11 találat a(z) személygépkocsi értékesítése cimkére

Személygépkocsi értékesítésének áfavonzata Kérdés

Személygépkocsi értékesítése Kérdés

Különbözet szerinti adózás Kérdés

Személygépkocsi értékesítése Kérdés

Adómentesség alkalmazása személygépjármű értékesítése esetén Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy gépjárműkereskedő cég, amely eddig a különbözeti adózást választotta személygépjármű-értékesítésre. A NAV honlapján 2019.05.17-vel megjelent egy állásfoglalás, amelyet ha jól értelmezek, ha kilép a különbözeti áfából, de áfakörös marad, akkor azon személygépjárművek esetében, ahol nem volt levonható adó (például külföldi aukciós vásárlás, belföldi/külföldi magánszemélytől és különbözeti adózás alá tartozó cégektől vett személygépjárművek), azokat adómentesen értékesítheti, értékhatártól függetlenül. Szeretném kérni, hogy erősítsen meg ebben, vagy fejtse ki, mire vonatkozik ez az adómentesség, és mire kell figyelni ennek alkalmazása esetén! Előre is köszönöm!

Egyéni vállalkozó személygépkocsi-értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérem szíves állásfoglalását: Van egy egyéni vállalkozó, aki 5 évvel ezelőtt vett egy személygépkocsit. Beszerzéskor a jármű áfatartalmát nem igényelhette vissza, a személy-gépkocsival kapcsolatos költségeket sem számolta el. A cégautóadót megfizette. Értékcsökkenési leírást sem számolt el. A járművet most térítés nélkül át szeretné adni a feleségének. Kérdésünk: ez esetben milyen adófizetési kötelezettségek terhelik a vállalkozót, illetve köteles-e számlát kiállítani? Válaszát előre is köszönjük. Tóth Mária

Személygépkocsi-eladás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kft. tulajdonában lévő személygépkocsit az ügyvezető megvásárolná. A kérdés az, hogy amennyiben a beszerzéskor az áfát nem vonták le, így most is adómentesen kell számlázni? Milyen áron vásárolhatja meg az ügyvezető a személygépkocsit, piaci áron vagy alacsonyabb áron is megveheti? Köszönöm a választ.

Személygépkocsi-értékesités Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk nyílt végű pénzügyi lízinggel vásárolt személygépkocsit, melyet a lízingszerződés lejárta előtt értékesíteni kíván egy másik társaságnak, amely szintén zárt végű lízinggel vásárolja azt meg. A fennmaradó lízingdíjat, maradványértéket természetesen kiegyenlítettük. A személygépkocsi-számlát egy másik lízingbe adó bank részére kell kiállítanunk, amelytől zárt végű lízingszerződéssel vásárolja meg az új társaság a gépkocsit. Kérdésem az lenne, hogy a részünkről kibocsátandó számlát áfásan kell-e kiállítani? A havonta részünkre kiállított lízingdíjszámlák áfáját 90 százalékban levonásba helyeztük. Köszönettel: Böröndiné

Személygépkocsi-értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alanyi adómentességet választott adózó, aki főként (tárgyi) mentes tevékenységet folytat, értékesíti a személygépkocsiját. A személygépkocsit magánszemélytől vásárolta korábban. Értékesítéskor a számlában a "Mentes az adó alól" kifejezést tünteti fel? Kell-e neki havi áfabevallást beadnia az adott ügyletről? Amennyiben igen, az adott havi (tárgyi) mentes bevételeit is szerepeltetnie kell-e a bevallásában? Köszönöm válaszát!

Személygépkocsi-értékesítés Kérdés

Vállalkozás tárgyi eszközként nyilvántartott személygépkocsit értékesít. A NAV felé van speciális jelentési kötelezettsége?

Személygépkocsi uniós értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyar áfaalany, aki uniós adószámmal rendelkezik, értékesíti tárgyi eszközként nyilvántartott, áfás számlával vásárolt személygépkocsiját, melynek áfáját beszerzéskor nem helyezte levonásba. A lehetséges vevő német magánszemély vagy német uniós adóalany. Kérdés: terheli-e az eladót áfafizetési kötelezettség? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Súlyos fogyatékosság miatti adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Készenlét pótlékai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close