25 találat a(z) segítő családtag cimkére

Kata: segítő családtag Kérdés

"Segítő családtag" Kérdés

Könyvelő családon belül Kérdés

Egyéni vállalkozó segítő család foglalkoztatása Kérdés

Segítő családtag Kérdés

Egyéni vállalkozó, aki egyben őstermelő is, a piacon való árusítással a lányát bízná meg, heti 3 alkalommal. A kérdés az, hogy megteheti-e ezt megbízási szerződéssel, nulla forint díjazásért, mint segítő családtag? Költségei nem merülnek fel, mert a vállalkozás autójával megy a piacra. Eladó lenne segítő családtagként. Köszönöm!

Így dolgozhat a segítő családtag Cikk

Számos kisvállalkozás keresi a lehetőségeket, hogy a jelentős közterheket miként lehetne jogszerűen csökkenteni. Ilyen esetekben sokszor nem szakemberekre hallgatnak, hanem az interneten, ismerősi körben keresnek „jó megoldásokat”. Ennek ugyanakkor egy hatósági ellenőrzés vagy éppen egy jogvita esetén kellemetlen következményei is lehetnek, hiszen ilyenkor derül ki, hogy az általunk követett gyakorlatot a jog nem honorálja. Ilyen népszerű, de sok esetben félreértett terület a segítő családtag alkalmazása.

Segítő családtag Kérdés

Kérdésem, hogy egyéni vállalkozónak ingyenesen a vállalkozásba közvetlen családtagja (fia) besegíthet-e és ennek milyen papírozása szükséges? Létezik még egyáltalán ez a lehetőség? Köszönöm

Bér pótlékolása Kérdés

Tisztelt adózóna. Az alábbi témában szeretnék segítséget kérni:Van egy éjjel-nappali bolt, ahol 3 fő alkalmazott van 5/2-es munkarendben dolgoznak. 1 fő heti 30 órában 6-12 óráig. 1 fő heti 20 órában 12-16 óráig. 1 fő heti 30 órában 16-22 óráig. Ugyanaz a dolgozó ugyanabban a beosztásban dolgozik állandóan. Változtatás nincs. Ezen felüli időszakban a vállalkozó dolgozik, szükség esetén kisegítő családtaggal. Ebben az esetben kell-e valamilyen pótlékot fizetni? Jól gondolom, hogy a kisegítő családtag után nem kell járulékot fizetni? És a NAV-hoz nem kell bejelenteni? Köszönöm a válaszát Tisztelettel Pánti Etelka

Segítő családtag nyugdíj jogosultsága Kérdés

Megköszönve korábbi gyors válaszát szeretnék még egy kérdést feltenni nyugdíj témában.1990 és 1992 között én segítő családtagként voltam bejelentve a férjemnél, aki gazdasági társaság tulajdonos tagja volt. Ő fizetett utánam havi 1200 forint járulékot. Az én jövedelmemből csak személyi jövedelem adó lett levonva. Hogy viszonyul ez a segítő családtagi jogállás a nyugdíjhoz időben és jövedelemben?Válaszát előre is köszönöm.

Megjelent az áprilisi VálaszAdó Cikk

Új törvény a behajtási költségátalányról, új intézkedés a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól, s sok örökzöld téma, mint például, hogy hogyan lehet különbséget tenni az ellenérték és az ellenértéknek nem minősülő, áfa hatályán kívüli fizetés között, és milyen feltételek mellett segíthet családtag, ismerős a vállalkozásban színesítette az Adózóna.hu márciusi cikkfelhozatalát.

Családtag, haver segítene otthon, a cégben? Mutatjuk, hogyan lehet Cikk

Amikor az üzlet tulajdonosa kiugrik 1-2 órára elintézni az ügyes-bajos dolgait, ráhagyhatja-e a fiára a boltot, vagy addig be kell zárnia? Segíthet-e szívességből egy barát több napon át szüretelni? Jogszerű-e, ha az ismerősöm nem munkaviszony keretében, de segédkezik a házam alapozási munkáiban tűzifáért cserébe? Hogyan lehet családtagot foglalkoztatni? Mikor beszélünk munkaviszonyról, mikor létesíthető megbízási jogviszony?

Vasárnapi munkavégzés Kérdés

Egyéni vállalkozás kiskereskedelmi tevékenységet folytat 200 négyzetméter alatti üzletben. Vasárnap dolgozhat az egyéni vállalkozó gyermeke, akit munkaszerződéssel foglalkoztat, ha igen, milyen formában? Munkaviszonyára tekintettel (kéthavi munkaidőkeretben van foglalkoztatva)? Segítő családtagként díjazás nélkül? Köszönöm válaszukat.

Kft.-ben segítő családtag Kérdés

A kft.-ben 50-50 százalékban tulajdonosok a házastársak, az egyik állandóan, a másik egyáltalán nem dolgozik a vállalkozásban. A kívülálló házastárs alkalmanként, mint segítő családtag, ingyenesen besegítene a vállalkozás munkájába. Az így végzett munka járulékköteles-e, ha igen, mennyit kell fizetni? Előre is köszönöm a válaszát!

Családtag alkalmi foglalkoztatása vasárnap: kell-e pótlékot fizetni? Cikk

Egy bolt, kizárólag vasárnapokon, segítő családtagot foglalkoztat, egyszerűsített foglalkoztatás keretében. Ebben az esetben kell fizetni vasárnapi pótlékot? – kérdezte olvasónk. dr. Hajdu-Dudás Mária, munkajogász szakértőnk válaszolt.

Segítő családtag Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. burkoló tevékenységet folytat, amire rendelkezik képesítéssel a tulajdonos. Lakóház-építési tevékenységi kört is felvette, amire nem a tulajdonosnak hanem az édesapjának van képesítése. Kérdés, hogy van-e lehetőség arra, hogy az édesapát segítő családtagként bejelenteni (T1041-en?) Ha igen, kell-e utána adókat és járulékokat fizetni? Bért kell-e fizetni neki? Mi a különbség egy munkaviszony és egy segítő családtag között? Köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs