7 találat a(z) szja-tervezet cimkére

Határidőn túli tételes költségelszámolás választása, szja Kérdés

Egyéni vállalkozók, őstermelők, adószámos magánszemélyek: ki kell egészíteni az szja-bevallási tervezetet! Cikk

Ma éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem érdemes az utolsó percekre hagyni – figyelmeztet közleményben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az őstermelőknek, az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek és az egyéni vállalkozóknak készített bevallási tervezet csupán egy ajánlat, azt ki kell egészíteni.

Utolsó előtti figyelmeztetések a NAV-tól az szja-tervezetek módosításáról Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által készített szja-bevallási tervezetet május 21-én éjfélig lehet átnézni, elfogadni, módosítani és kiegészíteni, a teendőket nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni – hívja fel a figyelmet közleményében az adóhatóság.

Kiknek kell mindenképpen módosítani a NAV által készített szja-bevallási tervezeten? Cikk

2023. március 15-étől elérhetővé váltak a NAV által készített 2022. évi szja-bevallási tervezetek. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az adózók nyugodtan hátra dőlhetnek anélkül, hogy bármit módosítanának a tervezeten. Az RSM Magyarország blogbejegyzésében összefoglalta, hogy mire érdemes figyelni annak érdekében, hogy az szja-bevallás hiánytalanul ki legyen töltve, és egyrészt elkerüljük az adókockázatot, másrészt minden jogszabály által biztosított adócsökkentési lehetőséggel éljünk.

Érkeznek a kifizetői igazolások, kellenek majd az szja-bevallási tervezet ellenőrzéséhez Cikk

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adó-visszatérítés összege – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Ezek miatt fontos átnézni a NAV szja-tervezetét Cikk

Az szja-bevallási tervezet már egy hónapja elérhető a webes felületen, érdemes azt átnézni, összehasonlítani a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolásokkal, és szükség esetén módosítani, majd beküldeni – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön.

Visszadó Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alkalmi munkavállalás, munkaviszony, járulék

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kisgyermekes szülő távmunkavégzése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink