13 találat a(z) tao-támogatás cimkére

Tao-előlegből egyesület támogatása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk a tao-előlegből szeretne egy egyesületet támogatni. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Hogyan kell ezt a NAV felé jelezni, bejelenteni? A kivetett tao hány százalékát tudjuk felajánlani? Köszönjük szépen a segítséget!

Tao-támogatás sportegyesületnek Kérdés

Egy kft. havonta fizet taót. 2018. december 20-án 2.000 millió forintot ajánlott fel egy sportegyesületnek a befizetett taóból, az engedélyek rendben voltak. Már látszik a kft. folyószámláján, hogy át is utalta az összeget a NAV a sportegyesületnek. Van-e valami teendőnk ezzel az összeggel a kft. főkönyvében, vagy a bevallásában kell-e ezt valahol jeleznünk?

Tao-támogatás szponzori szerződés alapján Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szponzorációs szerződés keretében adtunk egy sportklubnak tao-felajánlást. Milyen könyvelési lépésekkel kell ezt kezelni? Kaptunk egy áfás számlát, melynek csak az áfatartalmát kellett átutalnunk a klub számára. Válaszát előre is köszönöm!

Tao-s kifizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Személyszállítással foglalkozó vállalkozásként érkezett egy megrendelés: futballcsapat tagjait kellene szállítanunk. A kifizetés nem folyamatos hó végi teljesítésként tao-támogatással történne. Ez így szabályszerű? Mire kellene odafigyelni tao-s támogatásból történő kifizetésnél? Válaszát előre is köszönöm!!

DK: a tao-támogatás a korrupció melegágya Cikk

39-szer annyi tao-t kapott a Felcsút, mint a BL-győztes győri kézilabda és nem tudjuk mire költötte – írja az Országos Sajtószolgálathoz eljutatott közleményében a DK.

Naplófőkönyv: tao-támogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Sportegyesület (egyszeres könyvvitel, naplófőkönyv) tao-támogatásban részesült 2017 végén (decemberben folyt be a kiegészítő támogatás és a "rendes" támogatás is). A sportfejlesztési programban szereplő utánpótlásneveléssel kapcsolatos költségek a 2018. évben jelentkeztek csak. A 2017. évben a bankba befolyt bevételeket miként kell könyvelni? A "rendes" támogatást eredménybe nem számító bevételként, a kiegészítő támogatást (ami bármire költhető) pedig normál bevételként kell könyvelni? Ki kell-e mutatni a kötelezettségek között a tao-támogatást? Köszönöm.

Tao-támogatás egyesületnél Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kézilabda-egyesület alapszabályában célként van megjelölve az utánpótlás nevelési feladatainak ellátása. Az egyesület több vállalkozással támogatási (nem szponzori) szerződést köt a fenti feladatok ellátására, akik ezután tao-kedvezményt vesznek igénybe. Az egyesületnek a tao-s bevételei cél szerinti vagy vállalkozási tevékenység bevételének minősülnek? Az ezen összegeken felül kapott kiegészítő sportfejlesztési támogatás milyen bevételnek minősül? Mivel a támogatásokat a 2017/2018-as szezonra kapja az egyesület, milyen arányban (mely időszakra) kell elszámolni számviteli szempontból a különböző időpontokban beérkező támogatási összegeket? (A tao-s támogatásokkal el kell számolnia az egyesületnek, a kiegészítő sportfejlesztési támogatásokkal pedig nem.) Köszönöm válaszát.

Felcsútnak ki kell adnia a támogatási adatokat Cikk

A mai napon a Kúria hatályában fenntartotta a Főváros Ítélőtábla azon jogerős ítéletét, amelyben kötelezte a Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítványt a 2013. január 1. és 2015. november 26. között kapott úgynevezett Tao-támogatás felhasználására vonatkozó adatok (köztük az e tárgyban kötött szerződések) kiadására.

Sportegyesület támogatása társasági adóból Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretném megkérdezni, hogy sportegyesület hogyan tudja a tao-támogatást igénybe venni? Mi szükséges hozzá? Köszönettel: Kovács Edit

Nyilvánosak a tao-támogatást nyújtó szervezetek adatai Cikk

A Fővárosi Ítélőtáblán 2017. március 21-én egy meglehetősen nagy port kavart és immár jogerős döntés született a tao-támogatásokkal összefüggő adatok nyilvánosságra hozatalával kapcsolatban. A döntés értelmében az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzetgazdasági Minisztérium kötelesek adatokat szolgáltatni 2011. július 1-jétől, vagyis a Tao. látvány-csapatsport-támogatás rendszerének indulásától kezdve 2016. június 30-áig bezárólag arra vonatkozólag, hogy mely támogatásban részesülő szervezetek, az egyes támogatási időszakokban, mely támogatóktól és pontosan mekkora összegű támogatásban részesültek.

Adótöbbletből átvezetés – NAV-elutasítás II. Kérdés

Tisztelt dr. Verbai Tamás! Előző válaszában kiemelte: az Art. 151. § (2) bekezdése szerint az állami adó- és vámhatóság az általa felülvizsgált, az adózót megillető költségvetési támogatást (adó-visszaigénylést, adó-visszatérítést) az általa nyilvántartott adótartozás, adók módjára behajtandó köztartozás, illetőleg önkormányzati adóhatóság megkeresésében közölt – önkormányzati adóhatóságot megillető – tartozás összegéig visszatarthatja, és ezzel ennek erejéig a tartozás megfizetettnek minősül. Ez azt is jelenti, hogy a visszatartott adó-visszaigénylés fedezetéig az adótartozások megfizetettnek tekinthetők, vagyis nem vonhatók végrehajtás alá? Másik kiemelt jelentősége is van számunkra ennek a kérdésnek, mert a december 20-ai társaságiadó-előleg és -feltöltés megfizetését is érinti. Jogosan utasította vissza a NAV a sportcélú tao-rendelkezésünket, miszerint december 20-án nem volt megfizetve az adó, valamint megbüntethet-e 20%-os mulasztási bírsággal, miközben a visszatartott adó-visszaigénylésünk fedezte ezt a tartozást?

Tao-támogatás fogadása Kérdés

Ügyfelem (nonprofit kft.) előadóművész tao-támogatás fogadására jogosult, az előző évi jegybevétele 80%-áig. Érdemes-e még a 2016. évre vonatkozóan támogatót szereznie, vagy ez a lehetősége 2016 december 31-ével lejárt? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel: CsK

Tao-támogatás számviteli elszámolása Kérdés

Kettős könyvvitelt vezető közhasznú egyesület cél szerinti tevékenységéhez nyújtott tao-támogatásként kapott támogatást hogyan számolja el az egyesület beruházási célra felhasznált, illetve utánpótlás-nevelés vagy személyi jellegű célra felhasznált összeg esetében? Amennyiben az év végéig nem használja fel a támogatást, helyes áthúzódó tételként kezelni azt?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Felmondáskori bér kifizetésének napja

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Végkielégítés, felmondási idő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavégzés helye

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 május
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close