806 találat a(z) osztalék cimkére

Külföldi társaságnak fizetett osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magyarországi vállalkozás 100 százalékos tulajdonosa egy Cipruson bejegyzett cég. A lezárt üzleti év beszámolója alapján a taggyűlés osztalékot hagyott jóvá. Terheli-e adó a Magyarországon működő vállalkozást, amikor a 100 százalékban tulajdonos ciprusi cégnek átutalja a jóváhagyott osztalékot?

Katás bt. kapott osztaléka Kérdés

Katás bt. 100%-ban tulajdonos egy kft.-ben. A kft. osztalékot fizet a bt.-nek. A kapott osztalék bevétel lesz-e a bt.-ben? Kell fizetnie utána bármilyen adót a bt.-nek vagy a bt. tagjainak?

Nyugdíj megállapítása: számít-e az osztalékjövedelem? Cikk

Mely jövedelmeket lehet figyelembe venni az öregségi nyugdíj megállapításkor? Beleszámít-e az osztalék? – kérdezte olvasónk. Széles Imre társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Osztalék – szocho vagy eho? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy társaság beszámolójának elkészítésekor (2019 márciusában), annak jegyzőkönyvében döntött a 2018-as osztalékról. Ezen társaság májusban osztalékot fizet ki. Kérdésem, hogy a 2019 májusában kifizetett osztalék után szociális hozzájárulási adót kell fizetni vagy még ehót? További kérdésem, hogy ha 2018-ban osztalékelőleget vett ki egy más, fentitől eltérő társaság, az osztalékelőleg számfejtésekor csak az szja került levonásra, majd 2019-ben döntöttek a 2018-as osztalékról, ami meghaladta az osztalékelőleg nagyságát, és 2019-ben kifizetik a maradék osztalékot is, mit kell utána fizetni, szochót vagy ehót? Válaszát köszönöm.

Személyi jövedelemadó Kérdés

Tisztelt Szakértő! TBSZ számlán vásárolt német részvény után osztalékot kapott a magánszemély. Az osztalékadót Németországban vonták le. A német levont osztalék a magyar bevallásban visszaigénylehető-e és ha igen, hogyan? Köszönöm a választ.

Egészségügyi szolgáltató – osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egészségügyi szolgáltató betéti társaságnak csak a NEAK-tól származik bevétele. A beltag fogorvos, ő végez tevékenységet a bt-ben, a kültag nem működik közre, tulajdoni hányaduk 50-50%. Több nyereséges év után most osztalék jóváhagyásáról döntöttek. 1. kérdés: Ez a döntés nem ellentétes-e azzal, hogy a NEAK-tól származó bevételek a tevékenység finanszírozására és rezsiköltségek fedezetére szolgálnak? A társasági szerződés szerint a tagok a vagyoni hozzájárulásuk arányában részesülnek a nyereségből. 2. kérdés: van-e lehetőség arra, hogy a taggyűlésen úgy határozzanak, hogy az osztalék teljes összegét az egyik tag veszi fel?

Kivás – osztalék Kérdés

Tisztelt Szakértő! Adott egy cég, amely 2019.01.01-től kiva szerint adózik. A 2018-as eredménye szerint szeretne kivenni osztalékot. A jövedelme eléri a minimálbér 24-szeresét. A kérdésem: hogyan adózik? Mivel kivás, nem fizet szociális hozzájárulási adót, meg kell-e fizetnie a kivét után a szochót is, vagy csak szja-fizetési kötelezettsége lesz? Válaszát előre is köszönöm!

Osztalék megosztása a tulajdonosok között Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2018. évre az osztalékot előírjuk 90-10 százalékban a tulajdonosok között. A 10 százalék tulajdonrésszel rendelkező tulajdonos lemondhat az osztalékáról a kifizetéskor? Köszönettel.

Adóalap kivás és taós cégek közötti osztaléknál és ingyenes juttatásnál Cikk

A kisvállalati adó rendszere az adóalap elemeit részben a társadalombiztosítási és szociális hozzájárulási adó szabályokra hivatkozással, részben pedig a társasági adó egyes adóalap-korrekciós tételeinek átemelésével határozza meg. Cikkünkben a társasági adóból talán a leggyakrabb „felhívott” két módosító tétellel foglalkozunk: az osztalék és az ingyenes juttatások adóalapra gyakorolt hatását elemezzük.

Osztalékról rendelkezés Kérdés

A jóváhagyott osztalék kifizetéséről kell-e rendelkezni, ha áttér a cég a kettős könyvvitelről a katára a beszámolóban?

Osztalék a tao-bevallásban – adatszolgáltatási fejtörő Cikk

Hogyan kell a 1829-es bevallásban az A-02-02 lapon tájékoztató adatot szolgáltatni a 2018-as osztalékról: A könyvelői körökben felmerült értelmezési problémákhoz kínálunk segítséget.

Közérdekű nyugdíjasszövetkezet Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem Közérdekű nyugdíjasszövetkezetbe az alapító tagjain kívül újabb tagok léptek be, de az alapító okiratban ők már nem szerepelnek, a jegyzett tőke összege nem változott. Hogyan, milyen főkönyvi számra kell könyvelni a belépő tagok tagdíját? Az osztalékból részesülhetnek-e azok a tagok, akik nincsenek benne az alapító okiratban, így a cégjegyzékben sem? Köszönettel Kneifelné Szilágyi Mária

Osztalék és szocho Kérdés

Tisztelt Hunyadiné Szűts Veronika az "osztalék és szocho" kérdésre adott válaszával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy akkor, amikor az osztalékelőleg osztalékká válik, de nyugdíjas tagnak van havi 450 ezer forint megbízási jövedelme a cégénél, akkor is él az a szabály, hogy a magánszemélynek kell a 2019. évről benyújtott bevallásában bevallani és megfizetnie? Válaszát köszönöm! Reményik Anikó

Osztalékért részvény: lejár a határidő a Telekomnál Cikk

Ma lejár a határidő, ameddig osztalékért lehet megvenni a Magyar Telekom részvényeit. Holnap már osztalékszelvény nélkül árulják a papírokat – írja a hvg.hu.

Osztalék szochója Kérdés

Tisztelt Szakértő! 2019. év folyamán 1,5 millió forint osztalék kifizetését határozta el a társaság magánszemély tulajdonosa részére. A magánszemély másik társaságban várhatóan éves szinten 4 millió 680 ezer forint munkabért fog kapni egy kivás társaságtól. Kérdésem az lenne, hogy kell-e az osztalék után szochót fizetni? Ha nem, akkor nyilatkozhat-e, hogy a jövőben elért jövedelmei alapján éves szinten várhatóan nem kell szochót fizetnie? Köszönettel: Budai Krisztina

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

10 százalék költséghányad, tételes költség, járulék

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Saját termék tesztelésre

Nagy Norbert

adószakértő

Szakszervezet által adott ajándékutalvány 2.

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close