53 találat a(z) törlés cimkére

Törölték a Ryanair Budapest–Barcelona járatát Cikk

Törölte a Ryanair légitársaság Budapest és Barcelona között közlekedő, esti járatát szerdán. Az ír diszkont cég korábbi közlése szerint története legnagyobb sztrájkjára készül a héten.

Törölt adószámúnak kell-e leadni mérleget és a 1729-es nyomtatványt? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelemnek törölték az adószámát – adótartozás miatt –, még 2016-ban. 2017-re kell-e leadnom éves beszámolót, illetve 1729-es bevallást?

Adószámtörlés hatályba lépése Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. 01. 01-jén megszűnt az adószám felfüggesztése. Kérdésem, ha egy egyesület adószámának törlését állapítják meg, akkor az mikortól lép érvénybe? Mennyi idő van/van-e lehetőség a döntés ellen fellebbezésre? És ezen időszak alatt munkavállalóinak fizethet-e fizetést, folytathatja-e tevékenységét? (Nem áfaköteles.) Válaszát ezúton is köszönjük.

Adószám felfüggesztés egyidejú törlés után adószám-visszaállítás áfa Kérdés

Tisztelt Szakértő! A társaság adószámát adótartozása miatt felfüggesztették és egyidejűleg törölték is. Nem teljes 2 hónapon belül az adószám-visszaállításra került. Ezen időszakban keletkezett levonásba nem helyezhető áfa nagysága jelentős. Az áfatörvény 137. paragrafusának (3) bekezdése szerint abban az esetben, ha az állami adóhatóság – az Art. rendelkezései alapján – az adóalany adószámának felfüggesztését úgy szünteti meg, hogy egyúttal törli az adóalany adószámát, az adóalany adólevonási joga az adószám törlését elrendelő határozat jogerőre emelkedésének napjával elenyészik. Ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha az adóhatóság az adóalany adószámát annak felfüggesztése nélkül törli. Tisztelettel kérem a Szakértő segítségét abban, hogy fenti jogszabályi hivatkozás alapján az áfa "elenyészése" visszaállítás esetén végleges-e, vagy mivel megegyezik a felfüggesztés időszaka a törlés időszakával, és a törlés véglegesen nem történt meg, visszaállítás után lehet-e élni ezen időszakban keletkezett levonási tilalommal bíró áfa felfüggesztés szabályaira vonatkozó levonásba helyezésével? Köszönettel: Veres Ilona könyvelő

Adóhatósági cégtörlés Kérdés

Két végelszámolt társaságot a Cégbíróság 2017. 06.20-án törölt, de az adóhatóságnál "v.a"-ként van nyilvántartva. Hol kell eljárni annak érdekében, hogy ez az állapot megfeleljen a Cégbírósági helyzetnek? Köszönettel Takács Gyula

Hogyan lehet visszaszerezni a regisztrált könyvelői minősítést? Cikk

Évente több ezer könyvviteli szolgáltatást végző, mérlegképes könyvelőt töröl a Nemzetgazdasági Minisztérium a honlapján közzétett nyilvántartásból azért, mert nem tudja teljesíteni az előírt kötelező továbbképzési feltételt, vagy csak egyszerűen nem közli időben adataik változását. Hogyan lehet újból elindítani a könyvelési szolgáltatását, s visszakerülni a regisztrált mérlegképes könyvelők közé?

Egyéni vállalkozás szüneteltetése utáni időszak Kérdés

Tisztelt Szerkesztő! Az egyéni vállalkozás szüneteltetésének 5 éve 2018. januárjában letelt. Sem a vállalkozás folytatásának tényét, sem a megszüntetést ez ideig nem jelentették be. Tudomásom szerint ebben az esetben automatikusan törlik az egyéni vállalkozást a nyilvántartásból. Ha valóban törölték, akkor is be kell jelenteni a vállalkozás megszüntetését a NAV felé és a helyi önkormányzat felé? Be kell-e nyújtani a megszüntetéskor aktuális bevallásokat? Ha nem törölték a vállalkozást, akkor a szüneteltetést követő naptól a megszüntetés bejelentéséig kell-e a vállalkozónak járulékot fizetnie? Köszönöm szíves válaszát !

