37 találat a(z) pénzforgalmi elszámolás cimkére

Pénzfogalmi elszámolás nyilvántartása Kérdés

Áfa – pénzforgalmi elszámolás választása Kérdés

Kata 2021 áthúzódó fizetések Kérdés

Pénzforgalmi elszámolású egyéni vállalkozó zártvégű lízing Kérdés

Pénzforgalmi elszámolásos bejövő számla 2065M Kérdés

Pénzforgalmi adózású cég áfalevonási joga Kérdés

Pénzforgalmi elszámolás – M lap Kérdés

Pénzforgalmi áfa Kérdés

Krízishelyzet: mi legyen az áfával, ha nem fizet a vevő? Cikk

Tombol a koronavírus és az ebből adódó gazdasági problémák már éreztetik a hatásukat. Egyik pillanatról a másikra az eddig jól fizető vevők nehéz helyzetbe kerültek, és későn vagy soha nem egyenlítik ki a számlájukat. Ennek ellenére az áfát be kell fizetni. A Niveus Consulting Group szerint leginkább a pénzforgalmi áfafizetés választásával és egy Európai Bírósági döntésre hivatkozva tehetünk ez ellen.

Pénzfogalmi elszámolás esetén az előlegszámlával rendezett rész áfája Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy pénzforgalmi elszámolású adózó vevőinek előlegszámlákat állít ki. Az előlegszámla teljesítési dátumával a 27 százalék kapott előleg áfája a 7,45 sorra feltüntetésre kerül. Az a kérdés, hogy amikor a végszámlán az előleget felhasználják, de marad még pénzügyileg rendezendő tétel, akkor az előleggel rendezett rész áfája mely időpontban kerül helyesen a 7. sorra? 1. Az előlegfelhasználás időpontjában, mely a végszámla teljesítési időpontja? A példában 2020. 02. hó. 2. A végszámla fennmaradó részének kiegyenlítési időpontjában? A példában 2020. 03. hó. Példa: Előlegszámla 2020.01. hó 100 ezer + 27 százalék áfa. Végszámla 2020.02. hó 200 ezer + 27 százalék áfa, előleg beszámítása után fennmaradó rész 100 ezer + 27 százalék áfa. Végszámla kiegyenlítése 2020. 03. hóban a fennmaradó 100 ezer + 27 százalék áfa. Válaszukat előre is köszönöm.

Pénzforgalmi elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk 2019-es évben pénzügyi elszámolású. A decemberben kiállított számlák elszámolási időszaka december, teljesítési ideje 2020. január, az ellenérték befolyik januárban. 2020-tól viszont a kiva szerinti adózásra jelentkeztünk be, a pénzügyi elszámolás maradt. Kérdésem az lenne, hogy ezen összegeket mely időszakra kell lekönyvelni? Köszönöm válaszát. Práczkyné Ress Mária

Egyesület – pénzforgalmi elszámolás választása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném megtudni, hogy egyesület (nonprofit szervezet) választhatja-e az áfában a pénzforgalmi elszámolást? Köszönettel: Kauker Zsoltné

Pénzforgalmi elszámolás eurós számlánál Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egyéni vállalkozó pénzforgalmi elszámolású áfabevallást választott, közösségen belül az MNB által közzétett árfolyamot alkalmazza. A kérdésem az lenne ezzel kapcsolatban, hogy euróban kiállított számlán fel kell tüntetni a teljesítés napján érvényes MNB-árfolyamot és ezzel kiszámított áfaösszeget forintban? A második kérdésem az lenne, hogy az áfabevallásban milyen áfaösszeget kell figyelembe venni: a teljesítés napján érvényes árfolyammal számított, esetlegesen az előző kérdéshez kapcsolódóan a számlán feltüntetett áfaösszeget, vagy a vevő által alkalmazott árfolyammal kifizetett számlaösszeg utáni áfát kell a bevallásban figyelembe venni? Előre is köszönöm válaszát.

Jogutód – pénzforgalmi elszámolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy bt., amely pénzforgalmi elszámolású, de átalakul kft.-vé, ami így a jogutódja lesz. A pénzforgalmi elszámolás megmarad, vagy a kft.-nek be kell jelentkeznie alá? Mi történik abban az estben, ha a kft.-t nem jelentették be, de pénzforgalmi elszámolásúként kezelték? Előre is köszönöm válaszát! Valentényi Erzsébet

Ingatlan-bérbeadásnál a bevétel idejének meghatározása. Kérdés

Magánszemély ingatlan ad bérbe. 2018 decemberében kiállítja a számlát, de az ellenértéket csak januárban kapja meg. A 2019. évi bevallásban kell figyelembe vennie ezt a bevételt, vagy a 2018. évi bevallásánál? A pénzforgalmi szemléletre alapozva 2019. évi bevallásba kellene, és a 2018. évi (pénzforgalmilag kifizetett) költségeket nem számolhatja el vele szemben. A költségeket a 2018. évi bevallásánál veheti csak figyelembe. Köszönettel:

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyed

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkavállaló jogellenes felmondása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close