2 találat a(z) orvosi praxis cimkére

Még mindig sok praxis áll üresen Cikk

Januárban 469 háziorvosi és 256 alapellátó fogorvosi praxis állt üresen, így 725 praxisban helyettesítéssel oldják meg a betegek ellátását, míg tavaly év elején 670 praxis állt üresen, vagyis egy év alatt 55-tel nőtt azon praxisok száma, ahol nincs orvos – írta a Világgazdaság szerdán a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján elérhető adatok alapján.

Önkormányzati építmény- vagy kommunális adó Kérdés

Magánszemély lakástulajdona kapcsán felmerült a bejelentkezési kötelezettség fenti adónemek valamelyikére. Saját gyakorlatom alapján úgy értelmeztem, hogy mivel magánszemély lakástulajdonáról van szó, kommunálisadó-fizetési kötelezettség keletkezik.(Újpesten az önkormányzat csak cégek tulajdonában lévő lakásra vet ki építményadót.) Lehetséges az, hogy ez a rendelet kerületenként változó? A VI. és VIII. kerületi önkormányzatok ügyfélszolgálatán ugyanis azt a választ kaptam, hogy ügyfelemnek nem kommunális adót, hanem építményadót kell fizetnie. Ügyfelem magánszemély, akinek tulajdonában van három budapesti lakás. Az egyikben benne lakik, ami egyben a vállalkozásának a székhelye, itt folytatja az orvosi magánpraxist. A másikban önkormányzati engedély alapján szálláshely-szolgáltatást végez, míg a harmadikat szeretné bérbeadni. Melyik önkormányzati adó hatálya alá kell bejelentkeznie? A mértékben nagyon nagy a különbség!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close