91 találat a(z) online számla cimkére

Online számla 2.0: már a bejövő számla adatai is lekérdezhetők Cikk

Elnyerte végső formáját az online számla rendszer, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) valós idejű számla-adatszolgáltatás támogatására fejlesztett rendszere. A 2.0 verziószámot viselő változtatási csomag mind az online számla rendszert, mind a valós idejű számla-adatszolgáltatást jelentősen érinti. A hozzá kapcsolódó tesztrendszer viszont, amelyre az adózói számlázási rendszerek fejlesztéséhez elengedhetetlenül szükség van, csak október közepén indult, mely idő közben október végén még módosításra is került. A változások lekövetésére minden adózó számára közel fél éves felkészülési idő áll rendelkezésre, így 2020. április 1-jét követően, a jelenlegi 1.1 verziójú számlalejelentés már sikertelen adatszolgáltatásnak minősül – írja sajtóközleményében a Deloitte.

Számlaadatexport az onlineszámla-rendszerben Cikk

Június közepétől új funkcióval bővült az immár egyéves onlineszámla-rendszer. A számlaadatexporttal a már jelentett kimenő és bejövő számlák adatai három nyelven, excel-formátumban (xlsx) letölthetők és menthetők – hívja fel a figyelmet közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Így látja a PM az online számlarendszert Cikk

Az első év mérlege szerint olyan jól teljesít az online számlarendszer, hogy jövőre akár 10 százalék alatt lehet az adóelkerülés mértéke – tájékoztatta az MTI-t Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium (PM) adóügyekért felelős államtitkára.

Online számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Abban kérem a segítségét, hogy van olyan számlánk, mely sajnálatos módon nem lett az online számla rendszerbe elküldve (külföldi partner, magyar adószámmal rendelkezik - hiányzott a magyar adószám-> nem küldte el a rendszer). Előző havi volt a számla, tehát már az 5 napos határidőn túl vagyunk. Önök szerint milyen módon tudnánk javítani? Köszönöm a segítségüket!

Fontos változásokra kell készülni az onlineszámla-beküldés kapcsán Cikk

Változásokra kell felkészülniük május elejétől az online számla adatszolgáltatásra kötelezett adózóknak, amelyek többek között a beküldendő adatokat is érintik. A szükséges módosítások végrehajtásának elmulasztása májustól sikertelen számlalejelentést eredményezhet – írja sajtóközleményében a Deloitte.

E-számla Kérdés

Tisztelt Szakértő! Segítsen tisztázni az alábbi kérdést! Az e-számla fogalmát ismerem, kérdésem hogyan lesz egy számlából csak digitális, fájl formájában bíró bizonylat? Jelenleg ügyfeleinknek távnyomtatott, azaz online számlát küldünk ki, melyet ügyfeleink 90 százaléka e-számlaként kezel. Okozhat ez bárkinek problémát? Írjuk meg kísérőlevélben az ügyfeleknek, hogy ez egy távnyomtatott számla?

Kész a NAV 2019. évi ellenőrzési terve, itt vannak a részletek Cikk

Közzétette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a 2019. évre vonatkozó ellenőrzési tervét, s megjelölte a jogkövetést segítő eljárások fő téma- és célcsoportjait. Kiemelt feladat 2019-ben, a 2018. július 1-jén bevezetett onlineszámlarendszer adatszolgáltatási kötelezettségének ellenőrzése.

Online számla kiállítása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Kérdezem, hogy ha online pénztárgép egyszerűsített készpénzes számlát állít ki egy vevő részére, amelynek áfatartalma meghaladja a 100 ezer forintot, kell-e ezt a számlát külön jelenteni a NAV-nak, illetve róla tételesen adatot szolgáltatni, vagy ez az adat az online pénztárgépen keresztül már amúgy is a NAV rendelkezésére áll? Mi a helyzet, ha csak nyugtát kap a vásárló? Válaszukat előre is köszönöm.

Karbantartás az online számla és az online számlázó rendszeren Cikk

Karbantartási munkálatok miatt az online számla és az online számlázó rendszer 2019. 01. 24-én 18:00 órától előreláthatólag 20:00 óráig nem lesz elérhető – írja honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Gyógyszertár – online számla jelentése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy egy gyógyszertárnak kell-e jelentenie az OEP-nek kiállított támogatásról szóló 100 000 Ft értékű áfát meghaladó számlát? Válaszát előre is köszönöm.

Adóellenőrzés indult az online számla-adatszolgáltatásra kötelezetteknél Cikk

Január 21-étől kockázatelemzés alapján ellenőrzéseket végeznek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei (fővárosi) igazgatóságai azon online számla-adatszolgáltatásra kötelezett adózóknál, akik/amelyek a rendelkezésre álló kontrolladatok alapján nem teljesítették adatszolgáltatási kötelezettségüket a 100 ezer forint feletti áfatartalommal rendelkező értékesítéseikről.

Digitális archiválás online számlázással – új rendelet Cikk

2018. július 1-je fontos dátum volt az adózók számára: ekkor indult az online számlák adatszolgáltatása a NAV felé, és – bár ez talán kevésbé került a reflektorfénybe – ekkor lépett hatályba az új digitális archiválásról szóló rendelet. A hatálybalépés időpontján kívül más kapcsolat is van a két változás között. Nézzük, hogy miről is van szó.

Áfa – számla-adatszolgáltatás Kérdés

Szeretném kérdezni, hogy a fordított adózású számlákról kell-e adatot szolgáltatni az online számla-adatszolgáltatásban? Például építőipar, ahol van áthárított áfa, de nem a kiállító fizet.

Utólag számlásan adott mennyiségi árkedvezmény Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kiemelt üzleti partnereinkkel időszakosan bizonyos termékekre, termékcsoportokra forgalmi ösztönzés céljából – az értékesítésünk idény jellege miatt az alacsonyabb értékesítési időszakra jellemzően – mennyiségi kedvezményre szerződünk utólag adott bizonyos mennyiséghez kötött százalékos visszatérítéssel. A visszatérítést szeretnék számlásan a következő időszaki kiszámlázott forgalmára pénzügyileg beszámíthatóan adni, ösztönözve további vásárlásra. A problémánk az online NAV számlázást kezdődően adódik: ez az utólag adott visszatérítés több hónapot, adott esetben jelentős mennyiségű számlát, többféle terméket érint, így az eddigi gyakorlat szerint a számlát alátámasztó számlázó rendszerünkből történt excel kigyűjtés dokumentálta a termékekre, mennyiségekre időszakra szóló mennyiségi és értékbeni összesítést és a kiállított jóváíró számla a szerződésre és a melléklet forgalmi kimutatásra hivatkozott. Az online számlázó rendszerben köteles vagyunk az összes számlára (adott esetben 100 nál nagyobb db számban) egyenként kiállítani a jóváíró számlákat vagy marad az áfakörön kívüli nem számlázott utólagos mennyiségi kedvzeményadás lehetősége, ha nem szeretnénk tömegével "gyártani" a jóváíró számlákat? Válaszukat előre is köszönjük! Üdvözlettel: N. L.

Számlázás Kérdés

Tisztelt Szakértő! A kérdésem: megtehetjük-e azt, hogy az adóhivatal online számlázó programjával állítjuk ki azokat a számláinkat, melyek adatszolgáltatási kötelezettség alá tartoznak, de a többi számlánkat az eddig bevált és használt számlalapokon állítanánk ki. Úgy tudom, nem előírás az, hogy ha rendelkezem számlázó programmal, akkor csak azon állíthatok ki számlát, a program használata mellett kézi számla kiállítására is van lehetőség. Válaszát előre is köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs