10 találat a(z) tárgynyeremény cimkére

Tárgynyeremény sorsolása Kérdés

Nyeremény Kérdés

Versenyen kapott tárgynyeremény adózása Egy sportklub zrt. sportversenyeket szervez, melyekre nevezési díjat szed. Ezekre a versenyekre különböző tárgyakat vásárol, amelyeket nyereményként kioszt a nyerteseknek. 1. Visszaigényelhető-e ezeknek a termékeknek az áfája? 2. Nyereményként szükséges-e leadóztatni az Szja törvény 76. § (5) alapján? Vagy esetleg juttatásként leadóztatni? A juttatás alapja a szokásos piaci ár, ezalatt az áfával növelt értéket vagy az áfa nélküli (nettó összeget értjük? 3. Van-e esetleg valamilyen adókedvezmény vagy adómentesség a sportrendezvényre való tekintettel? Köszönettel:

Versenyen kapott tárgynyeremény adózása Kérdés

Egy sportklub zrt. sportversenyeket szervez, melyekre nevezési díjat szed. Ezekre a versenyekre különböző tárgyakat vásárol, amelyeket nyereményként kioszt a nyerteseknek. 1. Visszaigényelhető-e ezeknek a termékeknek az áfája? 2. Nyereményként szükséges-e leadóztatni az Szja törvény 76. § (5) alapján? Vagy esetleg juttatásként leadóztatni? A juttatás alapja a szokásos piaci ár, ezalatt az áfával növelt értéket vagy az áfa nélküli (nettó összeget értjük? 3. Van-e esetleg valamilyen adókedvezmény vagy adómentesség a sportrendezvényre való tekintettel? Köszönettel:

Tárgynyeremény adózása 2019 Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kérem segítségét az alábbi kérdésben. Cég tárgynyereményt juttatott 2019-ben nem saját dolgozó (nem közeli hozzátartozó) magánszemélynek, nem szerencsejáték keretein beül. Kinek keletkezik adófizetési kötelezettsége? A magánszemélynek, vagy a cégnek? Milyen adókat/járulékokat és milyen határidővel kell bevallani és megfizetni 2019-ben? Köszönettel.

Ajándék Kérdés

Tisztelt Szakértők! A cég rendezvény keretében (mely főként vendéglátáson alapszik: családi nap vagy karácsonyi ünnepség) az ott jelenlévő dolgozóknak sorsolás útján tárgynyereményeket ad (kb. 20 darabot), melyek egy része meghaladja a minimálbér 25 százalékát. Érdeklődni szeretnék, hogy milyen adózást von maga után ez a típusú ajándék. Elég, ha a róla készült nyilvántartás ha az átvevő azonosító adatait tartalmazza, vagy kötelező az átvevő aláírása is, hogy rajta szerepeljen? Köszönöm segítségüket előre is! Üdv: Zsuzsa

Tárgynyeremény adózása Kérdés

Egy tárhelyszolgáltatást végző cég tárgynyereményt sorsolna ki. A játékban azok vesznek részt, akik feliratkoznak hírlevélre. Tehát nem megrendelőkről van szó, inkább érdeklődőkről. Nevük és e-mail-címük megadásával és az adatkezelési nyilatkozatot + nyereményjáték szabályzatát elfogadva feliratkoznak és fogadják a hírleveleinket. A feliratkozóknak lehetőségük van arra, hogy saját egyedi linkükkel ismerősüknek ajánlják az oldalt, a nyereményjátékot. Ha ismerősük az ő linkükön keresztül iratkozik fel a hírlevélre, az ajánló kap 1 pontot. Aki a legtöbb pontot szerzi egy adott időszakban, biztos nyertes lesz, tehát őt nem sorsolás útján választjuk ki, hanem verseny zajlik. A többi feliratkozó közül sorsolunk ki még 2 darab játékost, akik ugyanolyan nyereményre lesznek jogosultak, vagyis 10 ezer forint értékű tárgynyereményre. Kérem szíves válaszukat a fentiekben leírtak szerint, kinek milyen adófizetési, vagy egyéb kötelezettsége van a hatóságok felé.

Nyeremény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy marketingügynökség megbízást kapott egy londoni központú cégtől magyarországi óvodai rajzpályázat szervezésére. A megbízó által elfogadott költségvetés és megbízás tartalmazza a tárgynyeremények költségét, de a nyereményadó összegét nem. Kinek kell megfizetnie a tárgynyeremények utáni adót: a megrendelőnek vagy az ügynökségnek?

Nyereményjáték adózása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Marketingtevékenységet folytató kft. elvállalja egy kisáruház vásárláshoz kötött, sorsolásos nyereményjátékának lebonyolítását, ahol a vásárlók között tárgynyereményt (autót) sorsolnak ki. A nyereményt a vásárló a marketingtevékenységet folytató kft.-től veszi át. Kérdésem, hogy milyen adózási vonzata van ennek 2016-ban? 1.) Egyes meghatározott juttatás, a kifizető a szokásos piaci érték 1,19-szerese után megfizeti a 15 százalék szja-t és a 27százalék ehót? 2.) Vagy a tárgynyereményt átvevő magánszemély egyéb jövedelmének számít? Ha így van átvállalhatja ennek adóvonzatát a kifizető?

Tárgynyeremény adózása és járulékai Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy vállalkozás rendezvényén kisorsolt egy ajándékot. Kérdésünk az lenne, van-e értékhatár adózás szempontjából, illetve milyen adót és járulékot kell utána fizetni? A járulék alapja az eszköz bruttó vagy nettó értéke? Köszönettel.

Sportverseny-nyeremények Kérdés

Tisztelt Válaszadó! Sportverseny szervezésével kapcsolatban az alábbi adózási kérdéseim merülnének fel: – A díjazottak pénznyereménye milyen jövedelemnek minősül és milyen adóterhei vannak? – A díjazottaknak adott tárgynyeremények milyen jövedelemnek/juttatásnak minősülnek, és milyen adóterhei vannak? – A verseny összes résztvevője számára nyújtott ajándékcsomag (póló, stb.) után milyen adóterhek vannak? Ezek a nevezési díjban benne foglaltatnak, olyannyira, hogy van alap nevezési csomag, amely nem tartalmazza ezeket és extra, amelyik igen. Köszönettel: Kiss Boglárka

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

275/2020. kormányrendelet

Lepsényi Mária

adószakértő

Felmondási védelem közalkalmazottnál

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close