41 találat a(z) pálinka cimkére

Számla kiállítása Magyarországra érkező turistáknak Kérdés

Tisztelt Szakértő! Borok és pálinkák Magyarországon tartózkodó turisták részére, webshopon történő (kiskereskedelmi) értékesítésével foglalkozó vállalkozás elindításán dolgozom. A vállalkozás alaptevékenysége előzetesen megvásárolt, üvegezett borokból, illetve pálinkákból összeállított ajándékcsomag/szuvenírcsomag értékesítése. Az értékesítési csatorna webshop, a célcsoport pedig Budapestre érkező (de külföldön élő) turisták, akik átlagosan 2-5 napot töltenek Budapesten. A szolgáltatás specialitásából adódóan felmerülő legfontosabb kérdés, hogy milyen adatokat kell bekérnem ezektől a vevőktől, hogy ki tudjam állítani részükre a számlát, illetve, ha e-számlát állítok ki minden tranzakcióról, akkor is kötelező-e pénztárgép használata? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel.

Rengeteg adózatlan cigarettát és pálinkát találtak a pénzügyőrök Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 2500 doboz adózatlan cigarettát, 6,5 kilogramm adózatlan vágott dohányt, 2 darab illegális pálinkafőző berendezést és megközelítőleg 370 liter pálinkát, valamint 400 liter azonosítatlan szeszt foglaltak le egy orosházi férfi házában. Az ügyben költségvetési csalás, valamint orgazdaság miatt indult eljárás.

Baj van a pálinkával. Vagy mégsem? Cikk

Kivonta a forgalomból a Panyolai Szilvórium Zrt. 0,5 literes kiszerelésű Szatmári ágyas szilvapálinkáját a Tesco-Global Áruházak Zrt., a már megvásárolt ital árát visszatérítik a vásárlóknak – közölte honlapján az áruházlánc. A pálinkagyártó szerint a termék minősége megfelelő, a kivonással a társaság lejáratása a cél.

Ne aggódjon: lesz nemzeti pálinkastratégia Cikk

Még az idén megkezdődhet a nemzeti pálinkastratégia kidolgozása – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) eredetvédelemért felelős helyettes államtitkára kedden Budapesten, a Pálinka Céh Egyesület sajtótájékoztatóján.

Brüsszel elfogadta a pálinkát, ám újabb jogi eljárást indított a jövedéki adó miatt Cikk

Megszüntette a pálinka jövedéki adójának ügyében indított kötelezettségszegési eljárását az Európai Bizottság, ugyanakkor újabb jogi eljárást indított Magyarország ellen – közölte az uniós bizottság sajtószolgálata csütörtökön. Az NGM szerint a kérdéses szabályozás nem diszkriminatív.

Pálinka szerelmem –, de az új szabály a bornak is kedvez Cikk

A pálinkafőzőket és kisüzemi bortermelőket is segíti majd az új jövedéki törvény, amelynek előkészítésén dolgozik a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) – hangzott el a 17. Gyulai Pálinkafesztiválon megrendezett jövedéki konferencián.

Drága lett a zugpálinka Cikk

Jövedéki ellenőrzéskor 1600 liter igazolatlan származású pálinkát találtak egy szeszfőzdében a pénzügyőrök – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szombaton az MTI-vel.

Gyanítson pálinkát, ha hiányos a szódásüveg – tuti a jövedéki bírság Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tolna megyei pénzügyőrei egy vendéglátóegység ellenőrzésekor szódásüvegben szikvíz helyett alkoholt találtak – olvasható a NAV közleményében.

Pálinkára mentek, de mást is találtak a pénzügyőrök Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 270 tő kábítószergyanús növényt, 460 gramm növényi részt, 1070 liter alkoholterméket, valamint egy 200 literes lepárlóberendezést találtak egy Bács-Kiskun megyei tanyán. A kábítószergyanús növényeket és növényi részeket a rendőrség helyszínre érkező munkatársainak átadták, az alkoholterméket és a lepárlót lefoglalták, az ügyben eljárást indítottak.

Bérfőzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Cégünk pálinkafőzéssel és -értékesítéssel foglalkozik. A kérdésem, ha bérfőzést is vállal, elég-e mint nyújtott szolgáltatást számlázni, illetve van-e egyéb számviteli vagy adózási kötelezettség ezzel kapcsolatban? Előre is köszönöm!

Adózatlan dohányt és pálinkát foglaltak le Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Baranya megyei településen 40 kilogramm ismeretlen eredetű, adójegy nélküli fogyasztási dohányt és 55 liter adózatlan, magyar zárjegy nélküli pálinkát foglaltak le – közölte a NAV.

Pálinkaadó: Brüsszel további kifogásai Cikk

Ismét kötelezettségszegési eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság csütörtökön, mert továbbra is úgy véli, hogy a házi pálinkafőzés jövedéki adójának szabályozása uniós jogot sért - derül ki az Európai Bizottság honlapján közzétett információkból.

Pálinkafőzés: máris lekéste a bejelentési határidőt? Cikk

Januártól helyi jövedéki adó terheli a házipálinka-főzést és be kell jelenteni a meglévő, illetve ezután beszerzendő desztilláló berendezést. Összefoglaltuk az ezekről szóló rendelkezéseket.

Vége a nemzeti pálinkabiznisznek? Ők főzhetik már csak a nedűt Cikk

Január 1-jétől jelentős mértékben megváltoztak a magán- és a bérfőzésre vonatkozó szabályok – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Már csak saját gyümölcsből lehet otthon pálinkát főzni, és azért is adót kell fizetni. A már meglévő desztilláló berendezéseket január 15-éig (azaz holnapig!) be kell jelenteni a lakóhely szerinti önkormányzati adóhatóságnak.

Újabb pofont kaphatunk Brüsszeltől? Cikk

Újra beleköthet az Európai Unió abba a szabályozásba, amely januártól lép hatályba a magyar pálinkapiacon. A „pálinka szabadságharcot” egyszer már elbuktuk a korábban adott adómentesség miatt, de továbbra is gond lehet, hogy Magyarország a házi párlatfőzésnél az adómentes státust ezer forintos éves jelképes átalányadóval váltja fel, miközben 50 százaléknál kisebb adókulcs elvileg itt sem léphetne életbe. E szabályozással azt is kockáztatjuk, hogy egy újabb uniós eljárás végén a ma meglévő 50 százalékos kedvezményt is elvesztjük, így onnantól a bérfőzetésnél is teljes adót kellene fizetni – hívja fel a figyelmet az agrárszektor. hu-nak adott interjújában Vértes Tibor, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. tulajdonos-főzőmestere.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek után járó pótszabadság

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkabérutalás rossz bankszámlaszámra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Térítésmentes átadás áfabevallása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close