213 találat a(z) sztrájk cimkére

Többéves börtönbüntetés sztrájk miatt félszáz rendőrnek Cikk

Fejenként három évi börtönbüntetésre ítéltek pénteken Egyiptomban ötven rendőrt, mert sztrájkoltak – adta hírül a kormány lapja, az Al-Ahram.

Rossz hír a Barcelonába utazóknak Cikk

Részleges sztrájkba kezdenek pénteken a barcelonai El Prat repülőtér biztonsági ellenőrzésért felelős dolgozói, amelyet vasárnap és jövő hétfőn is folytatnak.

Sztrájkot hirdettek az Operaházban Cikk

Az új kollektív szerződés megkötéséig sztrájkot hirdet a Magyar Állami Operaházban az Operaházi Dolgozók Független Szakszervezete (ODFSz), a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szakszervezete (MZTSz) és a Szociális Munkások Demokratikus Szakszervezete (SzMDSz). Ókovács Szilveszter, a dalszínház főigazgatója szerint az új kollektív szerződésről folyamatosan tárgyalnak, és az eddigi juttatások nagy többségét továbbra is biztosítják a dolgozóknak.

Közlekedés sztrájk lesz Olaszországban csütörtökön Cikk

Sztrájkolnak a tömegközlekedési dolgozók Olaszországban július 20-án.

Bérük növeléséért sztrájkoltak ma a közszférában Cikk

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – mondta el Boros Péterné, az érdekképviselet elnöke hétfő délelőtt Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hétfőn sztrájkolnak az önkormányzatoknál – mi lesz az ügyintézéssel? Cikk

Hétfőn reggel nyolckor száznál több polgármesteri hivatalban sztrájkolni fognak a dolgozók.

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói Cikk

Nem sztrájkolnak a Magyar Államkincstár munkavállalói július 17-én, miután a hivatal vezetése, valamint a Magyar Köztisztviselők és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Magyar Államkincstár Országos Szakmai Tanácsa (MKKSZ MÁK OSZT) tárgyalásos rendezésben állapodott meg – közölte a Magyar Államkincstár pénteken az MTI-vel.

Sztrájkolnak a metrósok Madridban Cikk

Vasárnapig tartó folyamatos sztrájkot kezdtek szerda délután a madridi metróvezetők, és akciójuk egybeesik a városban tartott World Pride-dal, a hárommillió ember részvételével zajló melegbüszkeség hetével.

Sztrájk lesz a szlovákiai Volkswagennél Cikk

Kedd estétől bérkövetelésük teljesítéséért sztrájkolnak a Volkswagen szlovákiai leányvállalatának alkalmazottai, a június 20-án este hat órakor kezdődő, határidő nélküli munkabeszüntetésben a szakszervezet közlése szerint a dolgozók 85-90 százaléka vesz részt, ami miatt a gyártás teljes leállásával kell számolni.

Sztrájkolt az adóhivatal több tízezer dolgozója Romániában Cikk

Spontán sztrájkba kezdett a romániai adóhivatal több ezer alkalmazottja ma, ami miatt az ország számos megyéjében több órára leállt az intézmény működése.

BKV sztrájk – újabb fejlemények Cikk

Felfüggesztették a szakszervezetek az április második felére tervezett sztrájkot a BKV-nál az új bérajánlat miatt – közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VTDSZSZ) elnöke az MTI-vel.

Elbocsátások miatt sztrájkolnak az Alitaliánál Cikk

Az Alitalia olasz légitársaság belföldi és nemzetközi járatainak 60 százalékát törlik a dolgozók sztrájkja miatt szerdán.

Többnapos sztrájkot hirdettek a BKV-s szakszervezetek Cikk

Sztrájkot jelentett be április harmadik és negyedik hetére a BKV-munkavállalók 80 százalékát képviselő két szakszervezeti szövetség pénteken. A munkabeszüntetés minden ágazatot érint.

Sztrájkolnak a vasutasok Romániában Cikk

Egy előre meg nem hirdetett munkabeszüntetés miatt nem fogadnak vonatokat a román vasutasok, ezért a nemzetközi járatok csak a határállomásig közlekednek szerdán – közölte a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-vel.

Sztrájkfenyegetés a BKV-nál, letétbe helyezett felmondások Cikk

Sztrájkot jelentenek be április végére a tömegközlekedési dolgozók, ha a jövő hónap elejéig nem oldódik meg meg az ágazatban foglalkoztatottak bérhelyzete – közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke ma az ATV-ben. Az érintett munkavállalók nyomásgyakorlásuk egyik eszközeként tömegesen helyezik letétbe a felmondásaikat arra az esetre, ha a munkáltató rövid határidővel nem teljesíti a követeléseiket. Cikkünkben sorra vesszük, hogy jogilag milyen lehetőségek állnak nyitva a tárgyaló felek előtt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs