150 találat a(z) svájci frank cimkére

380 forint fölött volt reggel az euró Cikk

Az MNB hivatalos árfolyama szerint egy euróért reggel 380,41 eurót kellett fizetni.

Svájci frank hitelek: tiltakoznak az adósoknak fizetendő kártérítés miatt a bankok Szlovéniában Cikk

A szlovén parlament szerdán elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely a svájci frankban, vagy svájci frank alapon felvett lakossági hitelek adósainak az árfolyamkülönbség miatt 2015-ig felgyülemlett költségeit elosztja a bankok és a mintegy 32 ezer hitelfelvevő között – közölte a szlovén közszolgálati televízió. A pénzintézetek jelezték, hogy az alkotmánybírósághoz fordulnak jogorvoslatért.

Tovább erősödött a forint Cikk

Erősödött ma a forint a főbb devizákkal szemben a bankközi piacon; az euró és a dollár ellenében csak csekély mértékben, a svájci frankkal szemben viszont 0,6 százalékkal.

Ennyit gyengült a forint 2021-ben Cikk

Az euróhoz mérten 1,3 százalékkal, a dollárhoz viszonyítva 9,3 százalékkal, a svájci frankkal szemben pedig 6 százalékkal gyengült a forint 2021-ben.

Forintgyengülés: történelmi mélyponton az árfolyam! Cikk

Háromnegyed 11-kor 348,77-ig gyengült a forint az euróval szemben, ilyen alacsonyan még nem jegyezték a forintot. A forint ezután erősödni kezdett és 11.30 órakor 347,53 forinton jegyezték az eurót.

Tovább gyengült a forint Cikk

Tovább gyengült és az előző este elért történelmi mélypontja körül alakult a forint csütörtökön reggel a bankközi devizapiacon.

Semmisek a svájcifrankalapú jelzáloghitelek Horvátországban Cikk

Semmissé nyilvánította a svájcifrankalapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról – írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön.

Devizahitel: döntött a bíróság, átfogóan kell tájékoztatni a feltételekről Cikk

A külföldi pénznemben meghatározott hitelszerződések esetén a pénzügyi intézménynek átfogó tájékoztatást kell nyújtana a kölcsönfelvevő számára ahhoz, hogy ez utóbbi tájékozott és megalapozott döntést hozhasson – közölte az Európai Unió Bírósága.

Így jó megszabadulni a svájci frankban felvett hiteltől Cikk

Egyhangúan elfogadta a román képviselőház mai ülésén, hogy a svájci frankban felvett lakossági hiteleket eredeti árfolyamon kell a bankoknak lejre váltaniuk.

Maradt az alapkamat, így változott a forintárfolyam Cikk

Nem változtatott a jegybanki alapkamaton a monetáris tanács keddi ülésén, így a ráta továbra is 0,9 százalék. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

Ingatlan bekerülési értéke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném kérni a segítségét: van egy társaság, amely megvásárolt több, igen értékes ingatlant 1 euróért azzal, hogy átvállalja az ingatlanokat terhelő, bank felé fennálló kötelezettségeket. Kérdésem: – Kezelhetem-e az ingatlan bekerülési értékeként az átvállalt banki kölcsönt? – Milyen mutató alapján osztom szét az egyes ingatlanokra? – Mi a helyzet akkor, ha az átvállalt banki kölcsön magasabb, mint az eszközök értékbecslésben szereplő piaci értéke? – És a hab a tortán, hogy az átvállalt banki kölcsön svájci frank alapú... Köszönöm válaszát.

Brutális forintgyengülés, döbbenetes svájcifrank- és euróárfolyam Cikk

Brutálisan gyengült a mai nap folyamán a forint a svájci frankhoz és az euróhoz viszoyítva, miután a svájci jegybank váratlanul eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét.

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban Kérdés

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban 149 forintos árfolyamon, 2009 nyarára ez 188 forintra emelkedett, ekkor a család összeadta a pénzt a hitel előtörlesztésére, ki is fizettük a hátralévő összeget. Szeretném megkérdezni, hogy a mostani törvény vonatkozik-e erre a szerződésre visszamenőleg? Kell-e valamit nyilatkozni, jelezni a bank felé?

Döntött a kormány: a végtörlesztésnél is rögzített árfolyam lesz Cikk

Kötött árfolyamú, egyösszegű végtörlesztés lesz a devizahiteleseknek - ezt jelentette be Lázár János a hajdúszoboszlói Fidesz-frakcióülés döntését ismertetve.

Így a devizahitelesek is jól járnának és a kormánynak sem kéne aggódnia Cikk

Elemzői vélemény szerint borulna az idei költségvetés, ha nőne az államadósság, vagyis nem kivitelezhető, hogy a devizahitelesek megsegítését a bankadóból fedezzék. De van egy kompromisszumos megoldás, amivel senki nem jár rosszul.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jövedéki termék értékesítése fesztiválon

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

2017 előtt kötött céges biztosítások adója

Surányi Imréné

okleveles közgazda

SZÉP-kártya 2024.01.01-től

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink