11 találat a(z) nyugdíjbiztosító cimkére

Ajándék Covid-teszt és 13. havi jóváírás – ezek az idei nyugdíjakciók Cikk

Kicsit szűkösebb a kínálat, de sok biztosító és pénztár az idei év végén is akciókkal csábítja az új tagokat belépésre, a régieket pedig még nagyobb befizetésre. A műszaki cikkek mellett idén nem a wellness hétvége a slágerajándék, hanem a 13. havi nyugdíjkiegészítés és a Covid-teszt – írja a napi.hu.

Nyugdíjmegállapítás: mikor és miért módosulhat az egyeztetett összeg? Cikk

Kőbevésettek-e nyugdíjbiztosítóval folytatott adategyeztetési eljárás során határozatban megállapított adatok? – merül fel rendre a kérdés a nyugdíj összegét megállapító eljárásokkal kapcsolatban.

Jön az év fúziója! Beolvad a nyugdíjbiztosító az államkincstárba Cikk

Törvényjavaslatot terjesztett ma a parlament elé az emberi erőforrások minisztere az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnak a Magyar Államkincstárba történő beolvadásához szükséges törvénymódosításokról. A kormány döntése nyomán az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) 2017. november 1-jétől beolvad a Magyar Államkincstárba. Jelen törvényjavaslat az ehhez szükséges törvényi rendelkezéseket tartalmazza.

NYENYI lap Kérdés

Tisztelt Szakértő! Rehabilitációs ellátásban részesülő katás egyéni vállalkozó (25 000 forintot fizet) eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt. A nyugdíjbiztosító kéri a 2015-2016-os foglalkoztatói igazolásokat. Nyugdíjjárulék-köteles jövedelemként, illetve befizetett járulékként milyen összeget kell szerepeltetni? Köszönöm válaszát!

Jönnek a nyugdíjbiztosító ellenőrei! Cikk

Jövőre elsősorban azokat a vállalkozásokat ellenőrzik a nyugdíjbiztosítási igazgatóságok, amelyek nem vagy hiányosan tettek eleget nyugdíjjal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségüknek. Az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság (ONYF) közzétette 2014. évi ellenőrzési tervét.

Csökken Szlovákiában a magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulékok aránya Cikk

Csökken a szlovákiai nyugdíjbiztosítási rendszer második pillérét képező magánnyugdíjpénztárakba kerülő járulékok aránya és önkéntessé válik az abba való belépés - közölte a Munka-, szociális és családügyi tárca kedden Pozsonyban.

Szolgálati idő: kinek tanácsos a nyugdíjbiztosítóhoz fordulnia? Kérdés

1977. szeptember 01 óta folyamatos munkaviszonyom van. Az első gyermekem születésekor viszont úgynevezett passzív gyesen voltam. Határozott idejű munkaszerződésem volt 1979. április 30-ig, a gyermekem 1979. április 14-én született. gyest kaptam, csak munkahelyem nem volt. Mielőtt a gyes lejárt volna, sikerült elhelyezkednem és azóta megszakítás nélkül dolgozom jelenleg is. Érdeklődnék, hogy a passzív gyes időszaka beleszámít-e a szolgálati időmbe, vagy ezt az időszakot plussz-ban le kell dolgoznom, ha igénybe akarom venni majd a 40 év munkaviszony utáni nyugdíjat?

Megszűnt a NYENYI: mi most a teendő? Cikk

Számos olvasói érdeklődésre megerősítjük, hogy 2010. évre vonatkozóan megszűnt a nyugdíjbiztosítás részére április 30-ig, illetve augusztus 31-ig előírt éves adatszolgáltatási kötelezettség.

NYENYI: mit kell másképp csinálni 2010-ben? Cikk

A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény értelmében a nyugdíjjogosultsághoz, illetőleg a nyugdíj megállapításhoz szükséges éves adatszolgáltatását utoljára 2010. április 30-ig (vagy legkésőbb augusztus 31-ig) kell beadni a regionális nyugdíjbiztosítási igazgatóságnak.

Nyugdíj: milyen adatokat és meddig kell beküldeni? Cikk

A nyugdíjakat elsődlegesen a társadalombiztosítás nyilvántartásában szereplő adatok alapján kell megállapítani. Ehhez szükséges az érintettek részéről az éves nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatás, amely lehetővé teszi a nyugdíj megállapításához szükséges jogosultságok egyéni nyilvántartását. Milyen határidőket kell betartani?

Bér, nyugdíjas munka, cafeteria, ekho - kalkulátorok 2009-ben Cikk

A 2009-es jogszabályváltozások alapján az Adózóna frissítette kalkulátorait és az alkalmazásukhoz szükséges útmutatókat. A bérek, bérköltségek, illetve a béren kívüli juttatások kiszámítására számoljon a bér, cafeteria, illetve az ekho-kalkulátorainkkal.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjas önellenőrzés

Széles Imre

tb-szakértő

Telephely után fizetendő társasági adó

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close