7 találat a(z) számlával egy tekintet alá eső irat cimkére

Wordben kiállított, számlával egy tekintet alá eső okirat Kérdés

Tisztelt Szakértő! Számlával egy tekintet alá eső okiratot készíthetek Wordben, természetesen folyamatos sorszámozással, szigorú számadású nyilvántartás vezetésével?

Számlával egy tekintet alá eső dokumentum Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ha egy cég számlázó programot használ, akkor kiállítható-e szövegbeni javításra számlával egy tekintet alá eső dokumentum számlázó programon kívül (word dokumentumban)? Segítségüket előre is köszönjük.

Számlával egy tekintet alá eső okirat Kérdés

Ügyfelem februárban kiállított 400 darab kimenő számláján helytelen teljesítési időt tűntetett fel. Az összes számlán ugyanazt a két dátumot cserélte fel, azaz mind a 400 darab számlán 02.28-a helyett 02.20-át kellett volna írnia. Azt a tanácsot kapta, hogy állítson ki egy számlával egy tekintet alá eső okiratot, melyen szerepel a kiállító (ügyfelem) neve, székhelye, adószáma és a szöveg, amely utal a helyes és helytelen teljesítési időpontra. Azonban a vevő neve nem szerepel az okiraton, csak a kiállított számlák -tól, -ig sorszáma, a fent említett (400 darab számla kezdő és utolsó sorszáma). Ezt az okiratot küldené tovább a 400 helytelenül kiállított számla címzettjének. Elfogadható ez a megoldás? Köszönöm, ha válaszolnak, üdvözlettel: CsK

Számlahelyesbítés Kérdés

Tisztelt Válaszadó! A partner „kérésének” megfelelően kiállított a vállalkozóm egy számlával egy tekintet alá eső bizonylatot, amelyen a számla keltét 2016.12.30-ára módosítja. A vállalkozóm számlázó programja ilyen nyomtatványt nem tud kiállítani. Vállalkozóm a számlamódosítót world formátumban az áfatörvényben meghatározott tartalmi követelményeket figyelembe véve állította ki, szigorú számadású sorszámmal ellátva. A számlahelyesbítőt a partner a következő indokkal nem fogadta el: A mellékletben küldött számlával egy tekintet alá eső okiratot nem áll módunkban befogadni, mert nem felel meg az 2007. évi CXXVII. törvény 170. § (2) bekezdésében foglaltaknak. "Szeretném tájékoztatni, hogy számítógépes programmal készített számla esetén a főszabály az, hogy a korrekciós bizonylatnak is a számítógépes programmal kell készülnie. A számlával egy tekintet alá eső okirat alatt nem értendő egy wordben megszerkesztett bizonylat." A kérdésem arra irányulna, hogy van-e jogalapja a helyesbítő számla be nem fogadásának? Válaszát előre is köszönöm.

Szállító neve helytelen a számlázó programban Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tisztelettel kérném segítségét abban, hogyan tudjuk javítani, ha egy számlázó programban a számlakibocsátó nevét helytelenül írták? Következő történt. Egy cég számlázó programot rendelt, és a megrendelésen a nevében szereplő nagybetűket elválasztó pontokat nem tüntette fel. (Példa A.A.A.A Kft. helyett AAAA Kft.-t írt. Ezáltal a kibocsátott számlákon is AAAA Kft. szerepel. A cégjegyzékben viszont a betűk pontokkal elválasztva szerepelnek. A program kibocsátójánál már korrigáltatta a hibát, de mi lesz a már kibocsátott számlákkal? Ha minden számlához készítünk egy számlával egy tekintet alá eső okiratot, amelyben a helyes, pontokkal elválasztott cégnevet tüntetjük fel, elegendő lesz, hogy a vevő áfalevonási joga ne sérüljön? Köszönettel: Szabóné S. Ildikó

Számlával egy tekintet alá eső okirat (vevő nevének elírása miatt) Kérdés

Tisztelt Szakértő! A segítségét szeretném kérni. Kaptunk az egyik partnerünktől egy "számlával egy tekintet alá eső okiratot", mivel az "eredeti" számlán elírták a vevő nevét (nem a mi cégünket tüntették fel). A kérdésem a következő lenne: elfogadhatjuk a számlával egy tekintet alá eső okiratot, ha az egy word dokumentum? Az okirat kötelező tartalmi elemei megvannak, de nem számlázóprogramból állították ki. Válaszát és segítségét előre is köszönöm.

Számlával egy tekintet alá eső okirat: miért nem használjuk? Cikk

Sok fejtörést okoz a programozóknak, könyvelőknek, adótanácsadóknak egyaránt a számlával egy tekintet alá eső okiratra vonatkozó szabályozás alkalmazása. Mi az oka, hogy a gyakorlatban a legritkább esetben találkozunk „számlával egy tekintet alá eső okirat” elnevezéssel, helyette maradt a megszokott „stornó számla” és „helyesbítő számla” kifejezés? S helyes-e ez a gyakorlat?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

AM áfába belépés

Kelemen László

adószakértő, jogász

Bérbeadott cégautó értékesítése

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close