59 találat a(z) tárgyi eszköz értékesítése cimkére

Tárgyi eszköz Kérdés

Tárgyieszköz-értékesítés nyeresége, vesztesége (2) Kérdés

Tárgyieszköz-értékesítés nyeresége, vesztesége (1) Kérdés

Ingatlan tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Tárgyieszköz-értékesítés nettó elszámolása 2020. Kérdés

Alanyi adómentes egyéni vállalkozó tehergépkocsi-értékesítése Kérdés

Tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Cég értékesítése ingatlannal Kérdés

Tárgyi eszköz értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy áfaalany vállalkozás áfamentesen megvásárolt egy üzlethelyiséget és egy személygépjárművet, amiket szeretne most értékesíteni. A tárgyi eszközök megvásárlásakor is, azóta folyamatosan, illetve jelenleg is áfaalany az adott vállalkozás. Ez esetben, ha most értékesíteni kívánja az üzlethelyiséget és a személygépjárművet, akkor azt áfamentesen eladhatja, vagy áfával növelt értékben kell értékesítenie? Előre is köszönöm a válaszát!

Katás egyéni vállalkozó gép értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás egyéni vállalkozó 2019-ben alanyi áfamentes volt, 2020-től bejelentkezett az áfakörbe. A 2019-ben vásárolt tárgyi eszközét szeretné értékesíteni majd 2020-ban. Kell-e áfát felszámítania, illetve kell-e számlát adnia az értékesítésről, vagy magánszemélyként adásvételi szerződés alapján is értékesíthet. Beleszámít-e a bevétel a 12 milliós bevételi határba? Hogyan alakul az áfafizetési kötelezettsége, illetve az adókötelezettsége? Köszönettel: Nagyné

Tárgyieszköz-értékesítés kiva alatt Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállakozásunk, mely a kiva hatálya alá tartozik, értékesít egy ingatlant. Az érték jóval meghaladja a könyv szerinti értéket. Van az értékesítésnek hatása a kiva alapjára?

Katás bt. tárgyi eszközt értékesít Kérdés

Alanyi adómentes, katás bt. bevétele humán-egészségügyi ellátásból származik, éves szinten 7 millió forint, eddig kb. 4 millió forint. Teherautót nyert külföldön, amelyet behozatala után szeretne értékesíteni. A kiszámlázás során átlépjük a 12 milliós értékhatárt. Szerintünk az alanyi áfakörből nem kerülünk ki, mivel tárgyieszköz-értékesítés, nem számítandó bele az értékhatárba, ezért a számlában sem számítunk fel áfát. A bevétel 12 millió fölötti része után 40 százalék adót kell befizetni. Jól gondoljuk-e? Előre is köszönöm a válaszukat. Oroszné Menyhért Valéria

Alanyi adómentes tárgyi értékesítése Kérdés

Ügyfelünk 2017. 01.01-től alanyi adómentes adózó, 2019-ben meg kívánja szüntetni vállalkozását. A tárgyév során értékesíteni fogja a birtokában lévő tárgyi eszközöket. Tisztában vagyok vele, hogy az értékesítés során áfát kell számláznia és fizetni az eszközértékesítések után. Van viszont egy speciális probléma: 2007.01.01-én aktivált egy 400 ezer forint értékű (áfával növelt érték) bérelt ingatlanon végzett beruházást. A bérelt ingatlan a társaság székhelye, egyben a a tulajdonosok családi háza, emiatt a beruházás során az áfa nem került levonásra. Kérdésem: a bérelt ingatlanon végzett beruházást a társaság értékesíteni kívánja a tulajdonosnak. Ezt az értékesítést áfával növelt értéken vagy áfa nélkül kell megtennie?

Szünetelő katás egyéni vállalkozó tárgyieszköz-értékesítése Cikk

Alanyi adómentes, katás egyéni vállalkozó szünetelteti a vállalkozását, eközben viszont értékesítené az egyéni vállalkozásban korábban beszerzett tehergépjárművét. Meg kell-e szakítani a vállalkozás szüneteltetését a tárgyieszköz-értékesítés miatt? Kiszámlázható-e adómentesen a tehergépjármű? – kérdezte olvasónk. Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Cégvezetés

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Ingatlaneladás adózása 2021

Verbai Tamás

jogász

Kérelem aláírása

Verbai Tamás

jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close