Mérlegképes könyvelő újraindítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi ügyben kérném segítségét: Egy személy rendelkezik a mérlegképes könyvelői végzettséggel, azonban továbbképzésekre nem járt el, így kizárták/törölték a nyilvántartásból. Most azonban szeretné újból elindítani a mérlegképes könyvelést. Kérdésünk: ez esetben mi a teendője, hogyan lehetne újból indítani a dolgot? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Tóth Mária

Járatokat töröl az Air France Cikk

Tengerentúli járatainak felét, az Európán belül közlekedőknek pedig negyedét törli csütörtökön az Air France francia légitársaság a dolgozók sztrájkja miatt.

Adóellenőrzés 2018: alapszabályokat rejtett rendeletbe a kormány Cikk

Az adóigazgatási rendtartásról szóló törvény (Air. 2017. évi CLI.) említés szintjén megjegyzi, hogy az adóellenőrzés részletszabályait egy kormányrendelet fogja tartalmazni. Nem gondoltuk azonban, hogy a legfontosabb szabályokat nem a törvényben, hanem a kormányrendeletben találjuk, amelyeket a 2018-tól induló, illetve a megismételt eljárásokban kell alkalmazni. Ezzel a legfontosabb adójogszabályokat elég a kormánynak módosítania, nem kell hozzá az Országgyűlés. A rendeletbe kerültek át például a becsléssel kapcsolatos szabályok is.

Hogyan lehet töröltetni az interneten megjelent személyes információkat? Cikk

Hol és miként lehet töröltetni a magánszemély nevének a Google-ba vagy más internetes forráshelyre történő beütése után megjelenő internetes információt? – kérdezte olvasónk. Dr. Kéri Ádám ügyvéd szakértőnk válaszolt.

Felszámolás lezárása, mögöttes felelősség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Bt. beltagja adótartozást halmozott fel. A cégkivonaton szereplő felszámolás lezárása 2013. december 31. A NAV a folyószámláján 2017. január 1-jével törölte a felhalmozódott tartozást a felszámolás lezárása címszóval. Így most már nulla a tartozás. A magánszemélynek is nulla a tartozása, és eddig még semmilyen határozatot nem kapott a mögöttes felelősség kapcsán. A mögöttes felelősséget melyik dátum alapján érvényesítheti a NAV, és még érvényesítheti-e? A legutolsó tartozást 2012 novemberében írták elő, akkor még inkasszó is volt. Előre is köszönöm. Üdvözlettel: Reinhardt Éva

Felfüggesztett, törölt adószám Kérdés

Tisztelt Adózóna, tisztelt Szakértők! Szeretném megkérdezni, hogy felfüggesztett adószám esetén a költségek, ráfordítások hogyan működnek a társasági adó, illetve az iparűzési adó alapjában, azaz csökkenthető-e az adóalap. Ugyanezt szeretném megkérdezni törölt állapotú adószám esetén is. Az adószám jelenleg is törölt állapotban van. Köszönettel: Hain Zoltán

Járattörlés miatt ezt kérik a Ryanair-utasok Cikk

A Ryanair öthetes járattörlési időszakában érintett mintegy 315 ezer utasból szerdáig 238 ezren kérték a jegyük átfoglalását vagy az ár visszatérítését – derül ki légitársaság MTI-hez eljuttatott közleményéből.

Elhunyt tag törlése a tagyjegyzékből Kérdés

Tisztelt Szakértő! Soktagú kft.-nknek több tulajdonosa is van, akik már elmúltak 70 évesek. Sajnos az utóbbi időben többen is elhunytak. Ennek kapcsán már kétszer is előfordult, hogy a cégbíróság felhívta a cég figyelmét (jelentős bírság kiszabhatóságának figyelmeztetésével), hogy nem kértük az elhunyt tag törlését a tagjegyzékből. Ugyanakkor ügyvédünk szerint csak akkor törölhető egy tag, ha a hagyatéki végzés megszületett. Ez azonban a jelenlegi ügyben is már 7. hónapja tart, de még mindig nincs vége. Kérdésem, hogy ezt az "ördögi kört" hogyan lehet feloldani? Hogyan kérjük a cégbíróságtól az elhunyt tag törlését a tagjegyzékből, ha még nincs meg a hagyatéki végzés? Köszönettel: Lőrinczné Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close