2 találat a(z) számla eredeti példánya cimkére

Számla tárolása Kérdés

A cég székelye Budapesten van, a telephely, ahol az eladni kívánt árut raktározzák, Vácon, az áruk számlái a székhelyen vannak eredetiben Budapesten, ahol könyvelés után dossziéban lefűzve tartjuk. A raktárban csak másolatokat tartunk róla. Az a kérdés, hogy ez megfelelő eljárás-e, mivel a szállítóktól csak egy eredeti példányt kapunk. Egy ellenőrzés során a NAV munkatársai az eredeti példányokat kérték, és azt mondták, hogy megbüntethetnének érte, hogy csak másolatot őriznek a telephelyen. Köszönöm szépen.

Számla eredeti példánya Kérdés

Tisztelt Szakértő! A mai napon kollégám, készpénzfizetéskor egy olyan számlát kapott, amelyen nincs rajta, hány példányban készült, és az a felirat sem, hogy EREDETI példány. Kollégám rákérdezett rögtön, hogy miért? Azt a választ kapta a kiállító cégtől, hogy 2014-től nem szükséges a számlára ráírni (rendelet szerint), hogy eredeti példány. Kérdésem: igaz-e ez ? Ha igen, kérem adják meg a rendelet számát. Köszönettel: N. Ildikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Meghiúsult ügylet előlegének rendezése

Bunna Erika

adótanácsadó

Szálláshely-szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Helyi iparűzési adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close