174 találat a(z) nyomtatvány cimkére

Családi alapítvány III Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_5_28_Csaladi_alapitvany_II_jar Köszönöm, így már értem. Az alapítvány kettős könyvvitelt vezet. Az év végi átértékelést elvégeztük. Pk-242 nyomtatvány töltenénk ki, de azon két lehetőség van, vagy alaptevékenység oszlopot töltök ki (ha közhasznú) vagy vállalkozási tevékenység oszlopot. Ebben az esetben egyikre sem igaz az árfolyamnyereség feltüntetése. Hogyan kell kezelnem a nyomtatvány kitöltésekor az árfolyamnyereséget, tehát hova kell beírnom a nyomtatványon?

Családi alapítvány II. Kérdés

http://adozona.hu/kerdesek/2017_4_24_Csaladi_alapitvany_gjm Tisztelt Szakértő! Korábbi kérdésemhez kapcsolatban szeretném megkérdezni, hogy abban az esetben is beadható a TAONY nyomtatvány, ha cég az alapítói vagyonra, ami USD-ben került befizetésre, árfolyamnyereséget kénytelen elszámolni, és ebből keletkezik egyéb bevétele? Vagy egyáltalán szükséges az év végén a dec. 31-ei árfolyamon átszámolni az alapítói vagyont a bankszámlán? Emellett még banki költsége keletkezett, semmi más. Gyors segítségét előre is köszönöm.

Iparűzési adó: új verzióban az elektronikus bevallási nyomtatvány Cikk

Új verziót tett közzé honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a helyi iparűzési adóról (hipa) szóló bevallásról, amelybe számos új figyelmeztető jellegű ellenőrzési szempontot és logikai képletet épített be.

Lakásszövetkezet beszámoló nyomtatványa II. Kérdés

Tisztelt Dr. Szeiler Nikolett! Válaszát nagyon szépen köszönöm, de sajnos a probléma pontosan az itt leírtak végrehajtása után keletkezik. Az Ön által leírtak szerint kitöltve a fedőlapot, ki tudom választani a lakásszövetkezetet, mint szervezetet, de a könnyvezetés módnál nincs egyszeres könyvviteli lehetőség, és az ennek megfelelő “Egyszerűsített bevallás” nyomtatványai sem választhatók. A beszámoló portál telefonos elérhetőségén azt a választ kaptam, hogy az új OBR rendszer csak a kettős könyvvezetésű vállalkozásokat kezeli. Kérdésem továbbra is az, hogy mi a teendője az egyszeres könyvvitelt vezető cégbíróságon bejegyzett lakásszövetkezetnek? Milyen nyomtatványon, és hova kell beadnia a beszámolóját. Válaszát előre is köszönöm.

Áttérés eváról katára Kérdés

Egy bt. év közben áttér eváról katára. Pontosan milyen nyomtatványokat kell beküldenie a NAV-hoz?

Családi gazdaság vezetőváltása III. Kérdés

Tisztelt szakértő! Korábban feltett, azonos című kérdésemre szeretnék bővebb segítséget kérni! Családi gazdaság átadása esetén a régi vezető adószámának törlésére, illetve az új vezető adószámának kiváltására melyik nyomtatvány használható? Köszönettel: Valler Tibor

Így igényelhet pénztárgépre támogatást Cikk

A NAV tájékoztatót közölt arról, hogy milyen határidők betartásával és milyen nyomtatványokon igényelhető online pénztárgép működtetése után támogatás.

Apanap költségtérítése: hol van az elektronikus nyomtatvány? Cikk

Az apát megillető pótszabadság idejére kifizetett távolléti díj, valamint annak közterhei megtérítését évente négy alkalommal – március 31-éig, június 30-áig, szeptember 30-áig, valamint december 31-éig – kérelmezhetik a munkáltatók. A vonatkozó rendelet szerint ezt az erre a célra rendszeresített nyomtatványon vagy elektronikus űrlapon lehet megtenni. Olvasónk azonban sehol nem találta az elektronikus űrlapot, csupán egy excel-táblázatban kitölthető nyomtatványra akadt, és szakértőnknek tette fel a kérdést: van-e lehetőség elektronikus (ügyfélkapun keresztül) történő kérelem benyújtásra az apáknak járó pótszabadság munkáltatói költségtérítésének igénylésére? Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász szakértőnk válaszolt.

Elérhető a munkáltatói adómegállapítás nyomtatványtervezete Cikk

Újabb nyomtatvány került fel a NAV honlapjára pénteken: a 16M29-es.

Katabevallás szüneteltetés idején Kérdés

Tisztelt Szakértő! Olyan egyéni vállalkozónak, aki 2016-ban egész évben szüneteltette az egyéni vállalkozását, kell nullás 16KATA nyomtatványt benyújtania?

Bor, sör, kenőolaj és társai: jövedékis bejelentési kötelezettségek Cikk

Milyen bejelentési kötelezettségei vannak a jövedéki terméket előállító személyeknek? A NAV közzétette a feladatokat, határidőket, továbbá a használandó nyomtatványok listáját.

NAV J30 Kérdés

Segítséget szeretnék kérni a nyomtatvány beadásának értelmezéséhez. A törvény elolvasása és a nyomtatvány kitöltési utasítása szerint sem tudom megállapítani, hogy egy bármilyen vendéglátó tevékenységet folytató egységnek, aki jövedéki terméket értékesít (étterem, eszpresszó, söröző), ki kell-e töltenie a nyomtatványt, és ha igen, akkor azt hogyan. Biztos bennem van a hiba, de nem értem, ezért kérek segítséget:). Előre is köszönöm a választ.

Önadózó 2016. évi bevallása Kérdés

Tisztelt Szakértő! A 2016. évi adóbevallási kötelezettséget önadózóként a 16SZJA nyomtatványon kell bevallani? Marad egyáltalán az "Önadózó" (munkaviszonyos) kategória ? Erről nem lehet olvasni sehol. Válaszát előre is köszönöm.

Foglalkoztatói igazolás nyomtatvány Kérdés

A mai napon megjelent cikkükből megtudtam, hogy 2017.01.01-től a táppénzellátás iránti igényeket (nem kifizetőhely esetén) az ONYF felé kell benyújtani. Azonban az nem derült ki a cikkből, hogy a korábban használatos "Foglalkoztatói igazolás" nyomtatvány használható-e. Csupán az ONYF központja által a kérelem benyújtására rendszeresített nyomtatvánnyal együtt 5 napon belül a székhelye szerint illetékes járási (fővárosi kerületi) hivatalnak történő megküldésről van szó. Azonban az ONYF honlapján nem találtam foglalkoztatói igazolás nyomtatványt. Kérem szíves segítségüket, hogy milyen, és hol található nyomtatványon tudom benyújtani a táppénzigénylést! Válaszukat előre is köszönöm. Bocskay Endréné

Nyomtatványkitöltés Kérdés

Sajnos valakinek az a "jó" ötlete támadt, hogy december 8-án módosította a java programot, törölte a segédprogramot. Ezzel a kis karácsonyi "ajándékkal" többszörösére növelte az irodában a bevallások leadására fordított időt. Nem hiszem, hogy az a kicsi hasznos segédprogram valakit is bántott volna, sajnos az adminisztráció csökkentés helyett hiánya pont az ellenkezőét okozza.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Import láncügylet az Egyesült Királyságból?

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Egyéni vállalkozó foglalkoztatása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs