51 találat a(z) román cimkére

Csúszópénz elfogadása miatt dutyiba kerül a volt román külügyminiszter Cikk

Négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélték szerdán Adrian Severin volt román külügyminisztert és európai parlamenti képviselőt, aki vállalta, hogy százezer euró csúszópénz ellenében törvénymódosító javaslatokat nyújt be az Európai Parlament szakbizottságaiban.

Korrupció miatt részlegesen zárolták a volt román miniszterelnök vagyonát Cikk

Zár alá helyezték Victor Ponta volt román miniszterelnök egyik házát abban a korrupciós ügyben, amelyben a volt kormányfőt politikai befolyásával való visszaéléssel és pénzmosásban való bűnsegédlettel gyanúsítják.

Nyugdíj, ha Romániában is dolgozott Cikk

Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság és a Casa Naţională de Pensii Publice Romania a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar-román nyugdíjtanácsadó napokat tart novemberben Budapesten, Debrecenben és Szegeden.

Munkavégzés az EU-ban Kérdés

Román adóhatósági eljárás magyar cég leánya ellen Cikk

A romániai adóhatóság eljárást indított a Masterplast romániai leányvállalata ellen, egyben mintegy 700 millió forint értékű jelzálogjogot jegyeztet be a cég ingatlanaira – közölte az építőipari szigetelőanyagokat gyártó vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Extra nyugdíj önkormányzati vezetőknek: ismét határozott a román alkotmánybíróság Cikk

A román alkotmánybíróság ismét az alaptörvénybe ütközőnek nyilvánította a román önkormányzati vezetők extra nyugdíjáról szóló törvényt.

Astrások figyelem: sürgősen be kell nyújtani a díj- és kárfizetési kérelmeket Cikk

Megkezdte a román garanciaalap (FGA) a károk kifizetését azon ügyfeleknek, akik már benyújtották kárkifizetési kérelmüket. Akik ezt még nem tették meg, már csak július 27-éig (a kárkifizetési kérelem nyomtatványon) nyújthatják be az FGA-hoz azt bármilyen biztosítás – így a kgfb – esetében a befizetett, de a biztosító által meg nem szolgált díjaikra vonatkozóan. Ugyaneddig az időpontig adhatják be a román Astra Biztosító nem kgfb-s károsultjai is az FGA-nál a kárkifizetési kérelmeiket.

Hol érdemes adózni? Kedvezmények a környező országokban Cikk

Növekvő családi kedvezmények Csehországban és Lengyelországban. Egyszerűsített és rugalmasabb adófizetés Horvátországban és Romániában. Külföldi munkavállalókat érintő módosítások Szerbiában és Szlovéniában. A Deloitte Zrt. adóosztályának igazgatója összefoglalja és kommentálja a közép-kelet-európai térség legfontosabb adóváltozásait.

Astrások figyelem: sürget a határidő! Cikk

Az Astra Biztosító hazai nem kgfb-károsultjai a román biztosítási garanciaalap (FGA) honlapján elérhető magyar nyomtatványokat kitöltve adhatják be kárbejelentésüket, illetve egyéb (például díj-visszatérítési) igényüket a román garanciaalaphoz. Fontos, hogy a kérelmeknek legkésőbb március 3-áig be kell érkezniük az FGA-hoz, figyelmeztet a Magyar Nemzeti Bank (MNB).

Adócsalás is szerepel Ponta bűnlajstromán Cikk

Vádlottként hallgatta ki pénteken a román legfelsőbb bíróság Victor Ponta volt román miniszterelnököt az úgynevezett Turceni-Rovinari perben, amelyet többek között ellene és Dan Sova szociáldemokrata szenátor ellen indított szeptemberben a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

Vádat emeltek a román miniszterelnök ellen Cikk

Vádat emelt Victor Ponta román miniszterelnök ellen csütörtökön a korrupcióellenes ügyészség (DNA), a politikust többrendbeli okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnrészesség vádjával állítják bíróság elé.

Adócsalással gyanúsítják a kormányfőt – nyilvánosan védekezik Cikk

A nyilvánosság előtt folytat jogvitát a korrupcióellenes ügyészséggel (DNA) Victor Ponta román kormányfő, aki ellen okirat-hamisítás, pénzmosás és adócsalásban való bűnsegédlet gyanújával indítottak bűnvádi eljárást június elején.

Óriási béremelés a román egészségügyben Cikk

Októbertől 25 százalékkal emelik Romániában az állami egészségügyi rendszerben dolgozó csaknem 200 ezer alkalmazott bérét – jelentette be kedden Victor Ponta miniszterelnök.

Áfacsökkentés: ezért torpedózná meg az államfő Cikk

Visszaküldte a parlamentnek megfontolásra az áfa-csökkentésről rendelkező új adótörvényt Klaus Iohannis román államfő pénteken.

Nyugdíj-kiegészítés: mesés összeget kaphatnak Cikk

Elfogadta a parlamenti képviselők és szenátorok speciális nyugdíj-kiegészítéséről szóló törvénymódosítást kedden a román parlament két házának együttes ülése.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó kisvállalkozói kedvezmény

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Koronavírus – ekho, állásidő

Széles Imre

tb-szakértő

Bt. helyi iparűzési adója

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 március
H K Sze Cs P Sz V
24 25 26 27 28 29 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close