12 találat a(z) sorsjegy cimkére

Munkavállalóknak ajándékba adott kaparós sorsjegy elszámolhatósága, adóvonzata Kérdés

Sorsjegy-értékesítés utáni jutalék Kérdés

Sorsjegy-értékesítés jutalék Kérdés

Sorsjegy-értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az egyéni vállalkozó megveszi a Szerencsejáték Zrt.-től a sorsjegyeket, amelyeket azonnal kifizet (NEM bizományos értékesítés). A Szerencsejáték Zrt. elszámolási bizonylattal átadja a sorsjegyeket, majd azonnal önszámlázás formájában számlázza a jutalékot, és az elszámolási bizonylat végén a sorsjegyek eladási árából levonva, megállapítja, hogy mennyi az egyéni vállalkozó által fizetendő összeg. Mit és hogyan kell az egyéni vállalkozónál könyvelni (az egyéni vállalkozó eredményébe számít-e a sorsjegyekből befolyt bevétel illetve kiadás)? A sorsjegy eladásakor az ellenértéket be kell ütni a pénztárgépbe? Amennyiben a vásárló nyer, akkor azt a pénztárgépben milyen jogcímű kifizetésként kell rögzíteni (csak 5000 forint alatti nyereményt fizethet ki az egyéni vállalkozó, a szemközti lottózóban váltható ki az efölötti nyertes összeg. Nap végén a lottózó által kifizetett összeget átadja az egyéni vállalkozónak.)? Hogyan könyvelendő? A kapott összeget szerepeltetni kell a pénztárgépben?

Tombola Kérdés

Társaságunk VIP partnertalálkozót szervez 2020. év elejére. A tervek szerint a résztvevő partnereink (kb. 300 fő) között (beszállítók és viszonteladók) ajándékok lesznek kisorsolva. Előreláthatóan nagy összegű 3 darab ajándék, ami nem saját áru, illetve szolgáltatás. A sorsjegyet érkezéskor kapják meg a partnerek, ellenszolgáltatás (fizetés) nélkül. Az ajándékok után a 1,18 százalékkal megemelt összeg után a 15 százalék szja-t társaságunk bevallja és megfizeti. Kérdésem: a sorsolást be kell-e jelentenünk SZF02 nyomtatványon a sorsolást megelőző 10 napon belül?

Könyvelési tételek Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi számlák kontírozásával/könyvelésével kapcsolatban kérem szíves segítségüket: Bt. foglalkozik telefonok feltöltésével és szerencsejáték-árusítással, csak sorsjegy-értékesítés folyik. Telefonfeltöltéssel kapcsolatos bizonylatok a következők: kap: számviteli bizonylatot a feltöltésekről – időszakra vonatkozóan –áfamentesen, kiegyenlítése bankon keresztül történik T:454 K:4713 kap: jutalékról számlát: T:311 K: 97. értékesítés: pénztárgép-bevételek közzé nem üti be nyitó pénzkészlethez halmozza hozzá – árbevételek között nem szerepel T:4713 K381, Szerencsejáték/sorsjegy kap elszámoló bizonylatot az eladott sorsjegyekről (ezen szerepel a forgalom forintban, jutalék forintban és az egyenleg: T:0 K:0 – nyilvántartási számlák, kap: jutalék számla – önszámla – T:311 K:911 eladás: teljesen külön kasszában kezeli,i pénztárgép forgalmába nem üti, kifizetése: forgalom összegéből visszatartja a Szerencsjáték Zrt. a jutalék összegét és az egyenleg kerül kiegyenlítésre. Köszönettel

Üzleti célból adott sorsjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nagykereskedés lévén szeretnénk a vásárlás ösztönzésére kaparós sorsjegyeket adni partnereinknek, akik bizonyos összeg felett vásárolnak. Mi a feltétele és a következménye az ilyen jellegű "ajándék' nyújtásának? Kell-e nyilvántartást, nyilatkozatot aláíratni a partnerrel? Van-e valamiféle adóvonzata az átadott sorsjegynek?

Sorsjegy, áfa arányosítása és könyvelése egyéni vállalkozónál Kérdés

Egyéni vállalkozó trafikot üzemeltet. Eddig dohány, és ital értékesítésével foglalkozott, most a Szerencsejáték Rt.-től vásárolt sorsjegyeket is fog árusítani. Nyilván az el nem különíthető kiadásokat például könyvelési díj, be kell vonni az arányosításba. Jól gondolom, hogy csak az ital- és sorsjegy-bevétel arányában kell a levonható áfát arányosítani? (A dohánybevétel nem számít). A sorsjegy-bevételt be kell ütni a pénztárgépbe? Hogy kell könyvelni egyéni vállalkozó esetében a nyeremény kifizetését? (Kifizeti a nyertes részére, majd beváltja egy nagyobb lottózóban.) Segítségüket előre is köszönöm

Kaparós sorsjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk kaparós sorsjegyet szeretne értékesíteni olyan fesztiválokon, rendezvényeken, amelyeket a cég tevékenységi körében rendeznek. A kaparós sorsjegyeket meg kell vásárolni például 2000 forintért. A nyeremények maximum 200 000 forint értékűek. A sorsjegyeket a cég saját maga állítja, illetve állítatja elő. Ezeket magánszemélyek vásárolhatják meg. Kérdésem, hogy milyen adóvonzata van a nyereményeknek (áfa, tao, szja, egyéb adók)? Köszönettel.

Sorsjegybevétel elszámolása Kérdés

Tisztelt Szakértő Kérem, bővebben írja meg, hogy a kaparós sorsjegyek értékesítésének elszámolása hogyan történik. Vegyesbolt szeretne kizárólag sorsjegyet értékesíteni. Kérem, segítsen, hogyan számol el. Külön kasszában tartja a sorsjegy árát, mivel a pénztárgépbe azt nem kell beütni? Nyugtát nem kell adni, mert a sorsjegy maga a nyugta. Áfa szempontjából mentesnek minősül. Utánvéttel megérkezik a csomag jutalékkal csökkentett összege, a bevételt hogyan számolja el? NAV felé kell valamit jelentenie? Várom válaszát. Köszönettel.

Kaparós sorsjegy Kérdés

Tisztelt Szakértő! Helyesen járunk el abban az esetben, ha a kettős könyvvitelben csak a jutalékot könyveljük számla(önszámlázás) alapján és a forgalmat nem? A Szerencsejáték Zrt.-vel van szerződésünk, és a bankot nem érinti a forgalom. Készpénzért vásárolja meg a sorsjegyeket, és elszámolási bizonylat alapján állapítják meg a jutalékot. Köszönöm a válaszát!

Sorsjegy értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy bt. (áfás), amely tevékenységét sorsjegy-értékesítésével kívánja bőviteni. Szerződést köt a Szerencsejáték Zrt-vel. A sorsjegyeket készpénzzel megveszi, de erről pro forma számlát kap, ami alkalmatlan költségelszámolásra. Jutalékot kap és önszámlázás van. Hogyan történik a könyvelése, valamint a sorsjegy-értékesítést a pénztárgépbe be kell ütni? A jutalékot áfásan kell számlázni? Egy kicsit sürgős lenne, ezért várom mielőbbi válaszukat. Köszönöm szépen.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs