12 találat a(z) szerb cimkére

Szerb-magyar állampolgár megbízási díja újra Kérdés

Szerb-magyar állampolgár megbízási díja Kérdés

Harmadik országbeli munkavállaló kiküldetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretnék segítséget kérni.

Szerb ügyvezető adó- és járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Háromszereplős láncügylet Kérdés

Koronavírus-járvány: új helyzet a magyar-szerb határon Cikk

Reggel 6 órától a határ másik oldalán dolgozó vagy földet művelő magyar és szerb állampolgárok átjárhatnak a röszkei, a tompai és a hercegszántói átkelőn – jelentette be Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön.

Külföldi adóilletőségű foglalkoztatása magyar szervezet által Kérdés

Tisztelt Adózóna! Munkaügyi kérdéssel kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Két munkavállalót szeretnénk foglalkoztatni, akik külföldi állampolgárok, és jelenleg külföldi adó- és egészségbiztosítási illetőséggel rendelkeznek. Egyikőjük macedón, másikuk szerb állampolgár és adóilletőségű. Távmunkaszerződést kötöttünk mindkettőjükkel 2018.07.01-től, amelyben az szerepel, hogy a munkát abban az idszakban, ameddig nem kapják meg a magyar adó- és taj számot, rugalmas munkaidőben, távmunkában végzik a saját országukban (a szerződésben úgy nevezték el, hogy teleworking). A munkaszerződés a budapesti szervezet és a munkavállaló között jött létre. 1) Macedón munkavállalónk jelenleg Macedóniában adórezidens. A bérét egy ügynökségen keresztül fizetnénk ki, akik levonják az adókat és járulékokat, majd továbbszámlázzák szervezetünk részére a felmerült költségeket, egészen addig, ameddig a magyar adószámot és taj számot meg nem kapja. 2) Szerb munkavállalónk esetében hasonlóképpen járnánk el, csak Szerbiában szervezetünk rendelkezik egy irodával. Ez az iroda jelentené be a helyi eljárásrend szerint, vonná le az adókat és járulékokat. Érdeklődnék, hogy ez járható út-e? Illetve milyen jogszabályok vonatkoznak az ilyen esetekre? Mi az eljárásrend? Segítségüket előre is köszönöm!

Szerb állampolgárságú ügyvezető járulékfizetési kötelezettsége Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországon bejegyzett kft. tulajdonosa egyben egyedüli ügyvezetője szerb állampolgár. Ügyvezetésért díjazásban nem részesül, személyesen nem működik közre a társaság tevékenységében, nincs magyarországi tartózkodási helye, lakcíme. Szerbiában napi 8 órás, heti 40 órás munkaviszonnyal rendelkezik. Kérdésem, hogy a társas vállalkozói és ügyvezetői jogviszonyával kapcsolatban van-e járulékfizetési kötelezettsége? Válaszukat előre is köszönöm.

Engedély nélkül dolgozhatnak ukránok és szerbek a hiányszakmákban Cikk

Engedélymentesen vállalhatnak munkát egyes hiányszakmákban a harmadik országbeli állampolgárok Magyarországon. A munkaerőhiány csökkentését célzó szabályozás kifejezetten a szerb és ukrán dolgozók hazai foglalkoztatását könnyíti meg többek között az informatika, az elektronika, a feldolgozóipar és az építőipar területén.

Kiegészítő tevékenység Kérdés

Tisztelt Szakértő! A tb-törvény szerint kiegészítő tevékenységet folytató lesz-e az a tag, aki saját jogú nyugdíját Szerbiában kapja, de Magyarországon alapít betéti társaságot, Mo-n van állandó lakcíme és magyar állampolgár (és szerb) is. Előre is köszönöm válaszát, üdvözlettel: Várnainé Mizsei Gabriella Dunaújváros, 2016.06.29.

Nyugdíj: itt kérdezhet Cikk

Nyugdíjtanácsadó nap lesz májusban Szegeden – közölte honlapján az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF).

Hol érdemes adózni? Kedvezmények a környező országokban Cikk

Növekvő családi kedvezmények Csehországban és Lengyelországban. Egyszerűsített és rugalmasabb adófizetés Horvátországban és Romániában. Külföldi munkavállalókat érintő módosítások Szerbiában és Szlovéniában. A Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója összefoglalja és kommentálja a közép-kelet-európai térség legfontosabb adóváltozásait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink