18 találat a(z) pálinkafőzés cimkére

Számlázás Kérdés

PM: továbbra sincs egyezség az otthoni pálinkafőzés adómentességéről Cikk

Továbbra sincs egyezség az otthoni pálinkafőzés adómentességéről, noha azzal a tagállamok többsége egyetért – mondta Varga Mihály az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozását (Ecofin) követően.

Nemcsak üst, de még ezek is kellenek pálinkafőzéshez Cikk

Egy kft. a pálinkafőzést szeretné fő tevékenységi körébe felvenni. A kft. most alakulna. Milyen speciális szabályok (bejelentési kötelezettségek) vonatkoznak a pálinkafőzésre, ha valaki üzletszerűen szeretne ezzel foglalkozni? A kérdésre dr. Verbai Tamás jogász válaszol.

Pálinkafőzés – bejelentési kötelezettség Kérdés

Egy kft. a pálinkafőzést szeretné fő tevékenységi körébe felvenni. A kft. most alakulna. Milyen speciális szabályok (bejelentési kötelezettségek) vonatkoznak a pálinkafőzésre, ha valaki üzletszerűen szeretne ezzel foglalkozni? Előre is köszönöm.

Magán-pálinkafőzés: drágább és regisztrációhoz kötött lesz Cikk

Drágul jövő januártól a magán-pálinkafőzés – derül ki az Országgyűléshez kedden benyújtott adócsomagból.

Pálinkafőzés és kóstoltatás Kérdés

Tisztelt Adózóna! Nemrég alakult cég pálinka látványfőzdét nyitott. Tavaly a vásárolt gyümölcsöt lefőzette, a kész pálinkákat a főzde adóraktárából értékesítette. Év közben anyagköltséget számoltunk el, év végén saját termelésű készletet könyveltünk leltár alapján. Áprilisban megkapta az összes engedélyt, a pálinkákat áthozta a saját telephelyére, ahol a főzde van, innentől ott főz és értékesít is. A kérdésem, hogyan kell könyvelni a pálinkafőzést és -értékesítést? Kóstoltatással is foglalkozik a cég. Elég feltüntetnie a számlán, hogy rendezvényszervezés italfogyasztással? Elszámolhatja-e a pálinka mellé adott vizet anyagköltségként? Előre is köszönöm! Szilvia

Pálinkaharc: elbukott adómentesség Cikk

Nem egyeztethető össze az uniós joggal az a magyar szabályozás, amely lehetővé teszi, hogy évente legfeljebb 50 liter gyümölcspárlatot saját felhasználásra jövedékiadó-mentesen lehessen főzni, illetve főzetni – mondta ki múlt csütörtöki ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Nesze neked szabad pálinkafőzés! Az EU szerint adókötelessé kell tenni Cikk

Az EU úgy döntött, hogy adókötelessé kell tenni Magyarországon a pálinkafőzést 50 liter alatt is. A döntést követően a kormány megkezdi a tárgyalásokat a Bizottsággal és mindent elkövet azért, hogy a pálinkafőzés hagyományai az Unió engedte kereteken belül tovább élhessenek hazánkban - közölte az NGM:

Lecsapott a NAV a pálinkafőzőkre Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a Dél-Alföldön több alkalommal is lefoglaltak tiltott pálinkafőző készülékeket, miközben lakóingatlanokat ellenőriztek.

Pálinkafőzés: több mint 12 ezer ellenőrzést végzett a NAV Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az év eleje óta több mint 12 ezer pálinka-ellenőrzést végeztek, a hatóság munkatársai nemcsak a kocsmák és vendéglátóhelyek, piaci árusok árukészletét vizsgálták, hanem internetes felületeken, aukciós oldalakon is igyekeztek feltárni az illegális pálinkakereskedelmet - írta a Magyar Nemzet hétfőn.

Pálinkafőzés: nőtt a szabálysértések száma Cikk

Nőtt a szabálysértések száma a házi pálinka forgalomba hozásakor - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.

Jönnek a speciális adóellenőrzések: illegálisan árult szeszt keresnek Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal októberben és novemberben ismét speciális ellenőrzéseket végez, hogy megakadályozza a magánfőzéssel illetve bérfőzéssel előállított párlatok illegális kereskedelmi forgalomba kerülését - közölte a vámhivatal vám- és jövedéki szóvivője vasárnap.

Kovács: az áfa mellett pálinkafőzés-ügyben is elmarasztalhat minket az EB Cikk

Ma hirdet ítéletet az Európai Bíróság arról, hogy a magyar áfaszabályozás összhangban van-e az európai uniós joggal.

Szabad pálinkafőzés: adócsalás miatt bekeményít a NAV Cikk

A párlatok otthoni előállítását, a magánfőzést lehetővé tevő törvény már több mint fél éve hatályban van.

A magán pálinkafőzők nem fizetnek jövedéki adót a többletpárlat után Cikk

A magánpárlat főzés múlt évi adómentessé tétele óta alig pár százezer forinttal nőtt az e címen befolyt bevétel a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV).

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

féltestvér ajándékozási illetéke

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kedvezményezett átalakulás, plusz jegyzett tőke

Pölöskei Pálné

adószakértő

Importáfa

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close