• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Gyógyszertár szolgáltatási díj, online számla

Tisztelt Szakértő! 1) Egy gyógyszertár az NEAK-tól juttatásban részesül, ha az azonos hatóanyagú gyógyszerek közül az olcsóbbat ajánlja a vények bizonyos százalékát meghaladóan. A juttatás összegét a NEAK a patika bankszámlájára utalja át negyedévenként,(2006. évi XCVIII. törvény) alapján. Ezen juttatást árbevételként vagy egyéb bevételként kell könyvelni? Kell erről a patikának számlát kiállítania, és beküldeni az online számlarendszeren keresztül? Kell-e, és ha igen, milyen százalékos kulccsal áfát felszámítania a kapott összegre, vagy tartalmaz ez az összeg áfát? 2.) Szintén az NEAK-tól a vényköteles gyógyszerek kiváltásához kapcsolódó ellenőrzésért a patika úgynevezett gyógyszerbiztonsági ellenőrzésért szolgáltatási díjban részesül a 364/2010. kormányrendelet alapján. Ennek összegét a NEAK minden hónapban táblázatos formában közzéteszi patikákra lebontva. A NEAK más bizonylatot nem állít ki, csak havonta (utólag, 20-a után) utalja az általa kiszámított összeget. Ezen juttatást árbevételként vagy egyéb bevételként kell könyvelni? Kell erről a patikának számlát kiállítania, és beküldeni az online számlarendszeren keresztül (milyen teljesítési határidővel)? Kell-e, és ha kell, milyen százalékos kulccsal áfát felszámítania a kapott összegre, vagy tartalmaz ez az összeg áfát, ha igen, hány százalékot? Válaszát előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close