37 találat a(z) törlesztőrészlet cimkére

Úgy spórolhat sokat, ha eddig emeli a törlesztőrészletet Cikk

Azok az árfolyamgát rendszerébe belépett devizahiteles ügyfelek, akiknek anyagilag van rá lehetőségük, még 2017 tavasza előtt kezdeményezzék pénzintézeteiknél a jelenlegi rögzített árfolyamon vezetett törlesztőrészleteik emelését, így jelentős összegeket spórolhatnak, és elkerülhetik a futamidő hosszabbítást is – hívta fel a figyelmet csütörtökön az M1 aktuális csatornán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője.

Munkabérből történő levonás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy munkavállaló munkabéréből gyerektartás és letiltás kerül levonásra, mindkettő természetesen bírósági, végrehajtói határozat alapján, melyek összmértéke 50 százalék. Figyelembe vehetem-e a munkavállaló azon nyilatkozatát, hogy béréből a vállalati kamatmentes kölcsön törlesztőrészletét levonjuk a gyerektartáson és letiltáson, azaz az 50 százalékon felül? Vagy az 50 százalékos levonást nem lépheti túl a munkáltató a munkavállaló nyilatkozata ellenére sem? Válaszát előre is köszönöm!

Banki kötelezettség levonása a munkabérből Kérdés

Mikor és mennyivel lehet kurtítani a munkabért? című cikkel kapcsolatban kérdezném dr. Kéri Ádámot. Hogyha egy bank behajtási osztályától érkezik levonás iránti levél, tekinthető-e az végrehajtói határozatnak, vagy jogszabályból eredő levonásnak? Valahogy egyikre sem illik ez a levonás. A banki levél értelmében a dolgozó a kölcsönszerződésben hozzájárult ahhoz, hogy a tartozását maximum a munkabére 33 százaléka erejéig a munkáltató a hitelező részére átutalja. A levonást a munkáltató jogosan teljesítheti, illetve kell-e a dolgozó nyilatkozatát is kérnie? Előre is köszönöm válaszát. Pécsi Attila

Törlesztőrészlet bizonylatolása Kérdés

Tisztelt Bartha László Úr! Cégünk elvesztett egy pert, a bíróság itéletében jogalap nélküli gazdagodás jogcímén fizetésre kötelezte. Megállapodtunk, hogy fizetési kötelezettségünknek havi törlesztőrészlettel teszünk eleget. Az elvesztett per tárgya konkrétan egy könnyűszerkezetű csarnok. Kérdésem: milyen bizonylatot kell kiállítani a részletfizetés teljesítéséhez havonta, valamint ennek mi a áfavonzata? Tisztelettel: Nagy István

Cafetéria Kérdés

Tisztelt Szakértő! Szeretnék segítséget kérni, hogy milyen papírmunkával jár, ha egy cég a munkavállalónak lakáscélú hitel törlesztőrészlet támogatást adna. Cafetéria szabályzat módosítása, nyilatkozat, igazolás a banktól? Segítségét előre is köszönöm!

Munkáltatói lakástámogatás Kérdés

Tisztelt Szakértő Asszony! Az adómentesen adható 30 százalék hogyan értelmezhető akkor, ha lakáshitel törlesztő részletét szeretné a munkáltató fizetni? Ebben az esetben, hogy adómentes legyen, minek a 30 százaléka a kiinduló? A munkavállaló és a bank közötti hitelszerződésen szereplő ingatlan vételára, vagy az ingatlan adásvételi szerződésben szereplő összeg? Esetleg kaphatok-e számítási példát a könnyebb értelmezhetőséghez? Nagyon köszönöm: Füredi Enikő

Adókedvezménnyel honorálnák a hitelátütemezést Romániban Cikk

Adókedvezményt ajánl a román kormány az átlagbérnél kisebb jövedelemmel rendelkező hiteleseknek, ha törlesztőrészleteik két évig tartó megfelezéséről és a futamidő ugyanilyen mértékű meghosszabbításáról állapodnak meg a bankokkal - jelentette be hétfőn Victor Ponta miniszterelnök.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close