11 találat a(z) svájci frank cimkére

Forintgyengülés: történelmi mélyponton az árfolyam! Cikk

Háromnegyed 11-kor 348,77-ig gyengült a forint az euróval szemben, ilyen alacsonyan még nem jegyezték a forintot. A forint ezután erősödni kezdett és 11.30 órakor 347,53 forinton jegyezték az eurót.

Tovább gyengült a forint Cikk

Tovább gyengült és az előző este elért történelmi mélypontja körül alakult a forint csütörtökön reggel a bankközi devizapiacon.

Semmisek a svájcifrankalapú jelzáloghitelek Horvátországban Cikk

Semmissé nyilvánította a svájcifrankalapú jelzáloghitelt a horvát legfelsőbb kereskedelmi bíróság arra hivatkozva, hogy a bankok 2004 és 2008 között nem tájékoztatták ügyfeleiket az ilyen devizahitelek magas kockázatáról – írta a Vecernji List című horvát napilap csütörtökön.

Devizahitel: döntött a bíróság, átfogóan kell tájékoztatni a feltételekről Cikk

A külföldi pénznemben meghatározott hitelszerződések esetén a pénzügyi intézménynek átfogó tájékoztatást kell nyújtana a kölcsönfelvevő számára ahhoz, hogy ez utóbbi tájékozott és megalapozott döntést hozhasson – közölte az Európai Unió Bírósága.

Így jó megszabadulni a svájci frankban felvett hiteltől Cikk

Egyhangúan elfogadta a román képviselőház mai ülésén, hogy a svájci frankban felvett lakossági hiteleket eredeti árfolyamon kell a bankoknak lejre váltaniuk.

Maradt az alapkamat, így változott a forintárfolyam Cikk

Nem változtatott a jegybanki alapkamaton a monetáris tanács keddi ülésén, így a ráta továbra is 0,9 százalék. A döntés megfelel az elemzői várakozásoknak.

Ingatlan bekerülési értéke Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbiakban szeretném kérni a segítségét: van egy társaság, amely megvásárolt több, igen értékes ingatlant 1 euróért azzal, hogy átvállalja az ingatlanokat terhelő, bank felé fennálló kötelezettségeket. Kérdésem: – Kezelhetem-e az ingatlan bekerülési értékeként az átvállalt banki kölcsönt? – Milyen mutató alapján osztom szét az egyes ingatlanokra? – Mi a helyzet akkor, ha az átvállalt banki kölcsön magasabb, mint az eszközök értékbecslésben szereplő piaci értéke? – És a hab a tortán, hogy az átvállalt banki kölcsön svájci frank alapú... Köszönöm válaszát.

Brutális forintgyengülés, döbbenetes svájcifrank- és euróárfolyam Cikk

Brutálisan gyengült a mai nap folyamán a forint a svájci frankhoz és az euróhoz viszoyítva, miután a svájci jegybank váratlanul eltörölte a svájci franknak az euróval szembeni árfolyamküszöbét.

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban Kérdés

2008-ban lakást vásároltunk,10 éves hitelt vettünk fel svájci frankban 149 forintos árfolyamon, 2009 nyarára ez 188 forintra emelkedett, ekkor a család összeadta a pénzt a hitel előtörlesztésére, ki is fizettük a hátralévő összeget. Szeretném megkérdezni, hogy a mostani törvény vonatkozik-e erre a szerződésre visszamenőleg? Kell-e valamit nyilatkozni, jelezni a bank felé?

Döntött a kormány: a végtörlesztésnél is rögzített árfolyam lesz Cikk

Kötött árfolyamú, egyösszegű végtörlesztés lesz a devizahiteleseknek - ezt jelentette be Lázár János a hajdúszoboszlói Fidesz-frakcióülés döntését ismertetve.

Így a devizahitelesek is jól járnának és a kormánynak sem kéne aggódnia Cikk

Elemzői vélemény szerint borulna az idei költségvetés, ha nőne az államadósság, vagyis nem kivitelezhető, hogy a devizahitelesek megsegítését a bankadóból fedezzék. De van egy kompromisszumos megoldás, amivel senki nem jár rosszul.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close