általános szabály nem érvényesül.

Áfateljesítés helye Kérdés

Szolgáltatás áfája – teljesítési hely Kérdés

Ingatlanhoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatás áfája – teljesítési hely Cikk

Az áfatörvény alkalmazásának lényeges területét alkotja a szolgáltatásnyújtások teljesítési helyének meghatározása. A teljesítési hely ismeretében tudjuk eldönteni ugyanis azt, hogy az adott ügylettel kapcsolatos forgalmi adó melyik állam költségvetését illesse meg.

Svájci magánszemély számára számlázás Kérdés

Közösségen belüli termékértékesítés bérmunkával Kérdés

Távolsági értékesítés áfamegítélése EUB döntés Kérdés

Mérnöki munka teljesítési helye Kérdés

Konferencia- és rendezvényszervezés – reprezentáció és teljesítési hely Cikk

Sorozatunk utolsó, harmadik részében a konferencián biztosított étel-ital jövedelemadó szempontú kezelésével, valamint a teljesítési hely egyes speciális szabályaival foglalkozunk.

Külföldi anyacégtől bérelt személyautó számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. a cseh anyacégétől szeretne bérelni személyautót a magyarországi tevékenysége ellátásához. Hol van ennek az ügyletnek a teljesítési helye, kell-e regisztrálnia az anyacégnek Magyarországon, milyen áfatartalommal kell kiállítania az anyacégnek a számlát? Amennyiben 27% áfatartalommal kell kiállítani a számlát, a magyar kft. visszaigényelheti-e az áfát, van-e valamilyen nyilvántartási kötelezettsége a cégnek? Amennyiben kisteherautót bérel, mindez hogy alakul? Segítségüket előre is köszönöm.

Négyszereplős láncügylet Cikk

Olvasónk egy négyszereplős láncügylet kapcsán tett fel kérdést, amely arra irányult, hogy egy ilyen láncügylet esetében miként kell a számlát kiállítani, milyen adózási feladatai vannak a feleknek, illetve milyen dokumentáció szükséges a szabályos lebonyolításhoz. A kérdésre Tüske Péter vámszakértő válaszolt.

Szálláshely-közvetítők által nyújtott szolgáltatások teljesítési helye Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben szeretném a segítségüket kérni: Van egy kft., amely kereskedelmiszálláshely-szolgáltatással foglalkozik. Bérel egy panziót, ahol nyaralnak a vendégek, ugyanakkor szálláshelyet is közvetít, jutalék fejében. A kérdésem a következő: EU-tagállamban letelepedett adóalany a megrendelő, akinek csak szállást közvetít Magyarországon. Hol lesz a teljesítés helye? EU-tagállamban letelepedett adóalany Magyarországon nyaral. Nem közvetíti a szállást, hanem nyújtja. Hol lesz a teljesítési hely, Magyarországon? Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Varga Mónika

Teljesítési hely termékértékesítés esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! A következő ügylet helyes számlázásához kérném a segítségét: társaságunk 3. országból (Kínából és Törökországból) hoz be két nagy értékű gépet, melyet továbbértékesít egy magyarországi székhelyű cégnek. A gépek tulajdonjoga még külföldön, a gyártás helyén át fog szállni a végleges, magyarországi székhelyű vállalkozásra, onnantól ő rendelkezik vele. A végső vevő a gépeket előbb vagy utóbb bizonnyal Magyarországra fogja szállítani részben vagy egészében. Ebben az esetben mi megkapjuk az eladótól a számlát 0% áfával. Viszont mi is számlázhatjuk tovább a gépeket a magyar székhelyű, végleges vevő felé 0% áfával vagy már 27% áfával kell továbbszámlázni az árut? Segítségét előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Láncügylet – áfastátusz

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Katás bt. eszközbérbeadást végezhet-e

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 november
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close