176 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

1953-ban született nők nyugdíja Cikk

Jogosultak lehetnek-e valamilyen öregségi ellátásra az 1953-ban született, tehát a 60. életévüket az idén betöltő nők, annak ellenére, hogy nyugdíjkorhatáruk a 63. életév és 2012. január 1-jétől megszűnt a korhatár előtti nyugdíjba menetel lehetősége?

Kanadában élő nyugdíja Kérdés

A kérdésem, hogy ha egy magyar állampolgár kb 40 éves korától kiköltözik Kanadába, és nem szándékozik visszajönni, akkor a Magyarországon munkában töltött ideje után jogosult lesz-e nyugdíjra, ha eléri a korhatárt.

Ragaszkodik a 62 éves nyugdíjkorhatárhoz a francia kormány Cikk

A francia kormány meg akarja tartani a 62 éves nyugdíjkorhatárt, miközben megreformálja a nyugdíjrendszert - idézte Jean-Marc Ayrault miniszterelnököt vasárnap a Journal du Dimanche című francia hetilap.

Fokozatosan csökken 65 évre a bírák nyugdíjkorhatára Cikk

Fokozatosan, tíz év alatt csökken 70-ről 65 évre a bírák, az ügyészek és a közjegyzők nyugdíjkorhatára, miután a parlament hétfőn elfogadta a kormány erre vonatkozó törvényjavaslatát, amely arról is rendelkezik, milyen megoldásokat kínálnak azoknak a bíráknak, akiket az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített jogszabály alapján nyugdíjaztak. A törvénymódosítást az Országgyűlés 263 igen, 8 nem szavazattal, 38 tartózkodás mellett fogadta el.

Rokkant ellátásból nyugdíj Kérdés

34 év után 2003-ban az átlagkereset 82 százalékkal rokkantnyugdíjasnak minősítettek. Az öregségi nyugdíjkorhatárt ebben az évben fogom elérni. Az öregségi nyugdíjkorhatár elérésével számolhatok--e a 18 százalékos különbözettel és a rokkantságban eltöltött 10 év beszámít-e a szolgálati időbe?

Nyugdíjkorhatár betöltése Kérdés

1956-ban születtem, idén 2013-ban júniusban töltöm a munkában töltött időm 43. évét. Nyugdíjba szeretnék menni, de van az a szabály, hogy a nyugdíj mellett dolgozom és keresetem eléri a minimálbér 18 szorosát a nyugdíjam folyósítása megszűnik. Évközben megyek nyugdíjba ezt hogy kell számolni. Köszönettel Judit 56.

61 éves férfi korhatár előtti szociális ellátás melletti végezhet-e kereső tevékenységet? Kérdés

61 éves férfi korhatár előtti szociális ellátást kap 62 és fél éves koráig, akkor válik nyugdíjassá. Korhatár előtti szociális ellátás mellett dolgozhat-e a saját kft-jében mint ügyvezető, napi 4 órát. Rá vonatkozik-e a Tny 1997. évi LXXXI. tv. 83B§-.a, mely szerint dolgozhat a minimálbér 18-szorosát meg nem haladó keretösszegig? Nem minősül főállású társas vállalkozónak?

Öt évvel emelkedett a nyugdíjkorhatár Dél-Koreában Cikk

A jelenlegi 60 évről fokozatosan 65 évre emelik a nyugdíjkorhatárt Dél-Koreában - közölte az ország nyugdíjalapja szombaton a Yonhap hírügynökség jelentése szerint.

A kormány visszavonta a bírák nyugdíjazásával kapcsolatos alkotmány- és törvénymódosítást Cikk

Átdolgozásra visszavonta a kormány kedden a bírák felső korhatárával kapcsolatos alkotmánymódosítást és a kapcsolódó igazságügyi tárgyú törvényeket. Répássy Róbert igazságügyi államtitkár az MTI-nek azt mondta: a kormány mérlegelni szeretné az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és a legfőbb ügyész észrevételeit.

Nyugdíj, áfa, rugalmasság: mit javasol az IMF a horvátoknak? Cikk

Rugalmasabb munkaerőpiac, 67 éves nyugdíjkorhatár, 10 százalékos legalacsonyabb áfakulcs, a foglalkoztatás és a keresetek ésszerűsítése a közszférában, a nyugdíj- és egészségügyi rendszer átalakítása - a többi között ezeket emelte ki a horvát közszolgálati televízió (HTV) az IMF-küldöttség javaslatai közül.

Öregségi nyugdíj: kinek jár és milyen feltételekkel? Cikk

Az elmúlt időszakban ismét előtérbe kerültek a társadalombiztosítási öregségi nyugdíjat, korhatárt, foglalkoztatást érintő kérdések. Cikkünkben összefoglaljuk a – hatályos szabályozásnak megfelelően – a jogosultsági előírásokat.

Magyar Hírlap: sarkalatos törvény szólhat a nyugdíjról Cikk

Az egészségügyet és a felsőoktatást kivéve az egész közszférába behoznák az általános nyugdíjkorhatárt, tehát a jelenlegi hatvankét, majd a későbbiekben hatvanöt éves kötelező nyugdíjba menetelt – írta pénteki számában a Magyar Hírlap, amely úgy tudja, ezt is tartalmazza a már a kormány elé került, a bírákat érintő nyugdíjaztatási koncepciók egyik változata.

Liga: nem minden negyven év szolgálati időt szerző nő mehet nyugdíjba Cikk

Nem egyformán kötelező felmenteni a negyven év szolgálati időt szerző nőket a különböző jogszabályok alapján, a jelenlegi szabályozás így hátrányosan érinti a közalkalmazottakat - hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a Liga Szakszervezetek.

A 62 év felettiek munkavállalásának megszüntetése a közszférában - még tárgyalnak az érintettekről Cikk

Giró-Szász András kormányszóvivő közlése szerint további tárgyalásokon dől el, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.

A nyugdíjkorhatár emelésén gondolkodnak Kínában Cikk

A nyugdíjkorhatár felemelését fontolgatja a kínai vezetés, amit a várható élettartam növekedése, az elöregedő társadalom indokol - írja a csütörtöki Shanghai Daily napilap.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó tankolása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egészségpénztár és kata

Lepsényi Mária

adószakértő

Átalányadózás szeptember 1-jétől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs