9 találat a(z) robogó cimkére

A robogókra is kell kgfb-t kötni Cikk

A robogótulajdonosok jelentős része továbbra sincs tisztában azzal, hogy biztosítási kötelezettség nem csupán a rendszámmal ellátott járművekre, hanem minden olyan segédmotoros kerékpárra is kiterjed, amely részt vesz a közúti forgalomban – hívta fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Kötelező a biztosítás! 500 ezer robogós szabálytalanul közlekedik Magyarországon Cikk

Mintegy 600 ezer robogó közlekedik Magyarországon, ezek közül azonban csak minden hatodikra fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb). Ez azt jelenti, hogy félmilliónyi robogó szabálytalanul közlekedik az utakon – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ).

Terepjárókhoz és robogókhoz kapott támogatást a horgászszervezet Cikk

A mai napon Budapesten a Kopaszi gátnál, az ÖbölHáz rendezvényközpont területén került sor a MOHOSZ horgászszervezeti gépjármű flottájának bővítése 4. üteme keretében a halőrzést és ügyvitelt támogató szolgálati gépjárművek ünnepélyes átadására. A közbeszerzés eredményeként 16 Suzuki Jimny kisméretű halőri terepjáró és 5 Suzuki Vitara összkerék-meghajtású, hibrid rendszerrel rendelkező ügyvitel-támogató személygépjármű állt szolgálatba – közölte a MOHOSZ.

Cégek is pályázhatnak támogatásra elektromos gépjárművek beszerzéséhez Cikk

Egyéni vállalkozók és gazdasági társaságok is kérhetnek állami támogatást tisztán elektromos gépjárművek beszerzéséhez a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv keretében közzétett friss pályázati kiírás szerint. A kormány egymilliárd forintot különített el erre a célra. A pályázók a gépjármű értékének legfeljebb a felét kaphatják meg támogatásként – jelentette be Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára a tárca közleményében.

Újabb támogatási pénz elektromos járművek beszerzésére Cikk

A kormány Klíma- és Természetvédelmi Akcióterve részeként meghirdetett, 5 milliárd forintos keretösszegű elektromosjármű-vásárlást támogató pályázata nagy sikerrel zárult. A kormány döntése alapján mintegy 882 millió forinttal emeljük a pályázati keretösszeget, így a kiírási feltételnek megfelelően benyújtott összes pályázat támogatásban részesülhet – mondta az MTI-nek nyilatkozva Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Félmillió robogóval közlekednek kötelező biztosítás nélkül Cikk

Már mintegy 600 ezer robogó közlekedik Magyarországon, ezek közül azonban csak minden ötödikre fizetnek rendszeresen kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb) – közölte a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) az MTI-vel.

Benzin, áfalevonás Kérdés

Tisztelt Adószakértő! Társaságunk benzint vásárol kompresszor működtetéséhez, valamint robogóval való szállításhoz. Mindkettő szorosan kapcsolódik a cég tevékenységi köréhez, a robogóval való szállítást tovább is számlázzuk a megrendelőink felé. Ebben az esetben levonható-e a benzin áfája? Köszönettel Bodó Katalin

125 cm3 motorkerékpár kft.-ben Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy kft. 125 cm3-es robogót vásárolna. Elszámolhatja-e az ehhez kapcsolódó költségeket, áfát (üzemanyag, szerviz, beszerzés)? Útnyilvántartást kell-e vezetnie?

Robogó útnyilvántartása Kérdés

Tisztelt Adószakértők! Egy motorosfutár szolgáltató bt. alkalmazottai 50 cm3 alatti, saját tulajdonú robogókkal végzik a futárszolgáltatást. Cégautóadót nem kell fizetni ezek után. El lehet-e számolni útnyilvántartás alapján a bt.-nek az üzemanyagköltséget és az amortizációt? Válaszukat előre is megköszönve: Simon Anikó

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Jegyzett, de be nem fizetett tőke feltöltése eredménytartalékból

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Gépjárműadó beszámítása cégautóadóba

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink