29 találat a(z) szolgálati járadék cimkére

Szolgálati járadék Kérdés

Szolgálati járadék melletti gépjárműoktató egyéni vállalkozó Kérdés

Új kata Kérdés

Szolgálati járadék melletti egyéni vállalkozás II. Kérdés

Szolgálati járadék melletti egyéni vállalkozás Kérdés

Szolgálati járadék melletti jövedelem határa Kérdés

Katás bt.-kültag alkalmazásának lehetősége Kérdés

Korhatár előtti nyugellátás Cikk

Olvasónk rendőrségi állományából szolgálati nyugdíjba ment 5 év korkedvezmény-jogosultságot is megállapítva. 2012-ben szolgálati járadékossá vált, később főállásban is dolgozott, majd ismét járadékos lett. 60. életéve betöltésekor érvényesíteni szerette volna az 5 év korkedvezményt, hogy öregségi nyugdíjba mehessen. Miért nem lehetséges még ez? Olvasói kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

Szja-visszatérítés Kérdés

Szolgálati járadék Kérdés

Fegyveres szervek hivatásos állományának nyugellátásában részesülő Kérdés

Munkavégzés szolgálati járadék mellett Kérdés

Dolgozó fegyveres erőknél töltött szolgálati idő után vált nyugdíjassá, azaz nem töltötte be a nyugdíjkorhatárt. Milyen kereseti korlátok érvényesek munkavégzés, illetve munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony esetén?

Szolgálati járadék, tagi jövedelem és kata Kérdés

Kft. személyesen közreműködő tagja szolgálati járadékban részesül. A kft.-nél a személyes közreműködésért havi bruttó 190 ezer forintot kap. A főállású társas vállalkozóra vonatkozó járulékokat megfizeti a kft. Egy bt.-ben beltag, bejelentkezett kisadózónak, s mivel a kft.-ben a járulékot megfizeti, itt a 25 ezer forintot fizeti. A kérdésem, hogy az ő esetében a jövedelemkorlát hogyan alakul? A havi 190 ezer forinton kívül mi számít bele a korlátba a bt.-ből? Szíves válaszukat köszönöm.

Szolgálati járadékos sajátos helyzete Kérdés

A szolgálati járadékban részesülő személynek a saját jogú nyugellátás elérése esetén nincs lehetősége az alábbi lehetőséggel élni, mert hivatalból állapítják meg részére a saját jogú nyugellátást. Illetve a szolgálati járadék ideje alatt folytatott keresőtevékenység után befizetett nyugdíj járulékot és a 0,5% évenkénti emelést sem tudja érvényesíteni.kedvezmény formájában. Nem minősül ez diszkriminatív megkülönböztetésnek? A másik pedig a Tny. 21. paragrafusának (2) bekezdése szerinti nyugdíjnövelés lehetősége (nem tévesztendő össze a Tny. 22/A paragrafusa szerinti, már nyugdíjasokat érintő 0,5 százalékos nyugdíj növeléssel), amely szerint, aki húsz év szolgálati idővel rendelkezik, és a rá irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltése után a nyugdíj megállapítása nélkül legalább 30 naptári napra szolgálati időt szerez, nyugdíjnövelésben részesül. A nyugdíjnövelés mértéke minden 30 nap után az öregségi nyugdíj 0,5 százaléka. Ebben az esetben – a főszabálytól eltérően – a nyugellátás havi összege meghaladhatja az alapjául szolgáló havi átlagkereset összegét is.

Ki minősül nyugdíjasnak? Kérdés

Üdvözlöm! Ha 40 évnyi szolgálati idő után "nyugdíjba" ment rendőr és tűzoltó (akik még nem érték el az öregségi nyugdíjkorhatárt) ezen juttatás mellett munkaviszonyban dolgozik. Akkor rá vonatkozik a járulékmentesség 2019-től?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Telephely eladása

dr. Kelemen László

adószakértő, jogász

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs