34 találat a(z) telefonadó cimkére

Telefonadó-emelés, új teher a kamatra Cikk

A Magyar Nemzeti Bank igen kedvező kamaton kezdett pénzt pumpálni a gazdaságba. Kiderült, hogy kik nyertek jogot a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére, s jött a tranzakciós adó kiterjesztése, és a telefonadó. De a legfontosabb esemény volt, hogy 9 év után Magyarország kikerült a túlzott deficit eljárás alól - írja a 2013-as év gazdaságára visszatekintő sorozatának második részében a napigazdaság.hu.

Engedi a telefonadót Brüsszel Cikk

A telekommunikációs szektorra kivetett válságadó után most a telefonadó ügyében indított keresetét is visszavonta az Európai Bíróságon az Európai Bizottság Magyarország ellen - közölte csütörtökön Ryan Heath, a digitális területért felelős biztos, Neelie Kroes szóvivője.

NGM: nem módosítják a telefonadóról szóló törvényt Cikk

Magyarország nem kívánja módosítani a távközlési adóról szóló törvényt, a kormány álláspontja szerint az Európai Bizottság (EB) által vitatott intézkedés teljes mértékben megfelel a közösségi jognak - közölte Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

A kormány cáfolja a telefonadó megemelésére vonatkozó híreszteléseket Cikk

A napokban megjelent sajtóhíresztelések minden alapot nélkülöznek - olvasható a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményében, amelyben cáfolja a telefonadó megemelésére vonatkozó sajtóértesüléseket.

A telefonadó miatt romlott a Telenor harmadik negyedévi eredménye Cikk

A telefonadó miatt 20 százalékkal maradt el a Telenor Magyarország egyszeri tételek nélküli kamat- és adófizetés, valamint értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) 2012 harmadik negyedévében az előző évi azonos időszak eredményétől, s 12,233 milliárd forintot tett ki.

Emelhetik a telefonadót Cikk

Népszabadság információi szerint az idén nyáron bevezetett, percenként és üzenetenként kétforintos telefonadó emelését tervezi a kormány.

Mennyi adót fizet az átlagpolgár? Cikk

Milyen hatással vannak a kisadók az életünkre, pénztárcánkra? Cikkünkben ennek jártunk utána.

Telefonadó és csökkenő roaming-díjak júliustól Cikk

Az uniós szabályozásnak megfelelően júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót.

Dupla teher a cégeknek a telefonadó Cikk

Ez év július 1-jétől a múlt héten elfogadott törvény alapján új adót kell fizetniük a telefon-szolgáltatóknak, addig ki kell építeniük ennek informatikai rendszerét és szeptember 20-án már az első befizetéseket is teljesíteniük kell. Ennek kapcsán sok vita zajlik arról, hogy a közel 50 milliárdos éves adó valójában kit is fog terhelni.

2012-ben havi négyszáz, illetve ezernégyszáz forint lehet a telefonadó Cikk

Kevesebb lesz a második félévtől fizetendő távközlési adó maximális mértéke havonta a parlament hétfői döntésével.

Telefonadó: a Vodafone "megosztja" a terheket Cikk

Megosztja az új telefonadó terhét az előfizetőkkel a Vodafone Magyarország, július 1-jétől tarifamódosítást hajt végre, a változásokat csütörtökön az általános szerződési feltételekben is közzétette.

Távközlési adó: mennyibe kerül majd a telefonálás? Cikk

Ez év július 1-jétől a múlt héten elfogadott törvény alapján új adót kell fizetniük a telefon-szolgáltatóknak, addig ki kell építeniük ennek informatikai rendszerét és szeptember 20-án már az első befizetéseket is teljesíteniük kell. Ennek kapcsán sok vita zajlik arról, hogy a közel 50 milliárdos éves adó valójában kit is fog terhelni. Tekintve azt a nem elhanyagolható körülményt, hogy a KSH tavaly 23,3 milliárd perces telefonról és 2 milliárdos SMS mennyiségről adott számot, ez éves szinten a 2 forinttal számolva, hasonló nagyságrendet eredményez. Igaz, hogy ezt csökkentik a kedvezmények, így jöhet ki a 44,4 milliárdos bevételi tervezet.

Érdekességek a rövidesen bevezetni kívánt új adókról és illetékről Cikk

Elnevezés ide vagy oda, a rövidesen bevezetni kívánt pénzügyi tranzakciós illeték is valójában tartalma szerint adó jellegű elvonás. Mindhárom új elvonási forma (az előbb említett mellett még a távközlési és a biztosítási adó) lényeges pontjaiban azonos vonásokat mutat, így részben kimondva, részben kimondatlanul igaz rájuk, hogy forgalmi típusú közvetlen adók. De miben különböznek a közvetett adóktól?

Új magyar adórendszer: lassan megtudhatjuk, milyen egylábú széken ülni Cikk

A kormány nemrégiben három törvényjavaslatot tett le a Parlament asztalára új, deklaráltan a központi költségvetés bevételét gyarapító elvonási fajtákról, éspedig a távközlési és a biztosítási adóról, valamint a pénzügyi tranzakciós illetékről. Jelen cikk nem kíván eme elvonási fajtákkal részleteiben foglalkozni, márcsak azért sem, mert a célpont egyelőre inkább mozgó célpont, köszönhetően annak, hogy a távközlési adó kivételével, parlamenti tárgyalásuk még javában zajlik.

Távközlési adó: ki fizeti a Matelcsyt? Cikk

Bár mind a lakosság, mind az ágazati szereplők részéről komoly ellenállásba ütközött, végül mégis az eredeti tervekhez képest jelentősebb változások nélkül fogadta el a parlament a Matelcsy néven elhíresült távközlési adót. Az új teher behozhatja a költségvetésbe a várt összeget, de számos negatív hatással is jár.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számvitel, adózás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Üzletrész

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Katáról átalányadóra

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close