167 találat a(z) nyugdíjkorhatár cimkére

Nyugdíj, áfa, rugalmasság: mit javasol az IMF a horvátoknak? Cikk

Rugalmasabb munkaerőpiac, 67 éves nyugdíjkorhatár, 10 százalékos legalacsonyabb áfakulcs, a foglalkoztatás és a keresetek ésszerűsítése a közszférában, a nyugdíj- és egészségügyi rendszer átalakítása - a többi között ezeket emelte ki a horvát közszolgálati televízió (HTV) az IMF-küldöttség javaslatai közül.

Öregségi nyugdíj: kinek jár és milyen feltételekkel? Cikk

Az elmúlt időszakban ismét előtérbe kerültek a társadalombiztosítási öregségi nyugdíjat, korhatárt, foglalkoztatást érintő kérdések. Cikkünkben összefoglaljuk a – hatályos szabályozásnak megfelelően – a jogosultsági előírásokat.

Magyar Hírlap: sarkalatos törvény szólhat a nyugdíjról Cikk

Az egészségügyet és a felsőoktatást kivéve az egész közszférába behoznák az általános nyugdíjkorhatárt, tehát a jelenlegi hatvankét, majd a későbbiekben hatvanöt éves kötelező nyugdíjba menetelt – írta pénteki számában a Magyar Hírlap, amely úgy tudja, ezt is tartalmazza a már a kormány elé került, a bírákat érintő nyugdíjaztatási koncepciók egyik változata.

Liga: nem minden negyven év szolgálati időt szerző nő mehet nyugdíjba Cikk

Nem egyformán kötelező felmenteni a negyven év szolgálati időt szerző nőket a különböző jogszabályok alapján, a jelenlegi szabályozás így hátrányosan érinti a közalkalmazottakat - hívja fel a figyelmet szerdai közleményében a Liga Szakszervezetek.

A 62 év felettiek munkavállalásának megszüntetése a közszférában - még tárgyalnak az érintettekről Cikk

Giró-Szász András kormányszóvivő közlése szerint további tárgyalásokon dől el, hogy a közszféra mely szegmenseire és milyen módon lesz érvényes a 62 éves nyugdíjkorhatár feletti munkavállalás lehetőségének megszüntetése.

A nyugdíjkorhatár emelésén gondolkodnak Kínában Cikk

A nyugdíjkorhatár felemelését fontolgatja a kínai vezetés, amit a várható élettartam növekedése, az elöregedő társadalom indokol - írja a csütörtöki Shanghai Daily napilap.

Hozzátartozói nyugellátás: mi történik a jogszerző korhatár előtti halála esetén? Szakértői Kommentár

Cikkünkben összefoglaljuk a hozzátartozói nyugellátásokkal kapcsolatban a jogszerzőket érintő változásokat.

Korhatár előtti ellátás és a biztosítással járó jogviszony megszüntetése Cikk

Napjainkban is gyakran vitatott téma a nyugdíjba vonulók részéről, hogy miért kell a nyugdíj igénybevételéhez megszüntetni a jogviszonyt, akárcsak egy napra is. A jogi szabályozás ugyanis lehetővé teszi akár a követő naptól a jogviszony továbbfolytatását, természetesen új szerződés keretében.

Emelik a nyugdíjkorhatárt Lengyelországban Cikk

A lengyel kormány elfogadta a nyugdíjkorhatár emeléséről szóló törvényjavaslatot, amely 2013-tól szakaszosan 67 évre emeli a korhatárt mindkét nem számára, de lehetővé teszi az 50 százalékos résznyugdíj igénybevételét is - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Donald Tusk miniszterelnök.

Nyugdíjemelés kontra nyugdíjrögzítés: eloszlatjuk a tévhiteket Cikk

Beszélgetések alkalmával gyakran foglalkoznak a nyugdíjak összegszerűségének nagyságrendjével, olykor nagyon magasnak tűnő értékek hangzanak el. Mi a valóság?

Nyugdíjvita Lengyelországban Cikk

Nincs egyetértés a lengyel kormánykoalícióban a nyugdíjtörvény módosításának ügyében, Donald Tusk miniszterelnök elvetette a Lengyel Parasztpárt (PSL) javaslatait.

A lengyel miniszterelnök bejelentette a nyugdíjkorhatár növelését Cikk

Donald Tusk lengyel miniszterelnök keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy a kormánya 67 évre emeli a nyugdíjkorhatárt mindkét nem számára, és a jogszabály tervezetét 30 napos társadalmi konzultációra bocsátja, mielőtt beterjeszti a parlamentben.

Svéd kormányfő: az európaiaknak át kell gondolniuk nyugdíjazási szokásaikat Cikk

Az európaiaknak meg kell kérdőjelezniük szokásaikat, ha biztosítani akarják bőkezű nyugdíjrendszereik jövőjét - hangoztatta Fredrick Reinfeldt svéd miniszterelnök a skandináv és balti országok, továbbá Nagy-Britannia miniszterelnökeinek csütörtöki stockholmi tanácskozásán.

OBH: nincs akadálya a megürülő bírói álláshelyek betöltésének Cikk

Befejeződtek az idén nyugdíjba vonuló bírák helyére kiírt pályázati eljárások, nincs akadálya a megürülő álláshelyek betöltésének - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) pénteken az MTI-vel.

Nyugdíj: 5 LMP-s népszavazási kérdést hitelesített az OVB Cikk

Öt LMP-s népszavazási kérdést hitelesített az Országos Választási Bizottság (OVB) szerdai ülésén, a kérdések mindegyike a nyugdíjjal, illetve a nyugdíjjogosultsággal kapcsolatos. A kérdéseket Szél Bernadett, Schiffer András és Scheiring Gábor LMP-s politikusok magánszemélyként nyújtották be.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi fuvarozás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs